Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért háborognak az emberek...

Miért háborognak az emberek annyira, és szidják a Microsoft-ot hogy kivonta a forgalomból a Windows Xp-t?

Figyelt kérdés

Miért nem fogják fel hogy fejlődik minden, a számítógépek is és a programok is... nem lennénk sehol ha annó a televízió előtt megálltak volna a rádióknál... hogy minek hozzá kép is mikor jön a hang?... meg háborognak hogy gyengébb régebbi gépeken nem fut el az xp... ha nem tudnak venni erősebb gépet akkor ott a linux az ingyenes és gyengébb gépeken is fut... meg erről az én véleményem az hogy egy világméretű cégtől nem lehet elvárni hogy néhány ezer vagy esetleg egy-két millió gépért tartsanak fent a jóég tudja mekkora költségért egy elavult rendszert, hogy olcsóbb és könnyebb megírni egy teljesen új rendszert mint egy elavultat folyamatosan foltozgatni javítgatni ezerszámra kiadni hozzá a frissítéseket... nekem semmi bajom a Windows 7-el és 8-al sőt tetszenek is... nem fagynak annyira mint annó az xp meg vannak olyanok ( személyes ismerőseim között is ) akiknek a külső nem tetszik a windows 7 és 8-ason de hiába mondom meg mutatom nekik hogy lehet leszedni hozzá témákat amivel teljesen olyan lesz külsőre mint az xp, de nekik úgy sem jó... és nem értem az ilyeneket... hogy mi bajuk... ha eleve azt hozzák fel hogy nem úgy néz ki mint az xp és akkor sem jó ha megcsinálja neki valaki hogy úgy nézzen ki...

Nos ti erről az egészről amit leírtam, és magáról arról hogy kivonják a forgalomból az xp-t mit gondoltok, mi a véleményetek róla, valamint az ismerősi körötökben hogyan vélekednek erről?

2014. ápr. 11. 10:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nagyon megoszlanak a vélemények. Kinek ez jön be, kinek az. A win 8.1 zseniális rendszer a maga instabilitásával is :D , majd kijavítják. Nálunk senki sem pusztult bele, hogy az xp-t le kellett cserélni. Azt mondták majd megtanulják. :D Na emberek. Így kell hozzáállni.
2014. ápr. 11. 16:38
 12/20 tabaki ***** válasza:

Vagyis:

"Eszi, nem eszi, nem kap mást" illetve "Ez van, ezt kell szeretni".

Ehhez meg a magyar már rég hozzászokott, mielőtt a tengerentúlon kitalálták volna, hogy így is lehet üzletelni.

Menni fog.

2014. ápr. 11. 20:12
 13/20 anonim ***** válasza:

#10-es: Arra igazából senki nem kötelezi az embereket, hogy új gépet vegyenek. Az én gépemet kb. 30.000 Ft-ért vettem felújított használtan, garanciával 64 dual core-os procival (2,14 GHZ), 2GB RAM-mal 384 MB integrált VGA-val. Bőven megérte. JA és kaptam hozzá egy eredeti Windows 7 Home Premiumot (32 és 64 bites verziót is külön lemezeken).

Na most mivel a MS már hónapok óta "suttogja" az emberek fülébe, hogy ideje váltani, mert gond lesz, hát nehezen tudom elképzelni, hogy akár két fizetésből (ez egy átlag háztartás)két hónap alatt nem lehetett összespórolni a pénzt.

2014. ápr. 12. 18:39
 14/20 anonim ***** válasza:
Már mint nem 64 dual core-os proci, hanem 64 bites ... xD
2014. ápr. 12. 18:40
 15/20 csacsi2 ***** válasza:

"két hónap alatt nem lehetett összespórolni a pénzt"

Pedig elhiheted van olyan...

Kinek milyen az anyagi helyzete... én már évek óta nem tudok semmit spórolni, csak eladni...Lenne kis sórolt pénzem a lakást újítanám fel, vagy édesanyám egészségügyi ellátását fizetném. A mostani gépem ha tönkremegy valószinü jó darabig nem tudnék venni alkatrészt sem.

Arra meg hogy "senki nem kötelezi az embereket" arra meg csak annyit, hogy igaz nem kötelezi senki de használhatatlanná válik a netezés. Én még évekig nem fogok (tudok) befektetni erre, nem aggódom ha vírust is kapok van biztonsági mentésem, de egyenlőre az ESET 2017-ig biztosítja a védelmet.

Az a kifejezés hogy "háborognak az emberek" nem jó erre, mert nem háborog senki, csak van aki tudatlan a kérdésben és úgy véli olyan mintha kikapcsolnák a gépét és van aki nincs abban a helyzetben, hogy ne érintené mélyen anyagilag. Akinek van pénze az nem öreg gépeken tolja, őket nem érinti olyan mértékben mivel vesznek egy másik gépet. Linux egy alternatíva, de nem futnának a programaim rajta pl autocad. Minden esetre a fejlődés nem áll meg ezért kénytelen előbb-utóbb váltani az ember ez van és semmi több, de ez még nem most van!

2014. ápr. 12. 19:07
 16/20 anonim ***** válasza:

Két hónap alatt egy kétfős család összkeresete átlagosan 200-240 ezer forint. Ebből nem lehet spórolni 2 hónap alatt 30 ezret? Tudom, hogy vannak, akik messze nem keresnek 100-120 ezret/fő havonta, és én tisztában vagyok azzal is, hogy vannak olyan nehéz helyzetben élők, akik 47 ezret keresnek, de nekik aligha van bekötve az internet, hiszen nem igazán tudnák finanszírozni.

Egyébként meg nem kényszeríti az embert, hogy új gépet vegyen, hanem inkább manipulálják a felhasználókat. Hiszen, ha böngészek a neten, akkor 10 oldalból 7 oldalon a pofámba jön egy reklám, hogy xp támogatás megszűnik, és ezt és ezt a gépet ajánljuk az Ön számára Windows 8.1 rendszerrel. Ha naponta nem találkozok legalább 6-tal, akkor egyel se. Sokszor már én is úgy érzem, hogy na most állok fel és megyek venni egy gépet xd

2014. ápr. 12. 21:56
 17/20 tabaki ***** válasza:

@Bihari Balázs:

Bocs, egy részét magad is helyre tetted, miközben írtam, de csak belököm, ha annyit küzdöttem vele...

Ha te harmincezerért eredeti Windows 7-et kaptál, az azt jelenti, hogy a gépet ingyen adták, sőt, egy kicsit még ők fizettek neked. Nincs mindenkinek ilyen szerencséje a vásárlással. Ennek ellenére fogadjuk el, ennyit éppenséggel a legtöbben ki tudnak gazdálkodni. De mire is? Egy olyan rendszerre, amelyre tulajdonképpen semmi szükségük, jól megvolnának a maguk kis XP-jével. A M$ kommunikációjában éppen az a nagy húzás, ami egyben a legtisztességtelenebb is, hogy paradox módon pont azokat sarcolja meg, akiknek a legkevésbé van szükségük az új rendszerre. Te ugyebár, ügyes üzleteléssel jól jöttél ki a váltásból, csacsi2 tudja, hogy semmiféle földindulás nem történt, én vigyorgok a linux mögül, de az együgyű felhasználóknak egy jó részéhez az egész úgy jutott el, hogy "megszűnik az XP", "április 8. után használhatatlanná válik", "nem lehet rá letölteni semmit", tehát éppen azért érezték magukat lépéskényszerben, mert nem értenek hozzá. Mára talán észrevették, hogy jé, mégis megy, de biztos vagyok benne, hogy igen sokakban továbbra is ott munkál, hogy jaj, mi lesz szegény talaját vesztett, árva, védtelen ikszpéjével -- ennek további kényszervásárlások lesznek a következményei.

Harmincezret összekuporgatni csakugyan nem emberi léptéket meghaladó feladat, de a legtöbb családban azért volna egyéb helye is. Az embereket egy fölösleges kiadásra rászorítani akkor sem rokonszenves üzleti fogás, ha a veszély csak látszólagos (ld. jönnek a pomogácsok), és a felhasználók elvileg másként is dönthetnének. Ha a Micro$oft egy fikarcnyit is törődne a saját felhasználóinak igényeivel, nyugodtan görgethetné tovább az XP karbantartását, amíg a világ a saját tempójában végképp túl nem lép rajta. Csak hát, az üzlet az üzlet.

2014. ápr. 12. 22:22
 18/20 csacsi2 ***** válasza:

Beteg édesanyám nyugdíja és az én fizetésem alig jön ki a rezsire is (nem kell elhinni). Nem azon a 2500ft-on múlik (net), ezért is írtam, hogy kinek milyen a helyzete,de ezzel már nagyon eltérünk a kérdéstől. A Manipulálással teljesen egyetértek. Akiket nem lehet azokat viszont nagyon idegesíti, hogy minden csak látszat és megvezetés (ezért is vannak annyian pánikban most)!

Ingyen net meg hasonló reklámok, de az apróbetüs rész hogy mennyibe kerül azaz ingyenesség...Naponta ráz ki a hideg mikor nyugdíjasokat próbálnak rávenni, az üzletemberek hogy váltson mert megéri ez+az...Ez nem az én világom!

Van amivel nem lehet mit kezdeni, azt el kell viselni. Ez egyértelmű a Microsoft oldaláról, hogy ahogy a többi oprendszer egyre jobban népszerűvé válik, nekik is kell valamit lépni! Win 8 -nak túl nagy lett a visszhangja, ezért a névváltáson gondolkaodtak(nak) a következő fejlesztésüket tekintve. Windows 7 -et még mindig többen tartják jobbnak a 8-asnál. Mindez elég nagy érvágás lehetett számukra ,így mindenféle képpen új piacot akarnak teremteni és kiírtani a régi beidegződéseket. Azért ne felejtsük el hogy az XP volt az eddigi legsikeresebb oprendszer, egy "teljes generáció" nőtt fel rajta!Start menüt kivették, de vissza is tették a sok negatív visszajelzés miatt! Ami bevált (és nincs helyette jobb)...

Minden esetre én még évek mulva is ugyan olyan minőségi eszközöket fogok tervezni ezzel a géppel mnt bármelyik másikkal!

Támogatás megszűnése csak jópár év múlva fog érződni, addig felesleges ezen gondolkodni, hiszen addig még bármerre elmehet a fejlesztés, lehet akkorra már a win 9 miatt mondjuk azt hogy milyen gyenge volt a 7 v. a 8.

Tudom hogy felgyorsult világban élünk, de aki rohan könnyen megbotlik!A Halált úgy sem lehet beelőzni, a markába meg nem érdemes sietni...

2014. ápr. 12. 22:28
 19/20 anonim ***** válasza:

Bihari Balázs

Az átlagkereset nem azt jelenti, hogy ti otthon, vagy a rokoni, baráti, ismerősi köröd mennyit keres! Megkérdezted az ország 50%-át?? Menj már el gyakorlatilag bármelyik vidéki városba. Vasvillával kergetnének ki, ha elmondanád ezt: "az átlagkereset 2 főre 200-240/fő/hó; 30 ezret össze lehet gyűjteni".

2014. ápr. 13. 08:31
 20/20 anonim ***** válasza:

Én se értem.

GNU/Linux-okból se használt szerintem senki 13 évvel ezelőtti verziót (én biztos nem,mindig érdekelt az újabb).Ráadásul az XP lassabb,vírusok szempontjából veszélyesebb,mint a 7-es,vagy a 8.1-es.

Az XP ezután is használható lesz,csak az Internetre kötve hatványozódni fog a sebezhetősége.Előbb-utóbb eléri azt a szintet,mint a Win98.Zenegépeken,ipari berendezéseken tovább fog üzemelni,de már másra nem lesz érdemes használni.

Lehet maradni a "jól bevált" rendszernél,nem válik működésképtelenné,csak nem lesz több folt.

A pénz az meg pénz,ez van...

Csoda,hogy eddig támogatták...

Előttem egy "Szoftver Isten" az XP,rajta tanultam meg szinte mindent,ami egy átlag user-nek kell és ugródeszka volt más op.rendszerek felé,de sajna egyszer az Isteneknek is leáldozik...

Jönnek újabbak!:)

2014. ápr. 13. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!