Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Bios-frissítés hogyan?

Bios-frissítés hogyan?

Figyelt kérdés
Szóval az Everest ajánlotta és adott egy linket, mert a Rendszer Bios 2 évnél régebbi. Szóval felmegyek és letöltöttem a Bios Agent-et. Indítom, jelzi is hogy nem volt frissítve, aztán próbáltam letölteni a frissítést, de Regisztrálni kellett. Beírtam a nevem és E-Mail címem, de semmi. Nem jött üzenet, letöltéshez pedig be kell hogy jelentkezzek. De ott csak az Usrname és Password volt. Kódot azt gondolom üzenetben kaptam volna meg. Vagy hogy van ez? Esetleg tudja valaki hogy program nélkül hogyan frissíthetem a Phoenix Award Bios-omat?
2012. jan. 2. 11:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha nincs gond a gépeddel, akkor csak azért mert nem friss a BIOS, szerintem ne frissítsd. Ez nem egy sima formázás, hogy ha elrontod max elszállnak a programjaid. Ha ezt elrontod, akkor az egész gép is használhatatlan lehet, mondjuk rossz verziójú BIOS vagy frissítés közbeni áramszünet esetén lesz egy alaplapod egy fél BIOS-al és dobhatod a kukába...
2012. jan. 2. 11:25
 2/12 anonim ***** válasza:

:) program nélkül égetővel :)

Az alaplapod gyártójánál le lehet tölteni a friss biost és a hozzá járó progit

üdv

2012. jan. 2. 11:25
 3/12 A kérdező kommentje:
És ha letöltöm, de rossz a verzió, vagy esetleg olyan gond lesz, amit Fehersrac írt, akkor tényleg elszállhat az alaplap? Azt hittem ez csak a Windows-ban módosít valami, nem az alaplapon.
2012. jan. 2. 11:30
 4/12 anonim ***** válasza:

Fehersrac

na ez igaz

2012. jan. 2. 11:31
 5/12 A kérdező kommentje:
OK, akkor nem teszek semmit. Köszi!
2012. jan. 2. 11:32
 6/12 anonim ***** válasza:

Mivel a BIOS két évnél régebbi, így az alaplap sem mai, így nem tudni, hogy van-e benne védelem a rontott BIOS-ra vonatkozóan. Ha ilyen védelem nincs, és kapsz egy áramszünetet BIOS-frissítés közben, akkor szinte biztos, hogy kuka az alaplapod.

Rossz verziójú BIOS-t elég nehéz ráerőltetni a gépre, de az is kukába juttatja az alaplapot.

2012. jan. 2. 11:38
 7/12 csacsi2 ***** válasza:

Én megcsináltam usb -ről, para is volt míg nem végzett!

Szakember a célszerű ilyenkor, mert garanciát vállal! Elég egy áramszünet, vagy bármi ami megszakítja és kuka!

Addíg nem érdemes míg a szükséges funkciók működnek, nekem is csak a wake up miatt kellett, de felkészűltem hogy hol kapok másik alaplapot...!

2012. jan. 2. 11:45
 8/12 A kérdező kommentje:
Ok, köszi mindenkinek! Inkább nem teszek semmit. Jelenleg hibátlanul működik, és csak azért akartam, mert azt hittem hogy javít a rendszer minőségén. De inkább nem kockáztatom. Komolyan azt hittem hogy ez olyan mint a driver frissítés. Nem tudtam hogy az alaplapon vannak olyan szoftverek amiket módosítani lehet. Úgy gondoltam hogy a Bios egy IC-be égetett program amin nem lehet módosítani. :-)
2012. jan. 2. 16:44
 9/12 anonim ***** válasza:
A BIOS az alaplap szoftvere és ilyenkor ezt módosítod, tehát ha nem muszáj, akkor ne bántsd...
2012. jan. 2. 16:46
 10/12 anonim ***** válasza:
2012. jan. 2. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!