Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Nemrég telepítettem Cachy...

Nemrég telepítettem Cachy OS-t. Anélkül hogy a rendszerbe nyúltam volna a KDE Plasma asztali környezet úgy kezdett viselkedni hogy belépés után a betöltőképernyőnél megállt és semmi nem töltődött be. Mi az oka? Mi a megoldás?

Figyelt kérdés

#linux #KDE #plazma #szuoftverhiba
nov. 25. 16:10
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
8# Azokat hívjuk sufnidisztrónak amik még nem elég kiforrottak kezdőknek?
nov. 26. 20:30
 12/27 anonim ***** válasza:

Cachy vs windows: ahol minden játék futott mindkét rendszeren ott cachy átlagot összesítve kb. 10-13%-al jobban teljesített. Mindegy, hogy 10 vagy 11-ről beszélünk.

Az összes ismertebb disztróval: tumbleweed, fedora, nobara, mint, ubuntu, arch, pop_os stb... Cachy ott is 10-20%-al is jobban teljesített.

Archot, tumbleweedet és pop_os-t lehet kb. egy szintre hozni. Többiből is ki lehet csikarni plussz teljesítményt, csak nagyon időigényes és pepecs munka. Főleg ha neked kell összeállítani pl. a kernelt, régi/régebbi hardvernél meg pláne.

Kernelek közül: bore, eevdf, clear linux és tkg family hozta a legtöbbet.

nov. 26. 22:28
 13/27 anonim ***** válasza:

"Azokat hívjuk sufnidisztrónak amik még nem elég kiforrottak kezdőknek?"

Inkább azokat, amiket kis létszámú társaság gondoz, és a többihez képest kicsi a felhasználói bázisa.

nov. 27. 08:33
 14/27 anonim ***** válasza:

#12: "ott cachy átlagot összesítve kb. 10-13%-al jobban teljesített"

"Cachy ott is 10-20%-al is jobban teljesített"

Ezzel csak egy a probléma: ez az adat nem mond semmit. Mi az, hogy X%-kal jobb a teljesítménye? Miben? Mit, és hogyan mértél?

Az meg, hogy az adataid alapján édesmindegy, hogy Windows 10-et vagy 11-et használsz, minimum érdekes. De még furcsább, hogy szerinted a Windows jobb teljesítményt nyújt, mint a Cachy-n kívül akármelyik Linux. (Ezt így nem írtad le, de a számokból egyértelmű.) Szóval ez minimum furcsa..

nov. 27. 12:16
 15/27 anonim ***** válasza:

Összehasonlítottam kb. 20 játékot, kölönböző felbontásokon, különböző beállításokkal(presetek). Átlag, 1% és 0.2% fps-t mértem. Csak olyan játékokat amiben van dedikált benchmark és egyforma a játékverziószám, hogy ne legyen frissítés miatt eltérés.

Nyilván ez csak az én gépem eredménye meg nem is tökéletesen kontrollált környezet, így másnak biztosan eltérő lesz.

Ezen eredmények átlagát számoltam ki, felbontás, beállítások és rendszer szerint. Nagyobb felbontásokon kisebb eltérés volt, kisebb felbontáson pedig nagyobb eltérés.

Windowssal szemben apexben pl. 23% teljesítménytöbblet volt. CS2-ben viszont 15%-os visszaesés volt. Az, hogy windows cachy ellen vezetett pedig csak pár játékban fordult elő.

Alap disztró ami nincs "finomhangolva" szinte mindig elhasalt alap windows ellen. Garuda, tumbleweed, nobara, pikaos és bazzite volt a legközelebb.

Disztrók mint pl. leap, ubuntu, zorin, elementary esélyt sem kaptak cachy ellen, mert nem lehet annyira finomhangolni és az új csomagok/frissítések miatt nagyobb a teljesítménybeli különbség.

nov. 27. 12:57
 16/27 anonim ***** válasza:
Tehát neked teljesítmény = FPS.
nov. 27. 16:52
 17/27 anonim ***** válasza:
Egyébként félreértés ne essék, becsülendő dolog, hogy ilyen statisztikákat készítesz, ez tényleg komoly és hasznos munka, csak az átlag felhasználó nem biztos, hogy (csak) ezt érti teljesítmény alatt.
nov. 27. 17:23
 18/27 anonim ***** válasza:
48%

#16,17

Nem csak fps-ben mérem. Beleértem a rendszer gördülékenységét és a programok alatti javulást is. Ott azért nem teszteltem annyit, mert ritkábban használom őket és pl. egy mínusz 5-10%-os render idő a program alatt nem annyira releváns nekem mint a játékok alatt levő javulás.

Cachy bore+eevdf+patchelt kernenél gördülékenyebbet még nem láttam/éreztem. Ha esetleg van tipped/javaslatod meghallgatom.

Hardver is komoly hozzá, ez is tényező, de aki eddig a gépem előtt ült és átlagos dolgokat csinált vele ledöbbent, hogy milyen zökkenőmentes és instant minden.

nov. 27. 18:22
 19/27 A kérdező kommentje:
18# Ha tényleg ezt produkálja akkor egy idő után el fog terjedni széles körben mert ki ne akarna ilyen eredményeket otthon.
nov. 27. 22:13
 20/27 anonim ***** válasza:

Ez egy nagyon leáltalánisított lista: [link]

Cachy tör fel mint az olaj. Egyre több helyen hallani, látni róla.

nov. 27. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!