Milyen ingyenes Linux rendszert javasoltok az alábbi célra (tapasztalatok alapján)?
"Annyi, hogy a telepítést egy hozzáértő csinálja"
Meg a folyamatos upgradet is félévente-évente.
8
Ha a gép elbírja, skkor Cinnamon (ez a Mintesek saját fejlesztése direkt a Mintre)
Te hülye vagy? Mégis mitől lenne a Fedora béta? Hasonlítsd már össze a Fedora meg a Mint csomagverzióit, még a minor verziók is azonosak szinte a legtöbb helyen: [link]
Amúgy meg az Ubuntu és a Mint a Debian _UNSTABLE_ verzióiból tudod. Tudod, miért hívják UNSTABLE-nek?
Jézusom, megint hozzátok a gyakorikérdések színvonalat, semmiről nem tudtok semmit, csak pofáztok...
14
Mindent a Fedora vezet be elsőnek, ld. pulse audio, systemd, pipewire, wayland, mindent ők dobnak el elsőnek, pl. Xorg is ez lesz valószínűleg stb. Ami azt jelenti, hogy pl. Nvidia alatt nem biztos, hogy minden teljesen tökéletes lesz, illetve lehetnek még kisímatlan problémák (és igen, tudom, hogy a Wayland elég jó állapotban van, én azt használom, de ez nem jelenti azt, hogy sima gépnél van értelme ezt felrakni, ha azzal pl. elveszted a global shortcut-okat, amit nem tudjuk, hogy a kérdező akarna-e használni).
Ezen túl a Fedora Gnome-ot használ, ami eléggé különbözik a Windows-tól, és tekintve, hogy nagyon esélyes, hogy Windows-ról lenne a váltás, lehet nem jó ötlet azzal kezdeni.
Ubuntuval, Debiannal nincs probléma (utóbbival főleg). Ha nem akarsz bétatesztelő lenni, akkor valami "LTS" rendszert ajánlok, ahol évekig nem ér meglepetés, ha valamit már belőttél.
Ami a Fedorát illeti, az azért olyan, mert lényegében a Redhat játszótere, rolling disztrib, én ezeket kerülöm, nem azért használok (többek között) Linuxot, mert szeretem tutujgatni :-) Nem rossz, de vannak kevésbé újító szemléletű kiadások.
A Fedora NEM rolling! Ne legyünk már ennyire tájékozatlanok emberek!!
"Mindent a Fedora vezet be elsőnek"
Egy fenét, az Arch-vonal, az OpenSuse vonal és több más disztró is a Fedora előtt jár frisseségben.
Mire Fedorában a stable ágban kikerül valami, az Archosok már fél-egy éve használják.
"Fedora Gnome-ot használ"
Van belőle KDE és még sok más spin.
"Mégis mitől lenne a Fedora béta?"
Gyakorlatilag a Red Hat linux béta verziója, csak nem nevezik nevén a gyereket.
"Amúgy meg az Ubuntu és a Mint a Debian _UNSTABLE_ verzióiból tudod. Tudod, miért hívják UNSTABLE-nek?"
Ácsi! Az ubuntu disztribútor nagyjából fél évvel az Ubuntu aktuális kiadása előtt fogja és mintát vesz a debian linux unstable ágából és azt forkolja, patcheli. Abból lesz majd egy a debian unstablenál stabilabb valami. Az kérdéses, hogy mennyire. De köztudott, aki jót akar magának az Ubuntuból a Long Tem Supportosat használja. Namost a mint az Ubuntu LTS-t fogja és továbbforkolja meg patcheli, zehát az még az Ubuntu LTS-nél is stabilabb. És igen. Fényévekkel stabilabb egy fedoránál. Emellett van Mintnek Debian alapú verziója és ott a debian stable ágát forkolják nem az unstablet.
Szóval ez az állításod sem tökéletes.
"A Fedora NEM rolling! Ne legyünk már ennyire tájékozatlanok emberek!!"
A fedora halfrolling. Tehát félig rolling. Így csak félig tájékozatlanok azok az emberek, akiket Te tájékozatlannak tartsz. Viszont így Te is legalább félig tájékozatlan vagy.
"Van belőle KDE és még sok más spin."
Így van. De fedoránál a gnome a legmegbízhatóbb, mert azon fejlesztik és azt tartják fő asztali környezetnek. Minden disztrónál van egy fő javasolt asztali környezet, azzal javasolt használni.
"Jézusom, megint hozzátok a gyakorikérdések színvonalat, semmiről nem tudtok semmit, csak pofáztok..."
Aha. Csak pont a hozzád hasonlók pofáznak olyan baromságokat, hogy a gentoo linux enterprise környezetbe ok, meg a multinál kitörölheted a segged RHCSA vizsgával, de az okj tanfolyam az ok.
"Te hülye vagy?"
Nekem a hozzászólásodból az a meggyőződésem, hogy ezt pont nekünk kellett volna Tőled megkérdezni.
Én úgy látom leginkább az alábbi hozzászóló az.
#1, #14, #17
Mindhárom Te vagy. Beletrafáltam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!