Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Erre melyik Linux disztribúció...

Erre melyik Linux disztribúció lenne a legjobb?

Figyelt kérdés

Egy régebbi laptopra szeretném feltenni, amiben van egy második generációs i3 330M és 8GB ram.

Csak plex media szerverként használom. Értelemszerűen erre töltök le cuccokat, így kellene egy olyan rendszer rá, ami lightweight, nincs sok felesleges sallang, de azért felhasználóbarát, szép grafikus környezete van és sok program elérhető rá, ha mégis arra lenne szükség.

Ezekre gondoltam én, de szívesen várok egyéb tippeket is.

- Zorin OS

- Blend OS

- Debian

- Lubuntu

- Linux Mint

ápr. 2. 14:22
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Sosem vittem szervízbe egyik gépemet se.

Lehet a fiatalságom lehet az oka, hogy eddig nem ismertem.

Mindig magamnak csinálok mindent, sőt másoknak is.

Windows telepítés közben partícionáltam vagy Easeus-ban és nem kellet soha egy Hiren's boothoz hasonló program.

De most a Linuxra váltás alkalmával jött egy ilyen probléma, amikor jól jött a Hiren's.

Már ki is próbáltam... HBCD alatt lepucoltam az SSD-t teljesen és így fel tudtam tenni a Debiant. A BIOS-ban át kellett állítanom a SATA konfigurációt AHCI-ről IDE-re és így bebootolt bármilyen Linux disztró. Kipróbáltam többel is! Felraktam először a PopOS-t, de nagyon bugos volt az egész, onnan átnyargaltam Lubuntura, de az sem vált be, nekem az nagyon fapadosnak tűnt. Most a Debian-t nyüstölöm, eddig nagyon bevált, gyorsan megszerettem. Teljesen testre tudtam szabni a YouTube segítségével xD. Minden programot felraktam, amit használok .

Szerintem ezen maradok, intenzív tesztelés következik.

ápr. 8. 15:54
 22/29 anonim ***** válasza:
Amióta eszemet tudom én sem vittem soha szervízbe a gépemet. És nem is fogom soha, főleg hogy már tudom mennyire pofátlanúl le húznak egy ilyen üzletben bárkit.
ápr. 9. 01:56
 23/29 gentoojedi ***** válasza:

A pofátlan lehúzás elég relatív. Egy autó olajcseréért ha viszem a szűrőt meg az olajat van, aki képes elkérni egy huszast. (Vidékről beszélünk nem Pest) De én a felét is sokallom. Kicsavarni egy csavart, leereszeteni, visszacsavarni, majd felönteni. 30-max 40 perc, ami nem igényel folyamatos tevékenységet (pl amíg folyik). Értem én hogy koszos meló, de melyik autószerelős meló nem az. Egy számítógép szervizelés is elég koszos tud lenni asztali pc esetén elég brutális.

Szóval egy döglött Windows újratelepítésért adatmentéssel nehogy már sokalljanak 10-15 ezret. De ha valami komolyabb feladat pl könyvelőnek a programjai és mentéseinek visszatöltése még többe is kerül. Megnézném itt hányat tudnának visszatenni egy abevjavat az összes mentett meg félkész űrlappal, és az még az egyszerűbb.

ápr. 9. 08:44
 24/29 anonim ***** válasza:

1: Az olaj cserét én csin álom magamnak, pont azért amit leírtál.

2:A windowst mióta eszemet tudom én telepítem ujra magamnak ha kell. windows ujra telepítését akárki meg tudja csinálni! Veszel egy kulcsot az op rendszerhez ami 3000-ft, Ha több kulcsot veszel akkor olcsóbb, és a microsoft oldaláról letöltöd az ingyenes op rendszert, amit pikk-pakk feltelepíted ugyanis az egyértelműen könnyen megy még olyannak is, aki életében nem csinált ilyet.

ápr. 9. 12:02
 25/29 anonim ***** válasza:
Olajcsere egyszó, mint ahogy az újratelepítés is.
ápr. 9. 12:17
 26/29 anonim ***** válasza:

Értem én, ezt csak ritkán csinálod meg, és uj gyors rendszered lesz tőle, és a felhasználó a látványért oda ad neked simán 15 000-et... Holott azt te magad is meg tudod csinálni tíz perc alatt, mert z Op. rendszert a windows ingyé adja, csak a kulcsot nem. Tehát a megrendelővel nem a munkát fizettetted meg, hanem akit jelenthet neki!

Egy motorszerelő ismerősömhöz bevittek egy motort, Egy igen komoly nagymotort, mondván hogy egyszer csak megállt neki az úton, se előre se hátra. Egy kábel csatija esett le neki, amiért elkért 50 ropit, az meg örült mint a hülye gyerek hogy ez a szerelő milyen fasza, Mert meg is mutatta neki mi volt a baj (alkatrész, történet, stb.) , és mert egy nap alatt rendbe hozta neki a motort.

Ma már minden is én csinálok amit lehet, ha nem tudom utőána nézek a neten mit hogyan lehet vagy kell, oké van amit nem, de sok sok minden én csinálok pont azért, mert tudom hogy a pc-ek, szerelők, kőművesek (apám is az volt) stb. mennyire majomnak nézik az ügyfelet, vagyis ott és akkor nézik lehúzható majomnak ahol és amikor csak lehet az embereket.

Nem meggyőzni akarok én senkit sem, csak tudom hogy működik ez az egész dolog.

ápr. 9. 12:18
 27/29 gentoojedi ***** válasza:

"megrendelővel nem a munkát fizettetted meg, hanem akit jelenthet neki"

Ebben sok igazság van. Mondok ellenpéldát. Traktorszerelő és traktoros ismerősömnek csináltam új gép telepítést, annyi kombinálással, hogy a régi gépéről a fájljait pontosan ugyanoda kellett átmentenem. Nem most volt már, régebben, de mivel jó ismerősöm volt kedvezményt számoltam fel és mai pénzben talál egy ötöst kérdem. Még le is cseszett, hogy kérjek már normális összeget és a háromszorosát adta.

Itt jön be az a tényező, hogy a szaki, aki normális pénzt kér a saját munkájáért az jobban érti mi mennyit ér. Ha egy kőművesnek telepítesz gépet az nem fog kiakadni ha el mersz érte kérni egy tizest, mert neki az a normális, míg egy nem szakmunkás ember és egyben nem jó anyagi körülmények közt élő már hőbörögne, hogy jól megvágták ha csak egy ötöst ki kellene fizetnie. Ezért én számba veszem ezt is amikor kérek, viszont a problémás csóróknak el sem vállalom a dolgait.

ápr. 9. 13:31
 28/29 anonim ***** válasza:
Lubuntu az nagyon jó! Esetleg linux mint xfce ami keveset eszik szerintem. Bár rengeteg linux van ami keveset eszik. Ami sokat eszik: alap Ubuntu, Linux Mint cinnamon.
jún. 17. 20:05
 29/29 anonim ***** válasza:

Az irományod utolsó részéhez:

Szerintem pont nem így kell. Hanem fix árral, ami reális és tisztességes, és előre kell közölni mennyibe fog kerülni, valamint közölni azt is, hogy ha közben valami komplikáció/eltérés adódik, akkor további tevékenység helyett azonnal jelezve lesz neki, az is hogy ez mennyi többletköltséget jelenthet, és ráhagyni a döntést hogy mehet e úgy vagy sem.

Egyébként a normálisabbjai így csinálják, mint Pl. az autószerelők.

jún. 17. 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!