Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hiányzó NTLDR. Ctrl+Alt+Del...

Hiányzó NTLDR. Ctrl+Alt+Del újraindítás. Mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Tegnap este kikapcsoltam a gépet, semmi probléma nem volt. Ma reggel indítanám, a fenti (vagy valami hasonló) hibaüzenet jelent meg.

Mivel már máskor is volt hasonló problémám, rutinosan betettem egy Bart PE CD-t a DVD meghajtóna, egy Win XP telepítő CD-t a DVD íróba, majd a rendszer felállása után a telepítő CD-ről bemásoltam a C meghajtó gyökerébe az NTLDR fájlt, bár az egyáltalán nem hiányzott, mert ott volt a C meghajtón

Újraindítás után ugyanaz a helyzet. Hiányzó NTLDR. Áttettem a Win XP telepítő lemezt a DVD meghajtóba azzal, hogy újratelepítem a rendszert, de újraindítás után nem figyeltem eléggé, így nem a DVD-ről bootolt, hanem a merevlemezről, és indult a rendszer. Kivettem a telepítő CD-t a meghajtóból, újraindítottam a Windowst, de megint hiányolta az NTLDR-t. Újból beraktam a DVD meghajtóba a telepítő lemezt, újraindítottam a gépet, a telepítés indításához nem nyomtam meg billentyűt, így a merevlemezről bootolt és megint indult a rendszer.

Tehát ha nincs bent a telepítő CD a DVD meghajtóban, akkor hiányzó NTLDR hibaüzenetet küld, ha bent van a telepítő CD a DVD meghajtóba, akkor simán feláll a rendszer.

Az érdekes az, hogy két napja csináltam egy rendszer mentést a Norton Ghost-tal, de hiába állítom vissza a mentett rendszert, csak hiányolja induláskor az NTLDR-t.

Mit kellene tennem, hogy ne hiányolja induláskor azt az NTLDR-t?

2012. jan. 28. 16:07
1 2 3
 21/25 P.O.C. ***** válasza:

Csak a sima pro kézikönyvét találtam meg, de ebben ott van:

[link]

BIOS--> Advanced BIOS Features --> Hard Disk Boot Priority..

Gondolom az XE már csak jobb lehet ennél.

2012. jan. 28. 21:33
 22/25 coopper ***** válasza:

Szia.

"Hibaüzenet: (Windows root\system32) sérült vagy hiányzik a hal.dll fájl. "

Ez tipikusan az a hiba amikor a rendszer particiója nem az első HDD-n van és nem az egyes számú partició az.

Töbször telepitettem már operációs rendszert, úgy hogy több partición különböző operációs rendszerek voltak és ezt a hibát a másodiknak telepitett operációs rendszerkor mindig beadta, mindig az első ujrainditás után.

Ilyenkor Telepitő CD ki, Hiren boot CD be, gép ujraindit, Ranis Particion manager elindit a CD-ről. Particiós Tábla megnéz aktiv partició sorszámát árir 1-esre (A többi partició számát is javitottam hogy a sorrend azért meglegyen és utánna érdekes módon ujrainditáskor, nem hiányolta a hal.dll-t).

Sok sikert.

Üdv.

2012. jan. 28. 21:56
 23/25 A kérdező kommentje:

Kedves P.O.C.!

Ha nem linkeled be azt a pdf fájlt, még most is azt hiszem, hogy mincs a BIOS-ban Hard Disk Boot Priority beállítási lehetőség. Nem is tudom, hogy nem szúrta ki a szemem.

Természetesen a boot HDD-m utolsónak volt besorolva, csak azt nem tudom, miért? Visszaraktam az első helyre, telepítő CD kivesz, újraindít és bootol, mint ha sose lett volna semmi baja.

Nagyon köszönöm, zöld mancs ment.

2012. jan. 28. 23:29
 24/25 A kérdező kommentje:

Kedves coopper. Te is ráhibáztál a lényegre, ezért a zöld mancs neked is jár.

Köszönöm.

2012. jan. 28. 23:30
 25/25 A kérdező kommentje:

Az előzőt elsiettem, így akartam:

Kedves coopper!

Te is ráhibáztál a lényegre, ezért a zöld mancs neked is jár.

Köszönöm.

2012. jan. 28. 23:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!