Üdv! Kellene egy kis segítség :D Ubuntut szeretnék Vinyó nélküli gépen használni, USB BOOT tal, csak nem ismeri fel a gép, vagy valamit rosszul csináltam. Tudnátok segíteni?
ha jol ertelmeztem akkor csak beakarod bootolni az UBUNTUT es nem akarod instalalni?
valamit kiir, vagy egyatalan valami elindul?? amit leirtal az nekem egy kicsit keves info :)
"Rendes gépen telepítőként működik"
Tehát bebootol, csak nem live módban (ha jól értelmezem).
Az Ubunturól most nem tudom hirtelen, de mondjuk egy Mint Live az defaultból live-on indul, biztos, hogy live-ot készítettél?
Oké, akkor kiírom DVDre a telepítőt, aztán telepítem a pendrivera, ha engedi.
Igen, biztos, hogy live.
Az alaplapodnak támogatnia kell az usb-ről való bootolást.
A letöltött .iso képfájlt programmal kell "ráírni" a pendrivera - én a rufus nevű programot szoktam e célokra használni windowson (ingyenes); még annyit kell benne átálítanod, hogy ne FreeDos-t írjon rá neked hanem iso image-et.
Ezek után újraindítod a géped, és behozod a boot menüt, ez nálam F12, de lehet F9 is vagy bármi, nézd meg mit ír. Ott mutatni fogja a lehetséges eszközöket amikről lehetséges a bootolás, keresd meg a pendiveodat - nálam egy valamiért a hard disk drive-on belül van.
Aztán már működik is a dolog:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!