Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linux-hoz értők segítségét...

Linux-hoz értők segítségét szeretném kérni?

Figyelt kérdés

Szeretnék Windows-ról Linuxra váltani, de sík h'lye vagyok hozzá. Jelenleg egy Lenovo T500-as laptopom van, SSD-vel, DDR3 RAM-al, integrált videóval.

Próbálkoztam már nem egyszer, de az esetek többségében még a telepítést sem vagyok képes elvégezni. Változatos okokból "kiakadnak".

Egy olyan "instant" Linux-ot keresek, amit letöltök, feltelepítem, majd elkezdek ismerkedni a rendszerrel. Arra kérnék minden válaszolót hogy ha mód van rá, mellőzzék a Linux-os szakkifejezéseket, mert annak úgyis az lesz a vége hogy visszakérdezek.

Mindössze egy Firefox-ot, és egy TOR-t szándékozok használni rajta, a netezésem pedig kimerül a Facebook-ban és a Youtube-ban.

Előre is köszönöm!

2024. júl. 27. 18:17
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
100%

"Csodák-csodája, elindult a Linux, és hogy #8-at idézzem, "kattingatós telepítő" segítségével A HDD-re telepítettem a Mint-et. "

Ezt írtad. Akkor most telepítetted, vagy nem?

2024. júl. 28. 18:06
 22/54 DK-s ***** válasza:
0%

#21-nek:

Már sikerült, fut.

Viszont nagyon érdekes dolgok derültek ki.

A gyakorikerdesek.hu nem enged be, hiába a helyes e-mail-cím és jelszó, és a google fikókomba sem tudok belépni, mert a Google azt válaszolja, hogy: "ismeretlen felhasználó".

Majd amikor fizikailag vinyót cserélek pár pillanat alatt, majd bebootolok win7-ről, akkor semmi gond. A gyakori is beenged, és a google fiókomba is be tudok lépni, ugyanazon felhasználó-névvel, és jelszóval, amit Lin8ux alatt elutasítottak!

Itt valami nagyon-nagy xarkeverés megy a háttérben!

2024. júl. 28. 18:37
 23/54 DK-s ***** válasza:
0%

"amit Lin8ux alatt elutasítottak"

*jav:

amit Linux alatt elutasítottak!

2024. júl. 28. 18:39
 24/54 anonim ***** válasza:
100%

22

Mire van állítva a billentyűzeted? Magyarra? Pl. Z és Y fel van cserélve angolhoz képest.

Az ismeretlen fióknál meg gondolom félreírtad az email-t

2024. júl. 28. 19:01
 25/54 anonim ***** válasza:
75%

"Meg sem kérdezitek milyen hibák merültek fel a telepítőnél, hol állt meg, kifagyott/nem fagyott, hibakóddal leállt?"

Minek? Úgy sem tud rá válaszolni. Ha kifagy a telepítő, az vagy hardverhiba, vagy pendrive hiba. Erre magától is rá kéne jönnie.

De még ahhoz is 5 hozzászólás kellett, hogy leírja, milyen lemezek vannak a gépében.

Most meg már ott tart, hogy valami szarkeverés megy a háttérben, pedig nem, csak egyszerűen nem ért hozzá.

Látod, itt jön elő, hogy egy operációs rendszerhez igenis kell érteni.

2024. júl. 28. 23:27
 26/54 DK-s ***** válasza:
0%

#25-nek:

Nem a hozzáértésemmel volt tegnap gond, hanem azzal a pár pohár Black Velvet whisky-vel, amit betoltam az arcomba. 🤮 Bocs. Alig maradt az üvegben, tehát nagyjából tökrészeg voltam. És ha ehhez hozzávesszük hogy nem szoktam inni, ...

A gmail az ".com", és nem ".hu".

Jöhet még egy kérdés? Persze most már józanul.

Letöltöttem egy TOR böngészőt a hivatalos oldalról. Van egy mappám, tele fájlokkal és egyéb mappákkal, de nem találok futtatható fájlt.

Hogyan kell Linux Mint alatt telepíteni?

2024. júl. 29. 11:30
 27/54 anonim ***** válasza:

"Már eleve ezt a megközelítést sem értem, hogy "kezdőknek"."

Pedig nem olyan bonyolult dolog. Aminek a kezelése és beállítása nem igényel különösebb szakértelmet, illetőleg nem is igazán preferálja azt, hogy mélyebben belenyúljanak.

Ezzel szemben a kifejezetten haladóbbaknak szánt rendszereknél nem árt, ha van némi szaktudása az embernek. A legszélsőségesebb példája az Arch, aminek még a telepítése és egyáltalán olyan szintű beállítása, hogy alapvető dolgokra használni tudd, az is komoly szaktudást igényel.

Maga a megnevezés talán tényleg kissé pejoratív, hogy "kezdőknek való", de nem kell ezt túlgondolni, és túl komolyan venni, itt inkább arról van szó, hogy egy rendszer kezdőbarátabb. Attól még használhatják, és használják is komoly szakemberek is, ésha Linuxról van szó, az eleve maximálisan testreszabható.

2024. júl. 29. 12:59
 28/54 anonim ***** válasza:

"Egy oprációs rendszer esetén hogy lehet "kezdő"-nek való?"

Mit nem lehet ezen érteni?

"Most operációs rendszer, vagy sem?"

Miért ne lenne az?

"Nem trollkodok, tényleg nem értem."

De, vagy trollkodsz, vagy tényleg nagyon alacsony szinten állsz.

2024. júl. 29. 13:01
 29/54 anonim ***** válasza:
100%

#7 "Világosan leírtam hogy"...

Drága sittes barátom, elfelejtettél nicket váltani.

De így már érthető az éretetlenkedésed.

2024. júl. 29. 13:02
 30/54 anonim ***** válasza:
100%

"Letöltöttem egy TOR böngészőt a hivatalos oldalról. Van egy mappám, tele fájlokkal és egyéb mappákkal, de nem találok futtatható fájlt."

Na igen, ugye, hogy mégis kell hozzáértés egy operációs rendszerhez...

Ha valakit odaültetnek egy Mac elé, és sosem látott még olyat, azzal is gondban lesz. Ha valaki életében először kap egy Androidos telefont, az sem fogja tudni, mit kell csinálni vele.

Kérdező: a letöltött fájlt, ha kitömöríted, lesz benne egy start-tor-browser.desktop nevű fájl, azzal próbáld meg elindítani. Ha nem megy, lépj be az első mappába, abban lesz egy start-tor-browser nevű fájlt, annak futtatási jogot kell adni, és már lehet is futtatni.

Egyébként szoftveráruházból kellett volna letölteni (már ha fent van).

2024. júl. 29. 13:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!