Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linux-hoz értők segítségét...

Linux-hoz értők segítségét szeretném kérni?

Figyelt kérdés

Szeretnék Windows-ról Linuxra váltani, de sík h'lye vagyok hozzá. Jelenleg egy Lenovo T500-as laptopom van, SSD-vel, DDR3 RAM-al, integrált videóval.

Próbálkoztam már nem egyszer, de az esetek többségében még a telepítést sem vagyok képes elvégezni. Változatos okokból "kiakadnak".

Egy olyan "instant" Linux-ot keresek, amit letöltök, feltelepítem, majd elkezdek ismerkedni a rendszerrel. Arra kérnék minden válaszolót hogy ha mód van rá, mellőzzék a Linux-os szakkifejezéseket, mert annak úgyis az lesz a vége hogy visszakérdezek.

Mindössze egy Firefox-ot, és egy TOR-t szándékozok használni rajta, a netezésem pedig kimerül a Facebook-ban és a Youtube-ban.

Előre is köszönöm!

2024. júl. 27. 18:17
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
100%
Szoftverkezelő helyett lehet használni a Synaptic csomagkezelőt is, bár az nem kezel annyi féle forrást (flatpak, stb.).
2024. júl. 29. 17:34
 52/54 DK-s ***** válasza:
0%

Köszi, de én alapból jobban bízok a konkrét gyártó termékében, az közvetlen. Tor esetében például a Torproject.org

Az SSD-re való telepítés lehetőségét úgy kérdezem, hogy tudja is rendesen kezelni? Tehát "bír" az AHCI móddal? Mert ha nem, akkor az SSD több kár mint haszon!

2024. júl. 29. 18:02
 53/54 anonim ***** válasza:
100%

"Köszi, de én alapból jobban bízok a konkrét gyártó termékében, az közvetlen. Tor esetében például a Torproject.org"

A Linuxban a szoftverek 99%-a nyílt forráskódú, ha nem bízol valamelyik termékben, nyugodtan megkeresheted a forráskódját, és megnézheted, mit csinál.

A torbrowser-launcheré például itt van: [link]

"Az SSD-re való telepítés lehetőségét úgy kérdezem, hogy tudja is rendesen kezelni? Tehát "bír" az AHCI móddal? Mert ha nem, akkor az SSD több kár mint haszon!"

A Linux abszolút tökéletesen kezeli az SSD-t, efelől ne legyen kétséged. Nagyon maximum annyi feladatod lehet, hogy a TRIM-et átállítod, ha nem tetszik az alapértelmezett beállítás.

2024. júl. 29. 18:52
 54/54 DK-s ***** válasza:
0%
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
2024. júl. 30. 14:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!