Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Valaki nem tud ajánlani egy...

Valaki nem tud ajánlani egy normális szép renderelésű 3d s tervezőt ingyen?

Figyelt kérdés
Nem a gogglit .

2013. szept. 29. 13:36
1 2 3 4
 21/38 tabaki ***** válasza:

Amikor létrehozol egy kört, a bal oldalon jelenik meg a sugár megadása. Amikor négyzetet, akkor ugyanott szintén megtalálod a Radius értéket, ez a négyzetbe írt kör sugara, ennek alapján már a behozáskor is eldöntheted, hogy mekkora legyen a négyzetlap. Ebben tehát nincs különbség. Amikor a Scale értéket adod meg -- nem számít, hogy milyen idomnál --, akkor a jobb oldali panelon állítod be, és valóban azt jelenti, hogy hányszorosra nagyítasz. Ha a méreteket nem szorzással, hanem abszolút akarod méretekkel akarod megadni, akkor a Dimensions-értékeket változtasd. Ha a nagyítással ( vagy forgatással, eltolással) nyert értékeket véglegesíteni akarod, nyomd meg a Ctrl+A kombinációt, és válaszd ki, mit szeretnél.

A megadott méretek voltaképpen nem millimétert, stb. jelentenek, hanem Blender-egységet, de ezzel általában nem kell törődnöd, annak tekinted, aminek akarod. Akadhat azonban olyan feladat (például, ha térpinterrel ténylegesen le akarod gyártatni a modellt), amikor valódi méretekre van szükséged. Ez is lehetséges, bővebben itt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__4..

Ilyenkor a számértékek után írd oda a mértékegységet is a méretezőtáblán, pl. 725mm.

A csöveket úgy tudod görbékkel megrajzolni, hogy egy, a cső profiljának megfelelő másik görbét is készítesz (normál cső esetén egy megfelelő átmérőjű kört). A görbéket a kockát ábrázoló gomb menüjében átnevezezheted, a magyarázat érdekében legyen a nevük CSOE és PROFIL. Jelöld ki a CSOE görbét, és a tulajdonságtáblán keresd meg a Bevel Object ablakocskát kattints rá, és a listáról válaszd ki a PROFIL görbét. A Taper Object ablakkal meg a cső vékonyodását-vastagodását szabályozhatod egy további görbével, majd kitapasztalod, hogyan. A PROFIL utólagos változtatása is megjelenik a CSOE görbén. Ha szükséged van rá, az így készült csövet közönséges ponthálóvá alakíthatod Alt+C (convert) segítségével.

A küldeményeidet megkaptam, de holnapnál (ööö... ma reggelnél) előbb nem tudok beléjük nézni.

2013. okt. 3. 03:12
 22/38 A kérdező kommentje:

Nagyon király vagy mostmár lényegében ismerem azokat a lépéseket amikkel tudok modellezni alapszinten , annyit kérdezek most még hogy a dimension értékeknek nincsen gyorsbillentyűje.

Most az N billentyűt nyomom le és úgy jön be egy panel amin van a dimension de amúgy nem látom.

Ha így haladunk egyszer még a texturázásig is eljutunk :))) ott még nem látom át hogyan épül fel a program és milyen lépésekben kell haladni ... az ikonokat se mind értem .

2013. okt. 3. 21:21
 23/38 tabaki ***** válasza:

Sebaj, majd apránként... Most jöttem haza, Windowssal indultam, mindjárt megnézem a fájljaidat.

Igen, a Dimensions-t csak a panelon tudod állítgatni.

2013. okt. 3. 21:32
 24/38 A kérdező kommentje:

Igen igazából elég retek az a skecsup csak gyorsan tudtam vele vonalakat rajzolni és haladós.

De úgy néz ki hogy blenderbe maradok csak kéne még tipp pl lehet valahogy vonalszerűen rajzolni mint a kecsupba vagy csak átszerkeszteni lehet a lekért mesh vagy curve okat?

Ha beraksz egy ház alaprajzot akkor azt nem lehet valahogy körülrajzolni? Én úgy csináltam néhány házat ahol lakások vannak és 5 lakást is egy az egyben meg lehet rajzolni így aztán a falakat kihuzom push al amennyi a belmagasság és kész a szint.

Amúgy a mostani célom a blenderrel csupán gyűrűk realisztikus rajzolása és a modellezés része már megvan köszönhetően neked ,ami még vár az a textura material kidolgozása mivel a kecsupban ilyen nem volt ill ne nevezzük annak mert az egy vicc volt.

ui ide írok hogy pontot is kapj:)

2013. okt. 4. 22:21
 25/38 tabaki ***** válasza:

Amennyire tudom, csak a mesheket lehet tovább munkálni, de ez nem olyan vészes. Például kérsz egy négyzetlapot, szerkesztőmódban törlöd az egyik sarkát, és máris csak két éled van, aminek a pontjait a rajzodra tudod illeszteni, utána E-vel továbbhúzgálni. Például így indulhat egy egyszerű alaprajz (bocs az összevissza screenekért):

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2013. okt. 5. 01:33
 26/38 tabaki ***** válasza:
2013. okt. 5. 01:43
 27/38 tabaki ***** válasza:
2013. okt. 5. 04:02
 28/38 A kérdező kommentje:

Szóval az E és balegérrel tudok vonalazni az jó :).

Hanem olyan van hogy beállítottam az auto savet 1min ra de nem menti el a projektet ,miért lehet ?

2013. okt. 5. 16:55
 29/38 tabaki ***** válasza:
Fogalmam sincs, én soha nem használtam, majd tesztelem.
2013. okt. 5. 21:34
 30/38 tabaki ***** válasza:
Hazudtam, nálam is be van állítva 5 percre. Biztos, hogy nem menti?
2013. okt. 5. 21:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!