Mire jó a linux? Kik használják? Milyen programok futnak el rajta?
1. Munkára, szórakozásra, tájékozódásra, alkotásra, stb.
2. Értelmes emberek.
3. Hasznos és a legtöbb esetben ingyenes programok. Játékok terén nincs túl jól eleresztve, egyébként általában minden feladatra találsz használható alkalmazást.
Hm. Egyszerűbb felsorolni, mire nem. Pl. Hollywoodban a CGI renderelésére használják, én meg itthon netezésre. A szuperszámítógépeken univerzumszimulációkat meg légkörmodelleket futtatnak rajta, én meg a saját kis kalkulátoromat.
Emberek, mint mindig. Értelmes, gondolkodó, kíváncsi emberek.
Azok a programok futnak el rajta, amiket elkészítenek hozzá. Nem tudom, konkrétan mire vagy kíváncsi.
"mennyire különbözik a windwostól"
Nagyon :)
"Elég program van-e rajta"
Van, akinek egy is elég, másnak meg semmi sem elég. Ezt így nem lehet megválaszolni. Ha neked egy program kell és az nincs Linux alá, akkor "nem" a válasz, hiába van százezer másik.
"Megéri-e telepíteni stb"
Nekem megéri, mert ebből élek, fizetnek érte :)
Amúgy ezt a kérdést is nehéz megválaszolni. Ingyen van, ha van egy délelőttöd, akkor játszhatsz vele, max nem használod majd, ha nem jön be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!