Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mire használják a linux...

Mire használják a linux operációs rendszereket?

Figyelt kérdés
A szerverfuttatás és a hackelésen kívül van valami nyomós ok, ami miatt megéri elsajátítani a használatát egy informatikusnak?

2012. dec. 28. 00:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
szerintem egy irodába Libre Officeal van helye !
2012. dec. 28. 00:48
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Hogy hogy mire használják?

Amire az összes többi operációs rendszert.

Számítógépeket vezérelnek vele...

Nem is értem, hogy valaki, aki "informatikus"-nak tartja magát, hogy kérdezhet ilyen marhaságot.

Egyébként megsúgom, aki önszántából windows-t használ, az nem is ért igazán az informatikához...

2012. dec. 28. 01:57
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek Best Answer!

Ne haragudj meg de, hogy lehetsz Te informatikus, ha ilyet kérdezel??? A Linux egyszerűen megkerülhetetlen, egy informatikusnak. Eddig hol, mit dolgoztál mint informatikus? Hol tanultál?

2012. dec. 28. 11:50
 4/6 A kérdező kommentje:
Egy szóval se említettem, hogy az vagyok. :) Még csak tanulok.
2012. dec. 28. 14:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Akkor ezer bocsánat! :)

Csak, hogy érts mennyire fontos:

[link]

Amúgy aki egyszer megtanulta használni a Linux-t az 90%, hogy nagyrészt már azt fogja használni. Sokkal szabadabb, gyorsabb. Több beállítási lehetőség van rá mint a Windowsra, biztonságosabb... Én is használok Windowst, mert van olyan program ami csak azon van, vagy pl. a játszani egyértelműen azon jobb...

2012. dec. 29. 09:15
 6/6 Tom Benko ***** válasza:
Igen. Például a széles látókör, a módszerek elsajátítása, sőt, még a programozás technikája miatt is, hiszen a Linuxra készült programok túlnyomó többsége nyílt forrású, azaz meg tudod nézni, hogy egy adott programban az adott (vagy hasonló) problémát hogyan oldották meg mások. Egyébként pedig már csak azért is érdemes megismerni, hogy ne legyél meglőve, ha véletlenül pont Linuxon kell dolgoznod.
2013. jan. 4. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!