Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Adobe illustratorral hogy...

Adobe illustratorral hogy tudok vektorgrafikus képet csinálni egy rasztergrafikus képből?

Figyelt kérdés
Van valami egyszerűbb megoldás rá vagy csak a pen tool-lal lehet ezt megcsinálni?

2014. ápr. 18. 18:50
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja azt elfelejtettem mondani hogy a képkontúrozást ismerem de az nem jó mert azután egy elmosódott pacát kapok a fénykép helyett.
2014. ápr. 18. 19:00
 2/9 tabaki ***** válasza:

Én nem használok AI-t, de talán ez a videó segít:

https://www.youtube.com/watch?v=5AXyjWcj2Ds

Ha minden kötél szakad, Inkscape-pel is megcsinálhatod, és SVG-ben beviheted, de elég mókás lenne, ha az ingyenes öcsikére szorulna a nagy tesó...

2014. ápr. 19. 00:41
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ de lenne egy olyan kérdésem hogy nem-e lehetne azt megcsinálni hogy a kép teljesen megtartsa pl: egy emberi fej, szemek, orr, stb. formáját alakját az árnyékokat tehát hogy egy teljesen élethű vektorgrafikus képet kapjak? Mert még ezzel a megoldással bár jobb lett mint amivel eddig próbálkoztam de még mindig nem az igazi.
2014. ápr. 21. 22:10
 4/9 tabaki ***** válasza:
Leginkább a színek számának növelésén és a megfelelő kontúrok elmosásán múlik. Látatlanban nemigen lehet mit mondani. Ha bemutatnád, amit próbáltál, talán jobban megérteném, mivel vagy elégedetlen.
2014. ápr. 21. 22:51
 5/9 A kérdező kommentje:
Igazából nekem az arcokkal vannak problémáim, a legnagyobb problémám hogy ami még 100%-on nagy nehezen talán elfogadhatónak mondható az 1200%-os közelítésnél már csak egy nagy pacának látszik az arc vonásai már ki sem vehetőek pl: a szemek helyén csak szemgödröket látni nem tudom ezen lehet-e javítani a másik hogy egyáltalán nem látni sehol sem színátmenetet hanem egyik színből a másikba egyszer csak "átugrik" a másikba tehát mintha a különböző színárnyalatok között egy határvonal lenne. Tehát én azt szeretném elérni hogy a vektoros kép pontosan ugyanúgy nézzen ki mint a rasztergrafikus amit megnyitottam a programban.
2014. ápr. 22. 20:25
 6/9 A kérdező kommentje:
Amúgy meg nekem az élő kontúrt hol találom meg mert az Adobe honlapján az írták hogy az Objektum > Élő kontúr > Létrehozás menüponttal tudok élő kontúrt létrehozni de nekem az objektum menüben csak élő festés van és ott sem engedi a létrehozást bár lehet hogy azt csak az élő kontúr után engedi?
2014. ápr. 22. 20:36
 7/9 A kérdező kommentje:
Közben rájöttem hogy az élő kontúr nem ugyanaz mint az élő festés és már tudom is mire való az élő festés de az élő kontúrt azóta sem találom.
2014. ápr. 23. 21:20
 8/9 tabaki ***** válasza:
Hát ezt sajnos nem tőlem fogod megtudni... Mint említém, nem használok AI-t, nekem már a fentiek is szép kínai közmondásokként hatnak. Azért szívesen megnézném, mit csináltál és miből.
2014. ápr. 24. 01:26
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaid, segítségemre voltak. De nem szeretek internetre arcképeket feltölteni ezért hogyha nem nagy baj akkor a képfeltöltést inkább kihagynám.
2014. ápr. 27. 21:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!