Windows XP winter edition. Miért nem sikerül a telepítés?
Egy 4 gb-os winchesterről lenne szó. Nem boot-ol be F12-vel. Tehát nem tudom kiválasztani, hogy miről boot-oljon be. Ha bekapcsolom a gépet, rögtön a telepítő cd (dvd) menűje jön be. Ha feltelepíti a dos-ban, ezután ujraindul, hogy a merevlemezről bootol-jon be, de a merevlemezről nem tudok, mert nem engedi.
Fat32-n volt a winyó, átkonvertáltam NTFS-é, mert a régebbi winyók is mind azon voltak, semmi. Ezután vissza FAT32-vé, semmi. Más XP telep. cd-vel sem lehet telepíteni, mert azt írja ki, hogy rendszer nem található, de a vinyó működik.
Ha nincs benne a telepítő dvd, nyomom az F12-t vagy F2-t, csak sípol, minden lenyomásra. Ezután System not found.
A telepítő dvd 2 GB. Tehát még maradna a winyón 2 GB szabad hely. Nem hiszem, hogy azért nem engedné, mert kevés a hely. Master-ben van, mint a többi winchester, tehát működnie kellene.
Azért nem működik, mert az egy taknyolt f*s!
Eredeti telepítőt használj! Pl.:
A vinyót meg azért nem látja, mert a merevlemez vezérlő natív SATA (AHCI) módban van, amit az XP alapból nem támogat. Vagy beállítod az IDE emulációt a BIOS -ban. Vagy beleintegrálod a SATA driver -t ezzel a módszerrel:
(SATA varázslat -alcím)
Utóbbi azért elegánsabb módszer, mert így nem mondasz le a SATA szabvány hasznos extra képességéiről, mint pl NCQ.
Szia egy jó tanács pistike féle buhert vindoozt Ne használj!!
A 2,5 GB os tartalom szétbontás után
tehát windows és a programok kb 7 GB nyí helyet foglalnak el a merevlemezből a 4GB nyi ehhez kevés
:) szia és melyik rendszerpartíciót keresi ?
De ne is haragudj én kíváncsi lennék hogy miért erőlködsz olyasvalamivel ami még a profiknak sem sikerülne?
vegyél egy normális winyot
és jó lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!