Ha nincs gond a gépeddel, akkor csak azért mert nem friss a BIOS, szerintem ne frissítsd. Ez nem egy sima formázás, hogy ha elrontod max elszállnak a programjaid. Ha ezt elrontod, akkor az egész gép is használhatatlan lehet, mondjuk rossz verziójú BIOS vagy frissítés közbeni áramszünet esetén lesz egy alaplapod egy fél BIOS-al és dobhatod a kukába...
2012. jan. 2. 11:25
:) program nélkül égetővel :)
Az alaplapod gyártójánál le lehet tölteni a friss biost és a hozzá járó progit
üdv
2012. jan. 2. 11:25
3/12 A kérdező kommentje:
És ha letöltöm, de rossz a verzió, vagy esetleg olyan gond lesz, amit Fehersrac írt, akkor tényleg elszállhat az alaplap? Azt hittem ez csak a Windows-ban módosít valami, nem az alaplapon.
2012. jan. 2. 11:31
5/12 A kérdező kommentje:
OK, akkor nem teszek semmit. Köszi!
Mivel a BIOS két évnél régebbi, így az alaplap sem mai, így nem tudni, hogy van-e benne védelem a rontott BIOS-ra vonatkozóan. Ha ilyen védelem nincs, és kapsz egy áramszünetet BIOS-frissítés közben, akkor szinte biztos, hogy kuka az alaplapod.
Rossz verziójú BIOS-t elég nehéz ráerőltetni a gépre, de az is kukába juttatja az alaplapot.
2012. jan. 2. 11:38
Én megcsináltam usb -ről, para is volt míg nem végzett!
Szakember a célszerű ilyenkor, mert garanciát vállal! Elég egy áramszünet, vagy bármi ami megszakítja és kuka!
Addíg nem érdemes míg a szükséges funkciók működnek, nekem is csak a wake up miatt kellett, de felkészűltem hogy hol kapok másik alaplapot...!
2012. jan. 2. 11:45
8/12 A kérdező kommentje:
Ok, köszi mindenkinek! Inkább nem teszek semmit. Jelenleg hibátlanul működik, és csak azért akartam, mert azt hittem hogy javít a rendszer minőségén. De inkább nem kockáztatom. Komolyan azt hittem hogy ez olyan mint a driver frissítés. Nem tudtam hogy az alaplapon vannak olyan szoftverek amiket módosítani lehet. Úgy gondoltam hogy a Bios egy IC-be égetett program amin nem lehet módosítani. :-)
A BIOS az alaplap szoftvere és ilyenkor ezt módosítod, tehát ha nem muszáj, akkor ne bántsd...
2012. jan. 2. 16:46
2012. jan. 2. 16:51
Kapcsolódó kérdések: