Melyik a jobb Linux?
Sziasztok! Most akarok átállni Windows-ról Linuxra, de nem tudom, hogy melyikre. Apum Fedora-t használ, de nekem ami eddig volt az Ubuntu volt. Szóval ez a 2 közt vacillálok. Ti melyiket adjánljátok? Ubuntu vagy Fedora?
Előre is köszönöm a válaszokat, és kellemes ünnepeket mindenkinek!
Ha a parancssorba akarsz átállni, akkor kezdd egyből Arch Linux-al. Én is először Ubuntuztam, Minteztem, de linuxtudásom ezek alatt lóf***szt sem fejlődött, mert sikeresen elzártak engem egy okostelefon-szerű leegyszerűsített környezetbe, ahol bebootol a grafikus felület, programokat lehet letölteni az AppStore-ból, ha meg nem megy valami és felugrik egy "kínai" hibaüzenet, akkor meg asztalverés, anyázás.
Ezekután áttértem Arch-ra. Kemény menet volt, de azóta sikeresen kezelem a rendszert paranccssorból és ha jön egy hiba, az átlátható, megoldható, mert nem egy monolitikus, bezárt, egyben feltelepülő "komplett" rendszer, mint az ubuntu vagy a mint.
Linux From Scratch - a leginkább testre szabható, de kezdetben a legtöbb orális szexet kínáló disztró.
Gentoo - Kicsit kevesebb szopás kezdőknek.
Arch - sok nyögés, de egy nagyon átlátható rendszert kapsz.
Manjaro - egy egész pofás Arch-fork.
Uhu - magyar Linux, csak kissé belassult.
Ezekről tudok nyilatkozni. Ha tényleg neki akarsz indulni, én is az Archot javaslom, már csak a wikije miatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!