Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hiányzó NTLDR. Ctrl+Alt+Del...

Hiányzó NTLDR. Ctrl+Alt+Del újraindítás. Mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Tegnap este kikapcsoltam a gépet, semmi probléma nem volt. Ma reggel indítanám, a fenti (vagy valami hasonló) hibaüzenet jelent meg.

Mivel már máskor is volt hasonló problémám, rutinosan betettem egy Bart PE CD-t a DVD meghajtóna, egy Win XP telepítő CD-t a DVD íróba, majd a rendszer felállása után a telepítő CD-ről bemásoltam a C meghajtó gyökerébe az NTLDR fájlt, bár az egyáltalán nem hiányzott, mert ott volt a C meghajtón

Újraindítás után ugyanaz a helyzet. Hiányzó NTLDR. Áttettem a Win XP telepítő lemezt a DVD meghajtóba azzal, hogy újratelepítem a rendszert, de újraindítás után nem figyeltem eléggé, így nem a DVD-ről bootolt, hanem a merevlemezről, és indult a rendszer. Kivettem a telepítő CD-t a meghajtóból, újraindítottam a Windowst, de megint hiányolta az NTLDR-t. Újból beraktam a DVD meghajtóba a telepítő lemezt, újraindítottam a gépet, a telepítés indításához nem nyomtam meg billentyűt, így a merevlemezről bootolt és megint indult a rendszer.

Tehát ha nincs bent a telepítő CD a DVD meghajtóban, akkor hiányzó NTLDR hibaüzenetet küld, ha bent van a telepítő CD a DVD meghajtóba, akkor simán feláll a rendszer.

Az érdekes az, hogy két napja csináltam egy rendszer mentést a Norton Ghost-tal, de hiába állítom vissza a mentett rendszert, csak hiányolja induláskor az NTLDR-t.

Mit kellene tennem, hogy ne hiányolja induláskor azt az NTLDR-t?

2012. jan. 28. 16:07
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Most, hogy újból be akartam lépni a helyreállító konzolba, eszembe jutott, miért nem tudtam én ott délelőtt semmit se csinálni.

Kéri a rendszergazda jelszavát.

Én viszont a Windows telepítésekor nem adtam meg jelszót, tehát nincs is jelszavam. Ezért először csak egy Enter-t nyomtam, aztán megpróbáltam üres (space) karakterekkel, de a harmadik próbálkozás után azt javasolta, hogy menjek a fenébe.

Ha valaki meg tudná mondani, mit írjak be jelszónak, valószínűleg az is sokat segítene.

2012. jan. 28. 17:24
 12/25 A kérdező kommentje:
Ja, egyébként a CHKDSK parancs nem sokat érne, mert amikor a telepítő CD berakása után először állt fel a rendszer, előtte automatikusan lefuttatta a CHKDSK-t és amit csak lehetett, javított.
2012. jan. 28. 17:28
 13/25 P.O.C. ***** válasza:
hard disk polarity jól van beállítva a BIOS -ban?
2012. jan. 28. 17:28
 14/25 anonim ***** válasza:

Polarity? o_O

Priority!

2012. jan. 28. 17:31
 15/25 P.O.C. ***** válasza:

Ja bocs, köszi. Pontosan az! :)

Azért fontos, mert talán nem is az az elsődleges lemez, amin az indítófájlok vannak.

2012. jan. 28. 17:35
 16/25 A kérdező kommentje:

Sajnos igen.

És az az érdekes, hogy a C meghajtó gyökerében ott van minden rendszer fájl, az NTLDR is, mégis hiányolja a nyomorult.

Csak azt nem tudom, hogy ha a telepítő CD bent van a DVD meghajtóban, akkor miért nem hiányolja, akkor miért indul el a rendszer?

2012. jan. 28. 17:37
 17/25 A kérdező kommentje:
A BIOS-ban egyébként nem is tudnám rosszul beállítani, hogy melyik HDD-ről bootoljon, ugyanis csak azt lehet beállítani, hogy milyen meghajtóról bootoljon (USB, Hard Disk, DVD meghajtó, stb.). Ha a Hard Disk van beállítva, akkor csakis az első csatornán lévő HDD-ről bootol. Ha azt akarnám, hogy másik HDD-ről bootoljon, akkor a HDD-k kábeleit meg kellene cserélnem.
2012. jan. 28. 17:59
 18/25 A kérdező kommentje:

Átmásoltam a többi vinyóra az ntldr, a boot.ini és az Ntdetect.com fájlokat, kivettem a DVD meghajtóból a telepítő CD-t és újraindítottam a gépet.

Hibaüzenet: (Windows root\system32) sérült vagy hiányzik a hal.dll fájl.

Nosza vissza a telepítő CD, indítás, rendszer felállás után a telepítő CD-ről kicsomagolom az expand paranccsal a hal.dl_ fájlt. Mérete kisebb, mint a system32 könyvtárban lévőé, de sebaj. Eredetit lementem, kicsomagoltat bemásolom, újraindítok. Se telepítő CD nélkül, se telepítő CD-vel nem indul, de hibaüzenetet se küld, csak simán fekete (vagy inkább kékes fekete) a képernyő.

Bart PE CD-vel visszamásolom a lementett eredeti hl.dll fájlt, újraindítom a gépet. Hibaüzenet: NTLDR hiányzik.

Beteszem a telepítő CD-t, újraindítok, feláll a rendszer.

Most lemegyek a kutyával egy kicsit sétálni. Ha addigra, mire visszaérek, nem fejti meg valaki a rejtélyt, akkor sajnos kénytelen leszek újratelepíteni a rendszert.

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2012. jan. 28. 19:24
 19/25 P.O.C. ***** válasza:
Lennie kell HDD Priority beállításnak! Mi az alaplapod PONTOS típusa?
2012. jan. 28. 20:17
 20/25 A kérdező kommentje:

Nekem elhiheted, hogy nincs a BIOS-ban HDD Priority beállítási lehetőség.

Az alaplap egyébként Abit IP 35 Pro XE.

Ezen 6 SATA slot van. Ha mindbe HDD-t csatlakoztatok, akkor kizárólag az egyes slotba csatlakoztatott HDD-ről tudok bootoltatni. A bootolási sorrend megadásánál van bőven választási lehetőségem, csak éppen a HDD-k közül nem választhatok. Azt a HDD-t kell az egyes (vagy az alacsonyabb számú) slotba csatlakoztatnom, amelyikről bootoltatni akarok. Ha pl. csak 2 HDD-m van és azokat az 5-ös és 6-os slotba csatlakoztatom, akkor az ötösbe csatlakoztatott HDD-ről fog bootolni.

2012. jan. 28. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!