Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen programok kellenek...

Justice97 kérdése:

Milyen programok kellenek Windows XP újratelepítés után?

Figyelt kérdés
Újra kellene telepítenem a számítógépemet mert totál belassult.Az újratelepítést meg tudom csinálni csak úgy tudom hogy a telepítés után még kellleneek rá valami fontos programok.Mik azok és hol tudom megtalálni?
2014. szept. 9. 17:32
 1/3 anonim ***** válasza:

A fontos a te szemeddel lehet fontos. A számítógéped alapvető drivereit mindenféleképp fel kell majd telepítened (bár a Windows többnyire kezeli a hangkártyákat, és sok mindent). Ezeket megnézheted a Google segítségével. A rendszeradatokat pedig a Vezérlőpultban tudod megnézni (Control Panel angol XP esetén). A "fontos programok" valószínűleg erre vonatkoznak, viszont egy videokártya driver mellett a Windows megcsinál neked mindent (XP alá még kellhet hangkártya és ha vezeték nélküli internetet használsz, a Wi-fi adapter drivere is kell.

Jó lehet, ha van egy registry/browser cache tisztító. Erre én CCleanert használok (ingyenes), de jó választás lehet még az Advanced System Care is.

Vírusirtó. Mindenféleképp, ha szeretnél internetezni. Avast, AVG, Kaspersky, Eset Nod32, sok ingyenes és még több fizetős van a neten. Én Avastot használok, eddig 100% megbízható volt.

Hasznosak lehetnek továbbá a sokféle fájlformátumok lejátszására alkalmas programok. Ide tartozik egy Microsoft Office (főleg Word és Excel), egy médialejátszó (VLC media player).

Ezek után már csak rajtad áll, mit teszel a gépre.

2014. szept. 9. 17:51
 2/3 A kérdező kommentje:

Magyar Windows XP Professional telepítőm van.

egyszer egy ismerősömnek telepítettem először számítógépet de akkor se hangot nem játszott + nem volt rajta a microsoft office progik.

Ezért nem mertem belekezdeni a dolgokba.

2014. szept. 9. 18:01
 3/3 anonim ***** válasza:
Hát persze. Hang azért nem volt mert nem telepítetted a hagkártya driver-t. Office meg azért nem mert az nem része a windows-nak. Külön kel megvenni .
2014. szept. 9. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!