Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Melyik a jobb Linux?

Melyik a jobb Linux?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Most akarok átállni Windows-ról Linuxra, de nem tudom, hogy melyikre. Apum Fedora-t használ, de nekem ami eddig volt az Ubuntu volt. Szóval ez a 2 közt vacillálok. Ti melyiket adjánljátok? Ubuntu vagy Fedora?

Előre is köszönöm a válaszokat, és kellemes ünnepeket mindenkinek!

2013. dec. 27. 13:14
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Ezt miből szűrted le? :) Én a hasonlítást kinézetre értem...
2013. dec. 27. 14:19
 12/15 anonim ***** válasza:
55%
abból, hogy a kinézet egy hatod rangú dolog nagyjából -főleg ha "parancssorra át akarsz állni"- amit úgy alakítasz ahogyan akarsz. Van 50 féle gui, amit akkor raksz fel amikor akarsz, ha nem tetszik az ami a disztróban alapból van, de pl. a linux mint bármelyik felülete is amivel jön olyan szinten testreszabható, hogy a kutya nem mondja rá, hogy olyan "mint a vindóz".
2013. dec. 27. 14:57
 13/15 anonim ***** válasza:
51%

Ha a parancssorba akarsz átállni, akkor kezdd egyből Arch Linux-al. Én is először Ubuntuztam, Minteztem, de linuxtudásom ezek alatt lóf***szt sem fejlődött, mert sikeresen elzártak engem egy okostelefon-szerű leegyszerűsített környezetbe, ahol bebootol a grafikus felület, programokat lehet letölteni az AppStore-ból, ha meg nem megy valami és felugrik egy "kínai" hibaüzenet, akkor meg asztalverés, anyázás.

Ezekután áttértem Arch-ra. Kemény menet volt, de azóta sikeresen kezelem a rendszert paranccssorból és ha jön egy hiba, az átlátható, megoldható, mert nem egy monolitikus, bezárt, egyben feltelepülő "komplett" rendszer, mint az ubuntu vagy a mint.

2013. dec. 28. 15:20
 14/15 Tom Benko ***** válasza:
100%

Linux From Scratch - a leginkább testre szabható, de kezdetben a legtöbb orális szexet kínáló disztró.

Gentoo - Kicsit kevesebb szopás kezdőknek.

Arch - sok nyögés, de egy nagyon átlátható rendszert kapsz.

Manjaro - egy egész pofás Arch-fork.

Uhu - magyar Linux, csak kissé belassult.

Ezekről tudok nyilatkozni. Ha tényleg neki akarsz indulni, én is az Archot javaslom, már csak a wikije miatt is.

2013. dec. 29. 00:06
 15/15 anonim ***** válasza:
Nálam a Fedora a nyerő a három közül. Esetleg Netrunner.
2014. ápr. 8. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!