Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Szerintetek mostanság melyik...

Bálint117 kérdése:

Szerintetek mostanság melyik a legjobb linux distribúció?

Figyelt kérdés

...ami letölthető, és jól telepíthető egy pc-re. (mármint van benne minden progi)

KÖSZÖNÖM

2016. jan. 24. 08:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ubuntu,Linux Mint,Manjaro,OpenSuse,és még sorolhatnám.
2016. jan. 24. 08:45
 2/13 P.O.C. ***** válasza:
27%

Ubuntu

De amit én mostanában ki akarok próbálni, az a Remix OS. Ha fele igaz róla amit állítanak, akkor se le lehet rossz.

2016. jan. 24. 08:46
 3/13 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyire vagy képben a Linuxban. Kezdőknek a Mint v. Ubuntu, haladóknak inkább Debian, Fedora, profibbaknak az Arch. Nekem ez utóbbi, de annó én is Ubival kezdtem.
2016. jan. 24. 10:06
 4/13 anonim ***** válasza:

Ez szerintem attól függ, hogy mire akarod használni.

Én most elementary OS-t használok és teljesen megfelel.

Régen még mókoltam a rendszerrel most már csak használni akarom és erre nekem ez teljesen jó.

Ott van mögötte a kényelmes csomagtelepítés a teljes ubuntu szerver háttérrel. Maga az OS kinézete nekem nagyon tetszik, ezért is választottam ezt.

Szerintem tehát nincs legjobb a disztrik között csak ami XY-nak a legjobb.

2016. jan. 24. 10:36
 5/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. És a Fedora, Debian, stb., azok valamivel többet tudnak, mint a Ubuntu?
2016. jan. 24. 11:37
 6/13 anonim ***** válasza:

Számomra a Debian a legjobb , mellette szól , hogy a legnagyobb linuxos fejlesztői közösség áll mögötte és a legtöbb szoftver is erre van megírva , kb 43.000 db.

Mellette szól a magas testreszabhatóság , a stabilitás és szabadság. Az ubuntu csak túl van ajnározva , és mivel eleve egy debian fork , nem tud semmi olyat amit a debian ne tudna.

Ettől függetlenül még mindig nem lesz a Debian mindenki számára legjobb disztró , de nem elhanyagolható az a tény , hogy a disztrók 80%-a nem létezne nélküle és nyolcad ennyi linuxos program se lenne.

Nálam a 2. helyezett az Arch , ez kifejezetten rolling relaase (debian testing és sid is az), alacsonyabb rendszerigényű és testreszabható , bár sokkal kevesebb csomag van rá natívan. Manjaro egy arch klón , de az xfce verzión kívül egyik sem hozza az arch szintet , stabilitás terén kb a lubuntuval vannak egy szinten ami teljes bughalmazt jelent.

Fedora egy Redhat fork , igazából jó lenne , ha nem only gnome3-al működne tűrhetően , KDE-vel instabil , bugos , leginkább használhatatlan.

2016. jan. 24. 13:22
 7/13 anonim ***** válasza:
Ubuntu, Lmint.
2016. jan. 24. 15:55
 8/13 Tom Benko ***** válasza:
33%
Arch. Letisztult, egyszerű, kegyetlen sok programmal, bedrótozott függőségek nélkül.
2016. jan. 26. 18:28
 9/13 anonim ***** válasza:
20%

Linux Mint a leghasználhatóbb.

Egyébként egyiket se ajánlanám...

2016. jan. 29. 19:30
 10/13 anonim ***** válasza:
Én nemrég próbáltam a kubuntu 14-est és hát elég bugos. Szerintem Debian 8-at válaszd.
2016. jan. 30. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!