Windows 10-es laptop ugy belassult, hogy fajdalmas hasznalni. Nem szeretnem lecserelni, mit tegyek vele?
Windows 10-es gep olyan lassu lett, hogy mire barmit el tudok rajta inditani, beleoszulok. Neztem a processzeket, nem eszi meg alapjaraton a procit teljesen semmi, es memoria is van. A disk write ami neha 100%-on fut.
Gondolkozok egy windows ujrainstallason, de nem tudom, hogyan tudnam kinyerni es ujrafelhasznalni a windows kulcsot ugyanerre a gepre.
Tempet torolgettem, felesleges szolgaltatasokat leallitottam.

Régen a Trabantra is azt mondták ha megtankolod megduplázódik az értéke.
Az SSD ma már nélkülözhetetlen.

Ott a mechanikus winchester ről szűk keresztmetszet azt mindenképpen cseréld meg a 2x8 giga memória sem egy hatalmas kiadás, nagyjából darabja 13 000-ért megvan…
Csak az SSD t klónozni kell előtte a winchesterről hogy ne kelljen minden szart újra rakni, aztán utána tedd bele.
Mondjuk a win 10 egy rakás szar, ha nem probléma hogy nem frissül 8.1 se lenne rossz ötlet

Hogy lehet akkor, hogy pl. sem az iparban, sem az informatikai cégeknél nem láttam az elmúlt 20 éveben sem Milleniumt, sem vistát, sem 8.x-et?
NT, 2000, XP, 7, 10, ezekkel viszont dögivel találkoztam.

Az orvvadászt tetten éri az erdész:
- Mit művel itt? Itt tilos vadászni!
- Én csak öngyilkos akartam lenni, de véletlenül a nyulat találtam el...

Telepítsd fel és nézd meg mit ír a merevlemezre.
Ha pirossal írja, hogy hiba van és sok a hibás szektor, akkor azonnal adatmentés és HDD csere (vagy SSD).
Ha minden oké a lemezzel, akkor a rendszerrel van valami gubanc, esetleg beszedtél valami kis kripto bányászó malwaret, ami eszi az erőforrásokat.
Ez esetben is adatmentés aztán telepítsd újra a Windows 10-et.
Microsoft oldaláról ingyenesen letölthető a telepítője.

ÁÁÁÁ Értem már. Te egy troll vagy, aki látszólag segít a kérdezőnek, de valójában szivatni akarja.
Az ugye meg van, hogy a Win 10-et a 21H1 ota gyötrelem hddn futtatni.
Te meg most leszedeted vele a 22H2-t.
Azért én ennyire nem lennék gonosz.

Hozzád meg ki a búbánat szólt?
Ha a kérdező akar venni SSD-t akkor vesz, ha nem, akkor nem. Ennyi az egész. Ettől függetlenül hasznos lehet egy újratelepítés, bármilyen adattároló technológiát is használ, de előtte egy HDD állapot ellenőrzés, mert a folyamatos 100% lemez használat gyanús és nem normális dolog egy HDD-n sem.
Szerintem én eddig többet segítettem, mint te a kötözködéseiddel.
És még én vagyok a troll. Baromarc...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!