Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Legális Windows matrica...

Macs1209 kérdése:

Legális Windows matrica nélkül. Cseszegethetnek érte?

Figyelt kérdés

Ezt úgy értem, hogy nálam van pl az egyik laptop, amin

legálisan használom valamelyik windowst, de nincs hozzá

matricám (amit ugye elvileg kérnek).

Ki és hogyan formálhat rá jogot, hogy ellenőrizze??

2012. febr. 16. 09:29
1 2
 11/15 2xSü ***** válasza:
100%

A kérdéseből azt feltételeztem, hogy volt matrcia, csak lejött, vagy nem ragasztottad fel és elveszett. Különben miért emlegetted volna a matricát?

A matrica az OEM licenszek sajátossága, így az OEM licensz működése, feltételei alapján írtam a választ.

(Igen, van mennyiségi licensz, stb… Pl. az éppen haldokló Tiszta szoftver esetén sem küldenek egy raklap matricát minden iskolába…)

Igazából azt nem értem, hogy a #8 alapján pontosan tudod a választ. Akkor meg miért teszed fel kérdést? Ha tudod, hogy matrica nélkül is legálisan használható licenszed van, hat tudod, hogy egye ellenőrzés során is mindent rendben találnának, akkor tulajdonképpen mi a kérdés?

2012. febr. 16. 14:52
 12/15 A kérdező kommentje:

A kérdés ez volt:

"Ki és hogyan formálhat rá jogot, hogy ellenőrizze??"

Mindenki válaszolt rá nagy lendülettel, hogy nem

jogtiszta, vegyek matricát etc. Én tudom, hogy

nem kell, vagyis legális. A kérdés ell lett ma-

gyarázva más irányba, és te adtál rá egyedül any-

nyi magyarázatot, hogy rendőrség / házkutatás stb

stb.

2012. febr. 16. 15:22
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem ellenőrizheti le, csak a hatósági szervek házkutatási paranccsal, vagy ha vállalkozó vagy, akkor enélkül.
2012. febr. 16. 16:00
 14/15 anonim ***** válasza:
Én nekem mikor vettem gépet, annó windows xp vót rajta, és a gépházán rajta is van mai napig a matrica, aztán megvásásroltam, DE TÉLLEG a win 7 et és azt használom, de matrica nincs, akkor legális a 7em? pedig eredetileg megvásároltam.
2014. nov. 26. 14:40
 15/15 anonim ***** válasza:
Senki nem fog cseszegetni erte. Alapbol nem is adnak hozza matricat.
2017. szept. 3. 02:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!