Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hiányzó NTLDR. Ctrl+Alt+Del...

Hiányzó NTLDR. Ctrl+Alt+Del újraindítás. Mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Tegnap este kikapcsoltam a gépet, semmi probléma nem volt. Ma reggel indítanám, a fenti (vagy valami hasonló) hibaüzenet jelent meg.

Mivel már máskor is volt hasonló problémám, rutinosan betettem egy Bart PE CD-t a DVD meghajtóna, egy Win XP telepítő CD-t a DVD íróba, majd a rendszer felállása után a telepítő CD-ről bemásoltam a C meghajtó gyökerébe az NTLDR fájlt, bár az egyáltalán nem hiányzott, mert ott volt a C meghajtón

Újraindítás után ugyanaz a helyzet. Hiányzó NTLDR. Áttettem a Win XP telepítő lemezt a DVD meghajtóba azzal, hogy újratelepítem a rendszert, de újraindítás után nem figyeltem eléggé, így nem a DVD-ről bootolt, hanem a merevlemezről, és indult a rendszer. Kivettem a telepítő CD-t a meghajtóból, újraindítottam a Windowst, de megint hiányolta az NTLDR-t. Újból beraktam a DVD meghajtóba a telepítő lemezt, újraindítottam a gépet, a telepítés indításához nem nyomtam meg billentyűt, így a merevlemezről bootolt és megint indult a rendszer.

Tehát ha nincs bent a telepítő CD a DVD meghajtóban, akkor hiányzó NTLDR hibaüzenetet küld, ha bent van a telepítő CD a DVD meghajtóba, akkor simán feláll a rendszer.

Az érdekes az, hogy két napja csináltam egy rendszer mentést a Norton Ghost-tal, de hiába állítom vissza a mentett rendszert, csak hiányolja induláskor az NTLDR-t.

Mit kellene tennem, hogy ne hiányolja induláskor azt az NTLDR-t?

2012. jan. 28. 16:07
1 2 3
 1/25 coopper ***** válasza:

Szia.

Hogy néz ki a particiós táblád ?

Hányas számú partición van az XP ?

A Boot.Ini erre a particióra mutat (elvileg 1 particiónak kellene lennie szerintem)

Sok sikert.

Üdv.

2012. jan. 28. 16:26
 2/25 P.O.C. ***** válasza:

Google első és harmadik találata:

[link]

[link]

2012. jan. 28. 16:28
 3/25 A kérdező kommentje:

Nos a C meghajtóm egy 250 GB-os SATA merevlemez, egyetlen partíció van rajta, ezen van a Windows és azok a programok, melyek a Program Files könyvtárba települnek. Minden más adat a többi meghajtón van rajta.

Mint írtam, tegnap még minden rendben volt, a ma reggeli indításkor teljesen meglepő módon jelentkezett ez a hiba.

Én is tudom, hogy a Google a legjobb barátom, ezért először is azt zongoráztam végig, de mivel nem találtam megoldást, úgy gondoltam, itt talán akad egy olyan szakember, aki tud megoldást erre a problémára.

2012. jan. 28. 16:40
 4/25 anonim ***** válasza:
A telepítő CD-ről indítsd el a gépet, és menj a helyreállító konzolba. Ott pedig checkdiskeld végig a meghajtókat.
2012. jan. 28. 16:41
 5/25 P.O.C. ***** válasza:
Akkor több merevlemez is van a gépedben?
2012. jan. 28. 16:43
 6/25 A kérdező kommentje:

A javító konzolban már voltam, nem jutottam vele semmire.

6 merevlemez van a gépben már közel másfél éve, ebből 4 SATA (250 GB Samsung, 500 GB Samsung, 2 db. 500 GB WD Caviar Green), 2 ATA (200 GB Samsung, 120 GB Samsung).

2012. jan. 28. 16:54
 7/25 anonim ***** válasza:

"A javító konzolban már voltam, nem jutottam vele semmire."

Ez azt akarja jelenteni, hogy végig checkdiskelted az összes meghajtót, és nem talált hibát, illetve kijavította a hibákat, de nem segített, avagy azt akarja jelenteni, hogy hülye vagy a konzolhoz, és nem tudtad használni? (Bocs a kifejezésért.)

2012. jan. 28. 16:58
 8/25 A kérdező kommentje:
Azt jelenti, hogy nem emlékszem, hogy ilyen checkdisk lehetőséget felkínált volna a javító konzol.
2012. jan. 28. 17:03
 9/25 A kérdező kommentje:
Most kis ideig nem leszek, mert újból megnézem azt a javító konzolt.
2012. jan. 28. 17:04
 10/25 anonim ***** válasza:
A konzol nem kínál fel semmit. Beírod a parancsot, pl. "chkdsk c: /r". A kapcsolóra nem tudom, hogy jól emlékszem-e.
2012. jan. 28. 17:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!