Miért háborognak az emberek annyira, és szidják a Microsoft-ot hogy kivonta a forgalomból a Windows Xp-t?
Miért nem fogják fel hogy fejlődik minden, a számítógépek is és a programok is... nem lennénk sehol ha annó a televízió előtt megálltak volna a rádióknál... hogy minek hozzá kép is mikor jön a hang?... meg háborognak hogy gyengébb régebbi gépeken nem fut el az xp... ha nem tudnak venni erősebb gépet akkor ott a linux az ingyenes és gyengébb gépeken is fut... meg erről az én véleményem az hogy egy világméretű cégtől nem lehet elvárni hogy néhány ezer vagy esetleg egy-két millió gépért tartsanak fent a jóég tudja mekkora költségért egy elavult rendszert, hogy olcsóbb és könnyebb megírni egy teljesen új rendszert mint egy elavultat folyamatosan foltozgatni javítgatni ezerszámra kiadni hozzá a frissítéseket... nekem semmi bajom a Windows 7-el és 8-al sőt tetszenek is... nem fagynak annyira mint annó az xp meg vannak olyanok ( személyes ismerőseim között is ) akiknek a külső nem tetszik a windows 7 és 8-ason de hiába mondom meg mutatom nekik hogy lehet leszedni hozzá témákat amivel teljesen olyan lesz külsőre mint az xp, de nekik úgy sem jó... és nem értem az ilyeneket... hogy mi bajuk... ha eleve azt hozzák fel hogy nem úgy néz ki mint az xp és akkor sem jó ha megcsinálja neki valaki hogy úgy nézzen ki...
Nos ti erről az egészről amit leírtam, és magáról arról hogy kivonják a forgalomból az xp-t mit gondoltok, mi a véleményetek róla, valamint az ismerősi körötökben hogyan vélekednek erről?
Azért háborognak mert még sokan használták.
Bevált egyszerű és gyorsabban fut mint a 7es
A nyócas nekem nagyon nem jön be pl.
"Miért nem fogják fel hogy fejlődik minden, a számítógépek is és a programok is..."
A programok "fejlődéséből" köszönöm szépen, nem kérek. Tudom, egy idő után mindenképpen rá leszek kényszerűlve hogy Win7-re váltsak, de húzom-halasztom ameddig csak tudom.
Ahogy az a rendszer kinéz... Éppen hogy bebootolt, még nem is csináltam vele semmit, de már 60-80 process fut. Alapból, frissítések nélkül 15-20GByte-nyi helyen szétterpeszkedik. A vezérlőpult egy trágyadomb, átláthatatlan, soha nem találtam meg benne semmit. Nem engedett be bizonyos rendszermappákba, dugdosta előlem a fájljait. A szoftvereim jórésze csak akkor volt hajlandó normálisan működni, ha adminként indítottam el (jobbklikk -> futtatás rendszergazdaként) ... És még sorolhatnám napestig a rengeteg apró idegesítő hülyeségét. Egyszerűen borzasztó az a rendszer!
A Win8 elmebeteg mértékű adatgyüjtését, a folyamatos kommunikációt a Microsoft szervereivel már meg sem említem... Ez lenne a fejlődés? Nekem egy kicsit más elképzelésem van a jövőről.
"egy világméretű cégtől nem lehet elvárni hogy néhány ezer vagy esetleg egy-két millió gépért tartsanak fent a jóég tudja mekkora költségért egy elavult rendszert"
Azzal ugye tisztában vagy, hogy az XP-t nem egy-két millió gépen használják, hanem több száz millión? Vannak országok, ahol még a gépek több mint egyharmadán XP fut.
"valamint az ismerősi körötökben hogyan vélekednek erről?"
Úgy különösebben senkit nem hatott meg. Nem ismerek olyat, aki a támogatási időszak lejárta miatt most hirtelen újabb Windows-ra (vagy Linux-ra) tervezne váltani. Továbbra is használják a jó öreg XP-t. Én is azt teszem, ameddig csak tehetem.
Legtöbben azért szídják mert nincs pénzük új gépet venni, hogy egy modern oprendszert futtassanak.
sokan meg nem értik mi történik.
Egy XP -vel ha dolgozik valaki, ugyan azt meg tudja csinálni mint bármelyik másikkal, videót- képet szerkeszt, dokumentál, tervez...
Aki meg játszik azt én sem értem, azonkívül hogy nem létszükséglet a játékok húzzák a legjobban a hardver fejlesztéseket.
Azt meg hogy "azért a pár emberért" (~félmiliárd) aki ragaszkodik fenntartani arra csak annyit, hogy a piaci részesedése még mindig (támogatás megszünése ellenére) 30% -körül van!
Én nem pánikolok. Az ESET még 2017-ig biztosan támogatja a rendszert és más gyártók talán tovább is!
A Sokadik fele, hogy legtöbb cég XP-t használ. Jelentős többletköltséget jelent egy átállás.
Röviden nem csak onnan kell nézni, hogy az ember szórakozása a pc, hanem valakinek a munkája, megélhetése is egyben!
Váltás idővel elkerülhetetlen (el lehet kezdeni spórolni), a pánik meg teljesen felesleges...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!