Erre melyik Linux disztribúció lenne a legjobb?
Egy régebbi laptopra szeretném feltenni, amiben van egy második generációs i3 330M és 8GB ram.
Csak plex media szerverként használom. Értelemszerűen erre töltök le cuccokat, így kellene egy olyan rendszer rá, ami lightweight, nincs sok felesleges sallang, de azért felhasználóbarát, szép grafikus környezete van és sok program elérhető rá, ha mégis arra lenne szükség.
Ezekre gondoltam én, de szívesen várok egyéb tippeket is.
- Zorin OS
- Blend OS
- Debian
- Lubuntu
- Linux Mint
Azért lenne jobb egy desktop OS, mert ezt a laptopot néha el szoktam hordani itthonról, ha esetleg valakinek segíteni kell. Családtagoknak, barátoknak.
Másik laptopom nincs jelenleg erre a célra.
Szóval nem kifejezetten "szerver" gépnek van használva.
Egyébként egy ideje gondolkodom azon, hogy beszerzek egy NAS-t. Plexre, adattárolásra igen hasznos ketyere lenne.
Ettől a laptoptól meg lassan időszerű lenne megválni 😐
Bár egész jól teszi a dolgát a mai napig, csak az 1366×768 felbontású TN kijelzőtől néha már majd ki ugrik a szemem 😂
"Miért, mi a baj az Acerrel?"
Túl gyakori a hardware inkompatibilitás.
"Azért lenne jobb egy desktop OS"
"Szóval nem kifejezetten "szerver" gépnek van használva"
Viszont az az állítás is igaz, hogy nem kifejezetten Desktop OSnek van használva.
Azt tudtad, hogy grafikus kiszolgáló nélkül is lehet desktop osnek használni?
Van parancssoros zene és multimédia lejátszó, konzolos böngésző - igaz az elég beteg, meg egy rakat parancssori alkalmazás. Szóval vagizhatnál mindenkinek. :) Igazi kokckának tűnhetnél.
"Mindegyik a kukimat akarja"
Ja leesett! Cookie.
Te Webfejlesztő vagy!
Nem olvastam végig itt mindent-mindent, de én minden ilyen telepítés elött a DParted progit szoktam használni, A Hiren's bot lemezről, már vagy 15 éve ezt használom. :)
Ez mindent megold ha marad valami láthatatlan sz@r az előző op. rendszerből, ami bezavarhat az uj telepítésekor, vagy működésekor.
Ez egy formatáló program, amely minden meghajtó típust lát, és formátumot kezel.
Nekem egyszer linux volt a gépemen, és utána nem engedte feltenni rá a windowst, hiába töröltem mindent a winyókról, akkor sem, ezzel meg oldottam a gondot.
Nem tudok elég zöld pipát nyomni az utolsó hozzászolónak!!!!
Utána néztem a Hiren's boot CD-nek és ez tényleg egy nagyon nagyon hasznos cucc. Már csinálom is a saját bootolható verziómat😀
Mindig is vágytam egy ilyenre, amivel helyre lehet hozni mindent, ha beüt a sz*r és nem képes működni a rendszer. Nagyon sokszor jól jött volna.
Imádlak! Köszi!
Igazán nincs mit!
Én csak "mester kulcs"-nak hívom, egyrészt mert hasznos, másrészt pedig egy kulcs alakú pendriven van rajta :D
Onnan bootolom be a gép indításakor.
Amúgy elírtam a partícionáló és formatáló program nevét, GParted a neve. Egyébként nem csak az a progi van rajta. Nem is tudom mióta használom, talán a pentium 3-as gépek idejétől (???)
Annyit elmondanék, hogy olyan verziót szedjél le a netről, ami a legfrissebb, mert pl. az én AMD AM5-ös gépemnek olyan kellett, a régit nem látta, csak az frisset.
Jesszusom! Van itt még valaki, aki Windowsson szocializálódott és nem hallott még a Hiren's Bootról?
Ezek szerint mi, akik halottunk róla vagyunk nagyon öregek.
Te kérdező! Mondok még egy tippet.
Bár ez Windoswra van elsősorban - annak ellenére, hogy linux alapú.
Acronis True Image. Szintén live rendszer. Ezzel meg tudsz úgy particiót klónozni, hogy kisebb a mérete a másolt rendszernek, mint az eredei. Pl aki terrás merevlemezről szeretne Windowst klónozni ssdre, ami kisebb. Milliót csináltam ügyfeleknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!