Processzor: Intel(R) Celeron(R) M CPU 530 @ 1.73GHz 1.73GHz
RAM: 1GB(776mb)-ot lát
VGA: VIA Chrome9 HC IGP 256mb
Winchester: 111GB
Operációs Rendszer: Windows 7 Home Premium SP1 x86(32bit)
Ilyen a gépem.
De ha netezek, vagy bármit csinálok például: játszok akkor lefagy a gépem. Nem tudom miért. De van egy halvány sejtésem, hogy a RAM a hibás hogy 1GB-ból 776mb-ot lát. És ez egy laptop (Amilo Li1705), és nem merek a RAM-hoz hozzá nyúlni. Mit tegyek? Mi lehet a megoldás?
Lehet, hogy a RAM a rossz, de nem azért, mert kevesebbet lát. A "hiány" oka az, hogy a VGA innen veszi a RAM-ot.
Memtest86+ mit mutat?
HDSentinel?
2014. ápr. 10. 15:27
2/9 A kérdező kommentje:
Ja bocs, 1GB-ból nem 776mb-ot lát, hanem 1GB-ból 766mb-ot lát.
2014. ápr. 10. 15:27
3/9 A kérdező kommentje:
Azt nem tudom mit ír a Memtest vagy a HD sentinel mert a kérdés kiírása előtt 17perccel el kezdtem telepíteni a Windows Vista-t, azzal nincs ilyen baj. Igaz a Ramot ugyan annyit lát. De nem baj majd holnaptól felrakok egy virtualizációs programot oszt ott majd megpróbálom a Windows 7-et. Hátha. De azért köszi. De még lesz hogy kipróbálom más partíción hogy mit ír a Memtest vagy a HD Sentinel és leírom. Ment a zöldkéz. :)
2014. ápr. 10. 15:34
4/9 Tengor válasza:
A Vista hivatalos gépigényében 512 MB RAM szerepel. A Win 7-ében 1 GB. Hova akarod virtuálisan feltenni, ha már csak ezeket összeadva kétszer annyi jön ki, mint amivel te rendelkezel?
Ha nem akarod használni a gépet, csak úgy kísérletezgetsz rajta, akkor hajrá!
Ha érdemeben akarod használni, akkor add oda egy szakértőnek!
2014. ápr. 10. 15:50
5/9 Csete Tamás válasza:
nekem is le szokott fagyni, ekem is 4GB-ből 3,50 gb-t lát. a RAM Memória túl kevés. 1GB az nagyon kevés. minimum 2GB RAM memória szükséges. nekem a processzorom 1.50GHz. az operációs rendszerrel, a winchesterrel, a VGA-val nincs semmi probléma
2014. ápr. 11. 18:37
6/9 anonim válasza:
Win 7- hez kevés a memóriád. Tudod, a RAM úgy működik, hogy azzal dolgozik a videókártya, az összes megnyitott programod, az oprendszer. Nos a 7- nek 1 Gb a rendszerkövetelménye, amit csak maga a Windows használ, és még meg sem nyitottál semmilyen programot. A Vistának lényegesen kevesebb a rendszerkövetelménye, fele annyi RAM- mal megy, ezért nem találkozol Vistán a problémával.
2014. ápr. 11. 18:55
7/9 A kérdező kommentje:
Nembaj, nagyon szeretem ezen a laptopon a Vistát. Majd az asztali gépem fejlesztem, egy Windows 7 Ultimate-hez. :D
2014. ápr. 11. 20:09
8/9 Tengor válasza:
Ultimate... mégis melyik szolgáltatását fogod használni?
2014. ápr. 11. 21:35
9/9 A kérdező kommentje:
Tudom hallottam sokat ilyet, ezért Windows 7 Home Premium lesz telepítve. Mert nagyon erős gép lesz fejlesztés után. :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!