Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mire váltanál a jövőben...

Mire váltanál a jövőben Windowsos pc-s konfigurációdról, ha elkerülhetetlen lenne?

Figyelt kérdés
okt. 17. 09:53
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

#20 Mármint láttál már olyan laptopot évekkel ezelőtt, amin Ubuntu volt. Szerintem így helyes.

A laptopokon jellemzően egyáltalán nincsen Ubuntu alapból. Soha nem is volt. Soha nem is lesz. A legjellemzőbb laptop operációs rendszer a Windows még mindig és szerintem ez így is marad még jóideig.

okt. 23. 09:56
 22/33 Tom Benko ***** válasza:
Én még akkor váltottam Linuxra, amikor még a Vistán is csak gondolkodott a MS. És jól tettem.
okt. 23. 13:06
 23/33 Tom Benko ***** válasza:

@19: A tények tényleg tények. Például Suzuki valami 80% van az országban, BMW meg talán 10. Szóval a Suzuki sokkal jobb autó.

Másképpen fogalmazva az érved az "argumentum ad populum" érvelési hiba.

okt. 23. 13:09
 24/33 BeefEater ***** válasza:
100%
#19: "Egymillió légy nem tévedhet, egyél te is tehénszart!"
okt. 23. 13:39
 25/33 P.O.C. ***** válasza:
#23: Pont rossz példa, mert arányaiban közel annyi Suzuki nem látogatja idő előtt a szervizeteket, mint BMW. Odákat zengenek róla, mekkora hatalmas szervízigényük van az újabb bömösöknek.
okt. 23. 14:21
 26/33 anonim ***** válasza:
64%

#19:

Túl azon, hogy a kérdés szempontjából irreleváns a piaci részesedés, más szempontokból is sántít az "érvelésed".

Azért legyünk pontosak: a Windows általad említett 75-80%-os részesedése igazából a legfrissebb adatok szerint 73,31, és legutoljára 2018-ban, 6 éve érte el a 80 százalékot. De a 75-öt is utoljára 2 éve lépte át. Szóval az a "75-80%" legyen inkább "70-75%".

A Linux "3-4%"-a pedig 4,5%. (Nyilván csak az asztali felhasználást vesszük alapul, a beágyazott rendszereket, szervereket, szuperszámítógépeket, illetve a Linux kernelre épülő egyéb rendszereket most nem vesszük ide.)

Azt is érdemes azért megnézni, hogy míg a Linux egy folyamatosa növekedő tendenciát mutat (10 év alatt megháromszorozódott, 5 év alatt 2 és félszeresére emelkedett a részesedése), a Windows emellett folyamatosan veszít a felhasználóiból. (5 év alatt 4,5, 10 év alatt 15 százalékot.)

Szóval mialatt a Linux megháromszorozta a felhasználói bázisát, addig a Windows a hatodát elveszítette. És lássunk tisztán: történt ez akkor, amikor a Microsoft dollármilliárdokat éget el azért, hogy minden fronton reklámozza és erőltesse a termékeit.

A másik, amit szeretnek sokan figyelmen kívül hagyni, hogy az a 4,5 százalék az kb. 20-30 millió felhasználót jelent. A makacs tények pedig azt mutatják, hogy még ennek a töredékével is életképes tud lenni egy oprendszer, a FreeBSD is köszöni szépen, jól megvan a maga 0,1% körüli részesedésével, de még a Haiku is él és virul, pedig tényleg csak párezer felhasználója van. Alapvetően nem ettől lesz egy rendszer jól használható vagy sem. 20-30 millió felhasználót meg semminek nézni hadd ne mondjam, elég butuska hozzáállás.

okt. 23. 16:49
 27/33 anonim ***** válasza:
Haiku os
okt. 23. 16:53
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
okt. 23. 16:58
 29/33 Tom Benko ***** válasza:
@28: Én is tudok ilyen képeket csinálni.
okt. 24. 15:40
 30/33 anonim ***** válasza:

Akkor azt is láthatod hogy a #26 második és harmadik bekezdése nem fedi a valóságot, legfeljebb a képzeletében. Még (mindig) nem jött el a desktop linux éve.

Persze hozzá lehet számolni az afrikai országokat, Nikaraguát, Bolíviát, Kongót, Kubát,de én soha nem fogok ott dolgozni így számomra érdektelen mi van ott..

okt. 24. 15:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!