Melyik a jobb a linpus linux vagy az xp?
Attól függ, mi az hogy "ki lehet használni a gép teljes tudását". Ha adott programokat (pl. játékokat) akarsz használni, az úgyis meghatározza az op.rendszert.
Amúgy tedd fel mindkettőt, ha nem tudsz választani.
"8gb ramot az xp nem tud kezelni."
Létezik 64 bites XP.
XP-t semmilyen formágan ne tegyél rá. A 64 bites egy ipari hulladék a 32 bites pedig a memóriád nagyobbik felét nem tudka majd kihasználni.
Egyébként tényleg attól függ, mire akarod használni. A Linpust amúgy is érdemes cserélni. Amennyire tudom egy elég csupasz disztró, aminek a lényege, hogy úgy adják el a gépet, hogy van rajta oprendszer.
#1-es vagyok , tudtommal magyar verzió nincs windows xp 64bit-es verzióból. Ha nincs ,de az angol jó,akkor is kérdés van-e xp64-bit driver mindenhez.
Ha nincs,de mindenképpen xp-t akarsz futtatni,akkor az is megoldás lehet,hogy virtualboxban futtatod az xp32-bitet, vagy felrakod linuxra a wine-t.
MSSQL-nél viszont nem jó a wine, de legalábbis akkor,mikor próbáltam.
Amúgy miért nem win7?
1. A Windows XP terméktámogatása 2014. április 8-án megszűnik. Bővebben: [link]
2. Az Acer oldalán ( [link] nincs az Acer Aspire V3 471G laptophoz Windows XP-s driver.
3. Egy ilyen erős gép ( [link] már elviszi a Windows 7-est illetve 8-ast. Ha Windowshoz vagy szokva, érdemesebb azt használni XP helyett.
Próbáld ki valamelyik linuxot,bár szerintem a linux mint vagy ubuntu jobb választás lehet,mint a linpus.
Egyes verziókból létezik pendriveos verzió is, így nem kell telepítened,ha csak próbálgatni szeretnéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!