Jobb a SuSe Linux, mint a Windows XP?
.
Nem nagyon vagyok otthon a témában, mivel megszállottan Mac OS X felhasználó vagyok (és teljesen elégedett). Csak olvastam ezt a kérdést, és édesanyámnak akarok venni egy gépet, meg internetezni szeretne, meg ilyenek. Csak mint egy egyszerű felhasználó... és nem nagyon akarok most venni neki egy iMac-et, elég lesz neki egy PC.
Melyik oprendszer felelne meg legjobban erre a célra?
Melyik a jobb, és miért?
Ha Windows akkor XP Pro SP3, amit felraknék.
Ha Linux, akkor melyik verziót rakjam fel? 10.2 jó? Úgy hallottam, hogy az az eddigi legstabilabb...
A Windows-t régről ismerem, feltelepítéskor annyi konfigurációt igényelt (akkor), hogy én össze sem tudtam hangolni mindennel egyedül... A Linux is ilyen?
A terv az, hogy veszek egy általánosan jó PC-t (kb. 80.000,-Ft-ért, abba már belefér egy két jó cucc) és én felrakom rá azt az oprendszert, amelyikről Ti most engem meggyőztök, hogy jobb!
Köszönöm a segítséget!
.
Én már használtam Debian Linuxot -- Windows Xp --- Windows Vistát -- És kipróbáltam a Windows 7 etet
Hát a Debian az egy nagyon faxa és biztonságos de nem hisszem hogy a legkönyebben konfigurálhato pl az én videokarimhoz egy irmerösömnek kellet írnia drivert
de ha azt egyszer összerakja az ember az akkor már az életbe sose áll le NAGYON MEGBIZHATO de nem ajálanám áltlános felhasználásra .
Windows Xp Sp3
Nem biztonságos de könyü konfigurálni és kőnyű kezelni felhasználó barát nem úgy mint a debian hogy mindent neked kell csinálni :)
De könnyen vírusos lesz ha nincsen megfelelő védelem.
és viszonylag könnyen össze omlik
Vista
Hát ehezz picit erősebb gép kell de ha van már 1.5gb ram meg egy 2 magos proci akkor sztem érdemes felrakni én most épp Vistanak a Bussnis verzioját használom és nekem még gyorsabb is de nekem erős a vasam
de felhasználó barát viszonylag nehéz kár tenni benne mert mindenre rákérdez .
Windows 7
Leveri az Xp és a vistát gyorsaságba is.
de nem ajánlanám mert még csak Béta verzió van !
Én ha picit erősebb a Vassa az embernek akkor Vistát ajánlanák ha az nemjönn be mert túl lassú akkor Xp sp3
de halottam pl az Ubunu linuxrol sok jót de csak nagyon keveset használtam amikor haldoklót a gép azzal csináltam adat vissza mentést mert van LIVE cd je
ez az én véleményem és saját tapasztalataimból mondom
de nem tudom más gépnél mi hogyan szerepel
az én gépem egy
AMD Phenom 9850
4gb ram meg stb stb.
bármi kérdésed van akkor e-mailbe megkérdezheted :)
PC-re is lehet rakni OSX-et...
Szia!
Hát Linuxot csak abban az esetben rakj fel, ha értesz hozzá.. teljesen különbözik az xptől. Viszont a Linuxra nem nagyon írnak vírusokat, tehát biztonságos..
Ha az XP mellett döntesz, akkor ajánlok figyelmedbe tört XP-ket, mondjuk butított XP-t, vagy egy tuningoltat, gondolok itt olyanra, ami olyan, h telepítéskor választhatod ki, melyik programok települjenek az XP mellé pluszba.
Ha a Linux mellett döntesz, akkor OpenSuse11, vagy Ubuntu :)
Ubuntu semmivel sem rosszabb,mint az xp.Egyáltalán nem nehéz kezelni.Más,mint az xp,ez tény.De egy kezdőnek nem mindegy,mit tanul meg?Egyszer beállítod neki,felrakod azt az egy-két progit,ami nem települ az oprendszerrel együtt,és neki kell,ha egyáltalán van ilyen.Nem kell majd karbantartgatnod a gépet vírusok miatt.Ubuntu jó a hardverfelismerésben.
De az xp sem olyan rossz egyáltalán.Ez is jó,az is jó.
Bővebb info az ubiról itt:
www.ubuntu.hu
Ja,még valami:
Vistát felejtsd el.Egy hatalmas gépigényű,csilli-villi bughalmaz.
Fúúú, köszönöm a válaszokat! Letöltöttem az Ubuntut és kipróbáltam Mac alatt virtuális gépként... Nekem nem tetszett.. Mondjuk nekem nehezen nyeri meg egy oprendszer a Mac OSX Leopard után a tetszésemet... Azt igen hallottam, hogy a Vista jó, ha jó a gép is... Lehet, hogy azt teszek fel...
Most viszont, hogy olvastam, hogy PC-re is lehet OSX-et rakni, nagyon megtetszett (habár egy kicsit fel is háborít). Rákerestem a neten. Találtam is több verziót, PC-re tört Mac OSX Leopard (iATKOS). Mindjárt le is töltödik.
Akkor viszont most innen merül fel a kérdés.
Ha felrakom ezt az iATKOS féle OSX-et, akkor ahhoz milyen konfiguráció szükséges? Hogyan kell vajon felrakni egy tört oprendszert?
VAN VALAKINEK TAPASZTALATA?
Mert akkor én ezt letöltöm, és ezt rakom fel...
Bocsánat az OFF ért de rengeteg jo funkcioja van a Vistanak !
igaz hogy nagy a gépigénye de ha van rá géped akkor érdemesebb azt hasnnálni szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!