Szerintetek mostanság melyik a legjobb linux distribúció?
...ami letölthető, és jól telepíthető egy pc-re. (mármint van benne minden progi)
KÖSZÖNÖM
Ubuntu
De amit én mostanában ki akarok próbálni, az a Remix OS. Ha fele igaz róla amit állítanak, akkor se le lehet rossz.
Ez szerintem attól függ, hogy mire akarod használni.
Én most elementary OS-t használok és teljesen megfelel.
Régen még mókoltam a rendszerrel most már csak használni akarom és erre nekem ez teljesen jó.
Ott van mögötte a kényelmes csomagtelepítés a teljes ubuntu szerver háttérrel. Maga az OS kinézete nekem nagyon tetszik, ezért is választottam ezt.
Szerintem tehát nincs legjobb a disztrik között csak ami XY-nak a legjobb.
Számomra a Debian a legjobb , mellette szól , hogy a legnagyobb linuxos fejlesztői közösség áll mögötte és a legtöbb szoftver is erre van megírva , kb 43.000 db.
Mellette szól a magas testreszabhatóság , a stabilitás és szabadság. Az ubuntu csak túl van ajnározva , és mivel eleve egy debian fork , nem tud semmi olyat amit a debian ne tudna.
Ettől függetlenül még mindig nem lesz a Debian mindenki számára legjobb disztró , de nem elhanyagolható az a tény , hogy a disztrók 80%-a nem létezne nélküle és nyolcad ennyi linuxos program se lenne.
Nálam a 2. helyezett az Arch , ez kifejezetten rolling relaase (debian testing és sid is az), alacsonyabb rendszerigényű és testreszabható , bár sokkal kevesebb csomag van rá natívan. Manjaro egy arch klón , de az xfce verzión kívül egyik sem hozza az arch szintet , stabilitás terén kb a lubuntuval vannak egy szinten ami teljes bughalmazt jelent.
Fedora egy Redhat fork , igazából jó lenne , ha nem only gnome3-al működne tűrhetően , KDE-vel instabil , bugos , leginkább használhatatlan.
Linux Mint a leghasználhatóbb.
Egyébként egyiket se ajánlanám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!