Keresek laptopra Windows 7 SP1 mellé Linuxot. Melyik a legjobb Linux választás?
Ubuntu/Linux Mint, teljesen mindegy, melyik.
Fontosabb, hogy találj egy jó asztali környezetet (mármint ami neked jó).
Linuxon többféle asztalból választhatsz, mindegyiken más az ablakok megjelenése, az animációk, témák, alap programok és csomó minden.
A GNOME, Unity, Cinnamon arra mennek, hogy "felteszed és megy" stílusban ne kelljen sokat szórakoznod a felkonfigurálásukkal.
A MATE, Xfce, LXDE nem annyira szépek, kicsit Win XP szintű a megjelenésül, ezek arra mennek, hogy kis memóriaigény mellett gyorsak és hatékonyak legyenek. Néhánynál hiányoznak az animációk is, vagy külön kell engedélyezni őket.
A KDE egy nagyobb memóriaigényű és konfigurálási lehetőségek nagy tárházát kínáló asztali környezet, amit nagyon szép csillivilli animációkkal fel lehet turbózni és az utolsó szögig testreszabhatod, hogy hogy nézzen ki. Ezzel annyi baj van, hogy most pont egy nagy verzióváltás közepén vannak.
Az új Ubuntu KDE verziója, a Kubuntu már az új verziót használja. A Linux Mint KDE még a régit, ha jót tudom.
Még egy dologról szólnék, a verziókról. Ubuntunak és Linux Mintnek is van ún. LTS verziója, ami egy régebbi verziószám alatt fut, mint az éppen aktuális. Ezek "Long Term Support" verziók, azaz hosszútávon támogatottak. Ezekre 2 évig jön a frissítés. A nem-LTS verziókra csak 6 hónapig, utána verzió-upgrade-et kell csinálni rajtuk.
Serintem is mint. Az én kedvencem a Linux mintbe a cinnamon
De mindegy, hogy melyik felületet választod, amelyik tetszik azt válaszd.
Nekem pl a Windows 7 mellett semmi más nem állta meg a helyét csak a Debian vagy a SUSE Linux KDE plasmával.
Ubuntu pedig a netbookomon a gépbe beépített mobilinternet remek támogatása miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!