Milyen operációs rendszert javasoltok egy 2 processzoros 6 rammos gépre?
Valahogy nem akar jó lenni az oprendszer. Win10 enterprise van rajta, de valószínűleg tönkrement az ssd, ezért ssd-t kell cseréljek. Próbáltam a gép gyári hdd-jével, az update után teljesen tönkrement a driver készlet, se kép se hang!: akkor beraktam egy másik ssd-t amivel gyorsabb volt, a kép működött a hang nem. Annál elöször a már ezzel a telepítövel bevált drivereket raktam föl, de nem úgy viselkedtek mint korábban.
És még az sem biztos hogy az ssd amivel használtam rossz. Arra lettem figyelmes hogy szolgáltatások tüntek el a rendszerből, pl start+g, a gamebar, a microsoft store, az smbc, hálózatszolgáltatások. Lényegében nem lassú és felhasználói adatok nem tünnek el róla. De 2db ssd-t vettem egy helyről és a másik rossz, a gyár megszünt, és panaszkodnak erre a fajta ssd-re. Néha ha terheltem kritikusan leállt, szerintem a táp kicsi de 850w van és 900w kellene szóval nem olyan kicsi. Egy hpz600 workstation egy Rx-580 gpu, 21gb ddr3 ecc ram, 2db xenon E5645 cpu, 2x2tb hdd +ssd (360gb) 4k monitor. A monitorral voltak gondok levettem a felbontást és megoldódott a krit.off. probléma. A win10 pro-val az a gond mint a win8.1 és win7-el hogy csak 1 processzort kezel. A bios nem tartalmaz beállítást hogy a win10 pro fusson 2 processzorral. A proces lasso nem látja a 2cpu-t. De win10 enterprise alatt jó a processzor ki is használom a 2 processzort kb 90%-ban. De kicsi a 8gb gpu. A ram több mint amennyi kell. De a gépházra gravírozott leírás alapján 1 proci max 3 foglalatot kezel 6 ram hiányában meg nem megy a 2. Proci. Most 6 ram 2cpu 1gpu van a gépben. 5db 1gb-os. Kicsit hosszúra sikeredett egy rövid válaszhoz. Olyan windows operációs rendszert keresek ami 2 processzorhoz találtak ki és életemben nem halottam róla!
"A linuxokat letiltja a bios"
Valszeg ki kell kapcsolni a secure boot-ot és nem fogja letiltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!