Milyen ingyenes Linux rendszert javasoltok az alábbi célra (tapasztalatok alapján)?
"Gyakorlatilag a Red Hat linux béta verziója, csak nem nevezik nevén a gyereket."
Pont annyira, mint amennyire az Ubuntu meg a Mint a Debian beta verziója.
"A fedora halfrolling."
Pont annyira, amennyire az Ubuntu és a Mint. Ugyanúgy nincs főverzióváltás a csomagokban egy Fedora kiadáson belül, mint ahogy egy Ubuntu vagy Mint kiadáson belül sincs.
"Fényévekkel stabilabb egy fedoránál"
Ezerszer több bug van egy Ubuntuban, mint egy Fedorában.
"Csak pont a hozzád hasonlók pofáznak olyan baromságokat, hogy a gentoo linux enterprise környezetbe ok, meg a multinál kitörölheted a segged RHCSA vizsgával, de az okj tanfolyam az ok."
Összekeversz valakivel, én ilyet sosem írtam.
Méghogy unstable a Linux Mint. Ezek abszolut nem ismerik a Mint-et. Egy Linux Mint szó szerint olyan mintha windows-t használnál szinte. Feltelepited és müködik. Cinnamon felülettel használható is egész könnyen. Mindenki azt írja hogy több Linux-ot is kipróbálnak mire tudják hogy melyik a számukra megfelelő. Hát én meg azt mondom hogy csak a Linux Mint az igazi normális Linux. Felteszed és használod a gépedet. A Mint 21-től van ez amit leírtam. Eddig hiába probáltam virtualbox-ba különbőző disztrokat, valamin mindegyik elvérzet és csak a Mint élte túl ezt a versenyt. Most a Kubuntu kezd tetszeni a KDE felület miatt. De lenne e olyan stabbil mint egy Linux Mint??? A FEDORA-t kerüld nagyívbe ha jót akarsz magadnak.
Egy Linux Mint felhasználó.
Ha valaki fedora szerű élményt akar és fontos neki a stabilitás, akkor valamelyik red hat származékot javaslom. Rocky, Alma vagy Oracle Linux. De kezdő kérjen meg egy hozzáértőt a beállításban, mert egypár repót fel kell venni és beállítani, hogy elérhető legyen az a bő szoftverválaszték, mint fedorán.
Amúgy stabilitásban van eltérés a mint és az ubuntu között.
Imádom ezeket a linuxos vitákat. :)
Olyanok mint a vallási viták.
Ki ebben hisz, ki meg abban.
A legfelhasználóbarátabb még mindig a windows.
Majd ha a linux olyan intuitív és egyszerűen kezelhető lesz mint a windows akkor talán versenytárs lesz.
Addig kezdőknek windows.
25
Csak hogy a kérdés nem az volt, hogy milyen oprendszert hazsnáljon, hanem hogy milyen linuxot. A számítástechnika pedig nem vallás, ha vallás érdekel, akkor ne ide hányd be a hülyeségeid, hanem menj a vallás kategóriába
Mondjuk ebben igazad van. Ezt most pont benéztem, csak a nagy linux disztró vita keltette fel a figyelmemet.
Egyébként én is üdvözöllek és szép napot. :)
28
Bocs, hogy nyers voltam, csak kicsit unom már a windows vs linux dolgokat, és van pár troll aki direkt generája ezt
"Imádom ezeket a linuxos vitákat. :) Olyanok mint a vallási viták."
Nagyon nem ugyanaz a kategória a kettő.
A linuxot ki lehet próbálni. A probléma ott kezdődik, amikor nem kellő tapasztalattal ajánl valaki disztrót.
Az én a 21 éves linux tapasztalatommal nem érnek fel itt sokan.
Az, hogy Thunderfairy pl ugyanúgy Mintet ajánl, amit én is jó ötletnek tartok, a személyes meggyőződése pusztán mázli, hogy pont olyanra esküszik, amelyikre lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!