Nemrég telepítettem Cachy OS-t. Anélkül hogy a rendszerbe nyúltam volna a KDE Plasma asztali környezet úgy kezdett viselkedni hogy belépés után a betöltőképernyőnél megállt és semmi nem töltődött be. Mi az oka? Mi a megoldás?
Mondjuk ez lemaradt. Több desktop együtt nem biztos, hogy minden probléma nélkül megvan egymás mellett.
Ezen felül hozzá nem értőnek mondjuk Mintet kéne felrakni és utána nem telepítgetni a többi felületet. Akkor nem lesz ilyen pobléma
4
Lehetséges. SDDM vagy GDM fut?
De ha úgyis nem rég telepítetted, akkor meg tudod nézni, hogy reinstall után csak KDE-vel működik-e. De előbb szerintem nézd meg a logokat, hátha van benne valami hasznos
Ritkán okoz ilyesmi problémát, ha több felület van feltéve, főleg a KDE és a Gnome az, ami nekem még soha nem veszett össze egymással.
Viszont az ilyen "sufnidisztrókkal" azért érdemes vigyázni. Alig vannak tesztelve, főleg olyan körülmények között, amikre nem gondoltak a disztró megalkotói.
"mivel ez nálam random megtörténhetett így elment attól a kedvem hogy a rokonaimnak is feltelepítsem akik még kevesebbet értenek hozzá mint én"
Erre meg én is azt mondom, hogy másoknak nyugodtan menjen fel olyan disztró, ami már bizonyított. Attól, hogy te szeretsz kísérletezgetni, másoknak még nem kötelező egy alig ismert sufnidisztrót rakni.
Cachy meg más alap disztrók között relatív nagy eltérést mértem(akár 15%-ot is) teljesítményben(minden disztrót csak felraktam, alap beállítások voltak).
Cachy-re odafigyelnek és discordon nagyon aktívak, segítenek ha nem tudsz valamit.
Rokonoknak maradhat a mint te pedig nyugodtan használd cachy-t.
Ugyanez volt vele a problémám, bár ha megmozgattam egeret vagy kattintottam egyet akkor behozta az asztalt(csak plasmát használok). SDDM törlése megoldotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!