Windows 10-es laptop ugy belassult, hogy fajdalmas hasznalni. Nem szeretnem lecserelni, mit tegyek vele?
Windows 10-es gep olyan lassu lett, hogy mire barmit el tudok rajta inditani, beleoszulok. Neztem a processzeket, nem eszi meg alapjaraton a procit teljesen semmi, es memoria is van. A disk write ami neha 100%-on fut.
Gondolkozok egy windows ujrainstallason, de nem tudom, hogyan tudnam kinyerni es ujrafelhasznalni a windows kulcsot ugyanerre a gepre.
Tempet torolgettem, felesleges szolgaltatasokat leallitottam.
Rakj rá linuxot.
Nekem már 7 éve is az akkori gépemen az 5 perces felfutásból lett 20-30 másodperc.
Érdemes leszedni a legújabbat a MS oldaláról és azzal full újrahúzni (partíciókat formázni és törölni).
Ha eleve be vagy jelentkezve MS fiókkal akkor automatikusan újraaktiválja magát.
Jó eséllyel egyébként is mivel a procit nézni hogy ugyanaz a hardver-e.
A kulcsot egyébként ki tudnád nyerni a produkey nevű kis programmal.
Ha régebben jó volt és már nem akkor nem a hdd a hibás, hiszen régen gyorsabb volt :)
Persze ssd-vel még gyorsabb lenne, de ilyenkor egy teljes újrahúzással visszaáll a régebbi (gyors) állapotba.
Az lehetett a probléma hogy a sok frissítgetés miatt lelassult..
Gyakran a windows frissítések és háttérben futó folyamatok megakasztják a rendszert egy hdd esetén. Az erőforrás-figyelővel elvileg meg lehet nézni melyik eszi a legjobban, de lehet csak win pro alatt látsz elég adatot.
Ami a kulcsot illeti, elvileg a windows kulcs kiolvasható működő verzióból:
De nem próbáltam, hogy mennyire igaz, ezt ugye csak úgy lehetne, ha volna olyan gépem, amin tudom mi a kód és megnézném egyezik-e.
Viszont Microsoft fiókban is elvileg benne kéne lenni..
Egyébként, ha nem akarsz teljes újrainstallt és mégis van kulcsod, akkor a windows reset is jó lehet, bár választás függően maradhatnak bent hibák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!