Melyik operációs rendszer a jobb?
Ez ízlés kérdése. XP már vészesen elavult, én még a rosszemlékű Vistát is jobban szerettem annál.
7 és 8(.1) közül 8-as vonal jobban optimalizált, van pár okos újdonság benne, de a megjelenés - különös tekintettel a szörnyű Modern (csempés) felületre - elég megosztó. Szerencsére a csempéket pl a StartIsBack telepítésével teljesen el lehet kerülni, innentől kezdve már teljesen használható billentyűzettel-egérrel is.
na jó, lehet kicsit túlpörögtem a dolgot, de felháborít, hogy az ms ennyire nem ad a közvéleményre. csupa baromságot akar ráeröltetni az emberre, ahelyett hogy készített volna olyan verziót amiből MINDEN (ismétlem, MINDEN) sallangot eltávolít és csak a "szín hús" marad, optimalizáltan.
én speciel kifejezetten díjaznék egy "win2000" felületű win8-at, ami feltelepítés után tiszta indításnál nem eszik 60MB-nál több RAMot és csak a legszükségesebb alap szolgáltatásokat tartalmazná. semmi többet!
ja hogy így nem lehetne értékesíteni a sok méregdrága márkás gépet? de lehetne... én egy erőmű gépre is felpakolnám, mivel sokkal nagyobb teljesítmény maradna meg munkára. dehát sajnos nem ez a "trend". kell a csicsa és a látszólag fontos, de valójában haszontalan szolgáltatások tömkelege
wdhun Ezzel teljesen egyetértek, a számítógépet ne terhelje feleslegesen semmi! funkció a lényeg és nem pl. az ablakok megjelenítésében szeretnék gyönyörködni, hogy milyen szépen jön elő stb. Ez tényleg csak divat, gyerekes nagyzolás, hogy "bibííí" nekem hullámzik és áttetsző és kis békák ugrálnak rajta...
Aki arra használja a gépét amire való azt nem érdekli a csicsa, maximum megjelenítésben egyedül az ergonómia az aminek van értelme.
Aki most úgy tarja hogy ezek a dolgok fontosak az nem következetes, fél év használat után úgy is megszokja és már nem is veszi figyelembe az ilyen felesleges részleteket.
Ez persze saját vélemény, én úgy vagyok vele még telefonon is, hogy telefonálásra szeretném használni és nem tapogatni, semmi perverzió nincs bennem ezen irányban, erre a gombok gyors megoldást jelentenek, ráadásul strapabíróbb!
Egy autószerelőt munkaközben felhívja a főnöke, nyakig olajos nem hiszem hogy jól jár ilyen esetben egy érintőképernyős telefonnal.
csacsi2: igazából nem tudom mit várunk, amíg van olyan ember aki úgy megy be autót venni egy szalonba, hogy "pirosat szeretnék"
OFF
amíg az emberek a felszínt látják csak (javarészt a hozzá nem értésük és érdektelenségük miatt) addig a gyártó nem a motort hanem a felszínt fogja javítani...
régebben a pc játékok szenzációs játékélményt nyújtottak. pedig a dos-98 korában valósághű grafikáról messze nem beszélhettünk. most meg attól "jó" egy játék (helyesbítek: könnyen eladható) ha szép valósághű grafikája van és minimum egy 300ezer forintos erőmű kell alá. nem vagyok egy nagy játékos, de nem egy olyan játékkal találkoztam mostanában amit felénél abbahagytam, mert beleuntam.
tisztelet a kivételnek, a van olyan ami szép is és jó is! pl a brothers speciel tetszett. nem szokványos történet és a csavar a végén meg is lepett. na de nem akarok ennyit offolni...
(telefonnal kapcsolatban pedig: az okos mobil azért van amikor "hasznos"... pl én gps-nek is használom (igaz nem a legjobb rá) de nem kell annyi kütyüt tartani magadnál. de igazából mindent tud, de jól semmit sem :) köztes megoldásnak megteszi. )
ON:
szóval én mindenképpen a win7-et javasolnám (kipucolva, kilőve néhány fölös szolgáltatást) hosszútávon, munkára tökéletes... játékra/multimédiára tv-re rákötve a win8 is megteszi, csak dolgozni ne akarj rajta :D
winxp-t is szerettem, főleg azért mert ott kis ügyeskedéssel TÉNYLEG elérhető volt egy teljes rendszer ami 60-70MB-nál nem evett többet. (tudom ez alá is szorítható volt, de én most nem ilyen tinyxp-s cuccról beszélek) a nagy hátránya most, hogy a biztonsági frissítéseknek és ezáltal a gyártók részéről a szoftveres támogatásnak leáldozott.. amennyiben nem netezésre kell, én továbbra is AJÁNLOM mert régebbi gépeken "száguld" :)
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat át is váltok win 7-tre.
Nekem a 8-cal az volt a bajom hogy a számítógép infókat megnyitotta de bejött a kezdőképernyő színe:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!