Két rendszer van a gépen, de miért nem tudok választani?
Van egy olyan módszer, hogy a BIOS-ban be lehet állítani azt, hogy melyik legyen az elsődleges Boot-HDD. p.: CD; HDD1;HDD2; stb. - CD; HDD2; HDD1.
A másik módszerrel a egy boot-managerrel induláskor alternatívákat kínál fel, pl.: winXP-Win7... stb. Ezt a kontroll panelon is be lehet állítani, meg kell keresni, hol!
Én nem ezt használom, ugyanis nálam négy OS(operációs rendszer) van a gépen, négy különböző HDD-n. Ubuntu, Fedora, WinXp, Win7. Az linux eleve telepít egy grub-loadert (csoport-betöltő), vagy egyéb is választható.
Az ubuntu erre a célra kifejlesztett programja megkeresi az indítható rendszereket és beéőíti a "GRUB"-ba. Linuxos felületen be tudom állítani, melyik OS-el induljon elsődlegesen.
Vannak hasonló windowsra kifejlesztett progik, de nem használom őket, nem is kerestem őket. Vannak viszont, akik ismerik is, használják is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!