Az Ubuntu jobb, mint a Windows 7?
Mondjuk szerintem pont hogy az egyszerű, csak netezős felhasználóknak, vagy a gépet komolyabban használóknak való a linux.
Miért jó az egyszerű usernek?
Mert egy jól feltett linuxot nehezebb tönkretenni és nem kell szinte vigyázni semmire, mert sokkal kevesebb veszélynek van kitéve a rendszer.
(Az egyszerű, csak netezős felhasználókat nem érdekli, hogy most ilyen olyan új játékokkal játszanak, nekik bőven elég, hogy a gép működik és kész. Pont az ilyen, de gazdagabb embereknek találták ki a Mac-eket, azokat egy óvodás is simán tudja kezelni.)
Tapasztalat, az idős nagymamám gépén évek óta linux fut és nagyon jól megvan vele, ráadásul ezerszer jobban üzemel a régi gépén, mint annó az XP tette. Nem telik meg szeméttel, nincsenek vírusok.)
A komolyabb felhasználók pedig rengeteg mindent tudnak tényleg állítani, sokkal jobban, mint a Windowsban.
(Azért azt megnézem, hogy mikor turkálsz a Windows kernelében. :) )
Aki ért hozzá félelmetes dolgokat tud egy linux rendszerrel csinálni. :)
Én Ubuntut használok mert a meló miatt nem pálya ha 10 percenként összefossa magát a rendszer.
Én abban látom az előnyét az eddig felsorolt dolgok mellett(stabil, biztonságos) ,hogy a hülye júzer csak a hülyebiztos részét éri el, a szakértőbb meg elég mélyen beletúrhat a rendszerbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!