Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Nem bicskanyitogató az, hogy...

Nem bicskanyitogató az, hogy a szoftvergyártó cégek az elérhető hardverek terén addig nyújtózkodnak, amíg a legerősebb kiadott hardver által a takarójuk ér és még az sem elég?

Figyelt kérdés

Nemrég kiadták a Cities Skyline 2-őt, aminél annyira leszarták a fejlesztők az optimalizálást, hogy egy 4090-es nem tudja rendesen futtatni, hacsak nem mókoljuk meg a beállításokat úgy, hogy menjen rendesen (akkor viszont gyengébb kártyák is viszik, csak akkor minek a max grafika beállítás oda, ha a legjobb kártya sem bírja rendesen?)

Ezzel szemben vegyünk egy régebbi játékot, mint pl a GTA Vice City-t.. az egyszerűség kedvéért.. ami ma már enyhe túlzással, de egy hűtőszekrény jégkocka adagoló vezérlőjén elfutna tisztességges FPS-sel.

A játékok grafikái valóban fejlődtek sokat a Vice City óta, de úgy gondolom MESSZE nem annyit, mint amennyivel fejlődtek a hardverek. 2008-ban a 9600GT videókártyám mindent elvitt tisztességesen. Az egész gépem monitorral, perifériákkal együtt nem került annyiba, mint most csak a videókártyám (4070Ti) mégis az van, hogy még ezzel sem tudnék minden játékot csutkára véve futtatni, mert nulla optimalizálást végeznek a fejlesztők, gondolom amiatt, hogy majd a paraszt úgyis vegye meg az erősebb hardvert... de már a Cities Skyline 2 (és még pár játék) példáján is látszik, hogy már ez sem elég.

A 4070Ti kártyám Userbenchmark szerint +5712%-kal jobb, mint az egykori 9600GT-m... ezzel szemben nem érzem, hogy a játékok grafikai ennyit fejlődtek volna...

Régen 256 GB rammal futtattam a GTA San Andreast, most meg ALAP hogy csak a windows kér alsóhangon 4 GB-t, de igazából 8 GB is kevés.. ma már 8GB RAM az ALAP csak ahhoz, hogy fusson a rendszer rendesen, a legolcsóbb 60 ezres laptopban is már alap a 8 GB ram... de 16 GB már az új 8 GB aki nem csak böngészni akar neten, hanem esetleg meg merészel nyitni egy photoshopot is, ami régebben szintúgy elfutott egy kenyérpirításhoz szükséges RAM mennyiséggel. (Habár én a 16 GB ramról a 32GB RAM-ot át is ugrottam és már 64 GB-nél járok mert már unom, hogy folyton fejlesztenem kell...)

Csak én érzem azt, hogy ez az egész egy óriási lehúzás és valójában rohadtul nem lenne szükség tized olyan teljesítményű gépekre sem?

#szoftver #hardver #lehúzás #csesszékmeg #azegészet #ottaholvan
2023. nov. 10. 15:07
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Igen, a GIMP nevét elírtam, késő volt már nagyon. Szerint az azzal kapcsolatos válaszoddal rámutattál arra, hogy miért rossz a monopólium. Ugyanúgy, mint windowsnál, sikerült elérniük, hogy az emberek azt tekintsék standardnak, innentől kezde neg azt csinálnak amit akarnak, mivel nem sokan fognak váltani, ezt fogja elvárni a munkáltató is, ezért az iskolában is ez leszu, amiatt a kövi generáció is ezt várja el, és ez így egy szép ördögi kör. Nem véletlen támogatja az oktatást a Microsoft is, meg az Adobe is valamilyen formában. Ebből csak úgy lehet kijönni, hogy mást használunk
2023. nov. 11. 13:28
 22/32 A kérdező kommentje:
Hú 18.-as, ez rohadt jó válasz! Köszi!
2023. nov. 11. 17:19
 23/32 A kérdező kommentje:

21.-es, egyébként ebben egyetértek veled. Szerintem sem jó a monopólium, de ahhoz, hogy igazán versenyre kényszerítsük az ilyen vállalkozásokat amik már csak abban is megmutatkoznának, hogy az áraik is kedvezőbbek lennének (mert lennének olcsóbb, vagy akár olcsóbb ÉS jobb alternatívák) ahhoz igazából tömegeknek kellene áttérnie. Tehát össz társadalmi szinten valóban teljesen úgy van, ahogy te mondod, egyéni szinten más csak. Egyéni szinten, ha pl az én, illetve a saját példádon keresztül nézzük, akkor ahhoz kevesek vagyunk. Én pl hiába döntöttem volna a GIMP mellett, az Adobe meg sem érezte volna.

Ha esetleg én egy népszerű youtuber lennék, aki propagálja a GIMP-et.. tartalmat gyárt hozzá.. abból élnék meg, hogy kapnék a GIMP szoftver eladásai után jutalékot és "éhes" is lennék, azaz én is járnék iskolákat, meg grafikusképzőket hogy népszerűsítsem a szoftvert és ebben kimagaslóan eredményes lennék, akkor azt már lehet megérezné az Adobe, azonban egy emberként így is jó eséllyel pont annyira zavarnám őket, mintha egy légy rájuk szállna.

Egyéni szinten tehát nincs jelentősége, (illetve konkrétan nem éri meg) össz társadalmi szinten nagyon is van.

2023. nov. 11. 17:27
 24/32 anonim ***** válasza:

23

Egyet értek, ráadásul a GIMP az opensource, nem reklámozza magát, szóval eleve nem is annyiratudnál ilyen szponzorációt szerezni. Egyébként vannak híres nyíilt, ingyenes szoftverek, amiket sokan használnak, pl. az OBS is ilyen, szóval nem lehetetlen ez sem. Egyébként én arra számítok, hogy a pl. a linux szépen lassan növekedni fog, ahogy pl. egyre több játék támogatni fogja, a Steam Deck ebben sokat segít

2023. nov. 11. 17:31
 25/32 A kérdező kommentje:

Amúgy az iskolában ahol tanultam, a GIMP-et mutatták, mint képszerkesztő programot, mert ingyenesen elérhető volt és mindent tudott, ami egy iskolásnak, vagy általános célra kellhetett :)

Videóvágós progiból meg most tör fel a DaVinci (illetve profik, "prosumerek" színezésre már most is előszeretettel használják, mert arra jobb mint a Premier Pro) és kezdők is egyre gyakrabban választják a Premier Pro helyett. Illetve Macen belül is van még a Final Cut Pro is, amit szintén használnak profik a Premieren kívül.

2023. nov. 11. 17:31
 26/32 anonim ***** válasza:

25

Jaja, a premier nincs akkora előnyben, mint a photoshop. Egyébként azt hiszem a DaVinci-t használták pl. Hollywoodban is

A GIMP iskolában logikus, mert a photoshop marha drága (diákoknak olcsóbb, de azért még úgy is nagyon drága). Tudok egy sulit, ahol photoshop kell, és a diákok rendre torrentezik. De ja, ez már kicsit off xd

2023. nov. 11. 17:38
 27/32 anonim ***** válasza:
51%

"Lehet nem jött le a kérdésből rendesen... de nekem nem az a bajom elsősorban, hogy a hardverek fejlődésével a szoftverek is egyre nagyobb erőforássokat követelnek, hanem az, hogy ezt úgy gondolom aránytalanul teszik"

De, ez nagyon is lejött.

"régen nem, vagy nem igazán volt jellemző az, hogy egy kiadott játékra ne legyen megfelelő hardver"

Ez pedig baromira nem igaz. Már a '80-as évek elején sem volt igaz, hiszen pl. a ZX Spectrum is azért lehetett baromira elterjedt, mert sokaknak elérhetetlen volt a C64 ára. A helyzet az, hogy te abból vonsz le általános érvényű, és hibás következtetést, hogy konkrétan neked egy adott időpillanatban olyan géped volt, amivel az önkényesen kiragadott játékok jól futottak. Ebből próbálsz egy mindenkire érvényes következtetést levonni. Talán nem kell ecsetelnem, hogy ez miért óriási logikai baki.

"Tudom, de a windows a legelterjedtebb, ezért írtam."

És? Sehol nem arról volt szó, hogy ha birkaként követni akarod a "legelterjedtebb" dolgokat, hogy akkor mit kell csinálnod, hanem arról volt szó, hogy szükséges-e valami, vagy nem. Bár érdekes, hogy a "többséget" is csak akkor hozod fel, amikor az a saját elképzeléseidet erősíti. Amikor épp ellenkezőleg lenne, akkor már nem hozakodsz elő az elterjedtségi statisztikákkal.

"Úgy ahogy régen a falusi lányok megtanultak köpülni, úgy a mai X, Y, Z generációs emberek meg megtanultak windows-on tanulni, így ez egy nagy ferdítés a részedről, mert még az iskolában is ezt tanítják"

Dehogy ferdítés, hiszen pont azt támasztod alá, amit írtam, hogy a Windowst is ugyanúgy meg kellett tanulnod, nem a semmiből jutott el az agyadba.

"Ebben biztos vagyok, hogy TE igen. De nem te képviseled az átlagembert, ergo irreleváns amit írsz ezzel kapcsolatban, mert azok az emberek akiknek muszáj ügyfélkapuban ügyet intézni (igen, megint ezzel jövök, a változatosság kedvéért) azoknak még a windows is bonyolult, nem hogy egy linux!"

Eleve azzal a hibás prekoncepcióval indulsz neki az "érvelésnek", hogy a Linux valami sokkal hardcore-abb, szükségszerűen nehezebb, macerásabb rendszer, mint a Windows. Erre építed az egész, ferdítésekkel telepakolt "érvelésedet". A probléma csak az, hogy már az alapfelvetés is hamis. Hogyan lépsz be az Ügyfélkapuba Windowson? Dupla katt a kedvenc böngésződön, beírod a címsávba, hogy ugyfelkapu.hu, enter, és beírod a bejelentkezési adataidat. Hogyan lépsz be Linux rendszeren? Dupla katt a kedvenc böngésződön, beírod a címsávba, hogy ugyfelkapu.hu, enter, és beírod a bejelentkezési adataidat. Hogyan lépsz be NomadBSD rendszeren? Dupla katt a kedvenc böngésződön, beírod a címsávba, hogy ugyfelkapu.hu, enter, és beírod a bejelentkezési adataidat. Hogyan lépsz be ReactOS rendszeren? Dupla katt a kedvenc böngésződön, beírod a címsávba, hogy ugyfelkapu.hu, enter, és beírod a bejelentkezési adataidat. Mint láthatjuk, tényleg gyökeresen más a belépés folyamata, és teljesen el lenne veszve az ember, ha más rendszerből kellene azt elérni.

Egyébként való igaz, én beképzeltség nélkül ki merem jelenteni, hogy többet értek a számítógépekhez, mint a nagy átlag. De mondjuk nézzük a titkárnő munkatársamat, akinek Linuxos notebookja van! Nem akarom látatlanból, a háta mögött kibeszélni, mert egyébként rendes, jólelkű, szorgalmas nő, de amikor felvették, az is kérdés volt, hogy az egérnek melyik gombját kell lenyomni? Vagy pedagógus édesanyám. Amikor a Win7 támogatottsága lejárt, és egyébként is már felújításra szorult a gépe, húgommal arra jutottunk, hogy nem nekünk kellene az orra alá dugni, hogy "nesze, ilyen rendszert használj". Megmutattuk neki a notebookjainkat, hogy kicsit próbálgassa, melyik rendszer neki a kényelmesebb: az én notimon Linux Mint volt, húgomén meg Windows. Kipróbálta mindkettőt, és azt mondta, hogy neki a Mint szimpatikusabb. Tudod, hányszor kellett azóta elmagyaráznom neki bármit is, hogy mit, hogyan kell benne csinálni? Nullaszor. Egyébként újabban hugica is nyaggat, hogy majd ha új notit vesz, akkor ugye teszek rá neki Linuxot? (Nem, nem informatikus ő sem.) De a vendéglátóiparban dolgozó, azóta már nyugdíjas rokon gépén is Linux megy, és nem panaszkodik, hogy jaj, de nehéz lenne.

De az ilyen, és ehhez hasonló érvek már csak azért sem állják meg a helyüket, mert egy-egy Windows-verzió között gyakorta nagyobb eltérések vannak, mint a Windows, és egy megfelelően megválasztott Linux-disztró között. Én emlékszem, milyen hisztiáradat volt, amikor megjelent a Windows 8. Aztán milyen hisztiáradat volt, amikor megjelent a 10?!... És most is megy a fintorgás, meg a "mit hol találok ebben a ****ban?" jellegű sirámok. Pedig... Windows.

Egyébként meg pont az, akinek a Windows használata is nehézséget okoz, pont annak nem fog gondot okozni egy másik rendszer legalább olyan szintű megismerése...

"ersze hogy van. Van pl gimp aminek határai vannak és ha eléri az ember a határait, akkor kezdheti elölről a tanulást azzal a programmal, ami viszont mindent tud, tehát csak meg kell tanulnia a photoshopot."

Vagy megtanulni, hogy azt hogyan lehet Gimpben megcsinálni. Bár azt tényleg aláírom, hogy Gimpben valóban vannak olyan dolgok, amiket jóval macerásabb megcsinálni, mint mondjuk Photoshopban, de az is igaz, hogy sokan, akik ragaszkodnak a PS-hoz, messze nem érték el azt a határt, amin túl már a Gimp használata macerásabb.

És persze nem is csak a Gimp létezik. Hogy egy fizetős szoftvert is említsek: Paint Shop Pro. Olcsóbb is, mint a Photoshop, és jócskán kevésbé eszi a hardvert. Illetőleg ott van pl. a Krita. Igaz, ez kicsit más kategória, mint a Photoshop, de a webdesignhoz jellemzően inkább van szükség digitális festészetre, mint magas szintű fotómanipulációkra.

"Mondja ezt az, aki nem windows-ot használ"

Persze.

Talán nem pont az volt a sirámod tárgya, hogy jaj, mennyire nagy erőforrás kell ma már egy oprendszerhez is? Hogy jaj, mennyire gonoszak a nagy tech-cégek, mert zabálják az erőforrásokat a programjaik? Dehogynem. Erre mutattam egy példát, hogy nem mindenki csőlátású, és veszi azt, amit a reklámból mondanak neki, hanem hogy kis tudatossággal egyáltalán nem igaz, hogy a fél vagyonunkat hardverre kellene költeni. Sehol nem volt előírás, hogy csak Microsoft-fanok írhatnak választ.

"Megint visszalyukadunk oda, amit már említettem, hogy az emberek nagy része akkor is windowsot fog használni, mert ez a legelterjedtebb."

Akkor viszont ne panaszkodjanak. Tudod, ha nekem valami termékkel problémám van, akkor arra nem az a válaszom, hogy hisztizek egyet, de makacs módon csakazértis ugyanazt használom. Hanem akkor megnézem, hogy milyen más lehetőségeim vannak még? És megismerve a kínálatot döntök X termék mellett. Tök mindegy, hogy azt hányan használják.

"Európában, ahol nincs olyan tél, hogy egy kabátban megfagyjál, ott igenis luxus."

Közgazdaságtan, Mikroökonómia I. tankönyv. Luxus: olyan javak összessége, melyere a kereslet a jövedelem változásával annál nagyobb arányban nő, szemben az alsóbb- vagy létszükségletű javakkal. Értelmezd!

Az élettel összeegyeztethető környezet megteremtése pedig nagyon is létszükséglet. Az persze más kérdés, hogy a fagyhalál elkerülését más módon is el lehet érni, de ettől azok még nem lesznek luxuscikkek. Ez nem úgy működik, hogy te, mint anonim nethuszár kiválasztasz valamit, hogy "na, akkor ezt jelöljük ki erre a célra, és minden más pedig luxus".

De várom már a következő példádat, amit remélhetőleg a Proxima Kentauri bolygóról hozod. ;-)

A személyeskedéssel kapcsolatban pedig: amilyen az adjisten, olyan a fogadjisten. Ha nem kezdtél volna egy kukacoskodó, mindenkit lenéző hangnemben írni, én is más stílusban válaszoltam volna.

2023. nov. 12. 05:31
 28/32 A kérdező kommentje:

Na akkor vegyük sorra ezt a már szánalmas és unalmas agymenést...

"De, ez nagyon is lejött." Nem, nem jött le, mert teljesen másba kapaszkodtál bele a kötekedésed során. Tehát mégegyszer mondom, nem jött le.

"hogy konkrétan neked egy adott időpillanatban olyan géped volt, amivel az önkényesen kiragadott játékok jól futottak." őőőő, nos nem. Akkoriban elindítottam 10 akkori játékot az akkori, ÚJONNAN középáron vásárolt PC-men és futott rajta minden szépen.

Ma elindítok 10 mai játékot egy középáron HASZNÁLTAN vásárolt hardveren (azért hangsúlyozom, hogy "használtan", mert használtan jóval olcsóbb, mint újonnan, ergo használtan jobb kategóriásat tudok venni.) és inflációval korrigáltan nézem.. és messze nem fut úgy mint anno. Most csak azért, mert 2 konkrét játékot ragadtam ki, ne általánosíthatnék egy korra? Most komolyan fel kellett volna sorolnom az összes játékot, amivel ezt tapasztaltam, hogy számodra hiteles legyen az érvelésem? Minél többet írsz, annál lejjebb megy a rólad alkotott képem :D

"Bár érdekes, hogy a "többséget" is csak akkor hozod fel, amikor az a saját elképzeléseidet erősíti. Amikor épp ellenkezőleg lenne, akkor már nem hozakodsz elő az elterjedtségi statisztikákkal."

Érdekes, a megállapításaimat nem csak én mondom, hanem külföldi fórumokon is olvasom (quora, reddit, etc.) Ezek szerint akkor ők is hülyék, mert ezt tapasztalják? Vagy eleve azzal van baj, hogy mit tapasztalnak az emberek, akár még úgy is, hogy megvan az esélye, hogy eltér a valóságtól? Az embereknek nem lehetnek saját tapasztalatai, ha eltér attól, amit te valóságnak gondolsz? Persze erre most gondolom fogod írni, hogy laposföldhívőből is van sok külföldi fórumokon és akkor máris hiteltelen minden, mert nem a te állításaid támasztják alá.

"Egyébként való igaz, én beképzeltség nélkül ki merem jelenteni, hogy többet értek a számítógépekhez, mint a nagy átlag." De, beképzelt vagy, de nem emiatt a kijelentésed miatt, hanem azért, mert engem, meg közvetve másokat is teljesen hülyének nézel és kezelsz a válaszod stílusából.

Felhozod a húgodat, meg az anyukádat, hogy ők is linuxot használnak.. amikor konkrétan te mutattad nekik, hogy van windowson kívül olyan is, különben nem is hallottak volna róla :D Ezen már vinnyogtam a röhögéstől, mert ezáltal pont TE vagy az, aki általánosít az össz lakosságra nézve, mert kiindulsz azon családtagjaidból, akiknek TE mutattad meg ezeket a rendszereket és feltehetően a társaságodban több informatikai tudást szívnak magukba, mint egy átlagember.

Annak helyet tudok hagyni, hogy talán nem olyan bonyolult egy linux, mint amennyire régen híresen az volt, mert írták mások is, hogy nem abból érdemes kiindulni, ami 10-20 éve volt, illetve, hogy a windows is tud bonyolult lenni amikor rendszert újítanak, de attól még azon a tényen nem változtat, hogy ha beírom a googleba angolul, hogy operációs rendszerek elterjedése, akkor az alábbi adatokat dobja ki:

Windows: 83,28%

OS X: 12,15%

Linux 1,66% (!!!)

A többit le sem írom, mert nagyon marginális...

Arra is fogadni mernék, hogy az emberek többsége nem is tudna felsorolni a Windows-on kívül más operációs rendszert... de ebbe ne menjünk bele...

"Talán nem pont az volt a sirámod tárgya......"

Ebből az írásodból is látszik, hogy nem tudod mi volt a "sirámom tárgya", mert az igaz, hogy azt írtam, hogy a szoftvergyártó cégek részéről bicskanyitogató, hogy mindig az aktuális legerősebb hardverek teljesítményéig nyújtózkodva írják a programokat, de azon a tényen megint nem változtat, hogy az emberek jórésze nem hogy nem tudna hirtelen mit kezdeni egy másik oprendszerrel, ha már windows-hoz szoktak (és AZÉRT, mert iskolában is ezt tanítják, ahogy az olvasást is, tehát irreleváns az írásod, hogy "eZt iS mEg kElLeT tAnÚlNi") és jó eséllyel azt is sejteni lehet, hogy nem is ismerik, ergo nem várható el tőlük, hogy ezt tudják.. és most ne belőlem induljunk ki, hogy én tudtam.

"Közgazdaságtan, Mikroökonómia I. tankönyv. Luxus: olyan javak összessége, melyere a kereslet a jövedelem változásával annál nagyobb arányban nő, szemben az alsóbb- vagy létszükségletű javakkal. Értelmezd!"

Köszönöm, hogy kifejtetted, hogy mi a luxus. Akkor ezen definíció szerint a fűtés példáját alapul véve vegyék fel az emberek a Proxima Kentauri csillag (nem bolygó) hőmérsékletéig a szoba fűtését, ha olyan gazdagok lesznek? Gondolom akkor a csökkenő határhaszon elvéről meg telítődési pontról nem hallottál, ha már közgazdaságtan :)

És mégegyszer kifejtem, a fűtés a Maslow piramis legalsó szegmenséig nem luxus, hanem létszükséglet. Utána már akármilyen hihetetlen, de luxus. Az hogy az emberek dél és közép Európában ahhoz szoktak, hogy a 15 fok is hideg már és azalatt bekapcsolják a fűtést az nem jelenti azt, hogy nem tudnának élni egy pulcsit felvéve, ahogyan azt teszik pl a svédek (Európán belül), hanem azt, hogy megteszik, mert nem a hidegebb éghajlathoz szoktak, mint a világ más részein sokan mások, és mert fejlett országok teszik ki Európát, ezért meg is tehetik... De mondom, ne ragadjunk le Európába és torzítsuk el a valóságot az egész emberiségre általánosítva, mert Szibériában, ahol tudtommal szintúgy velünk egy fajba tartozó Homo Sapiens Sapiens (azaz emberek) élnek, ott például -50 foktól rendelik csak el, hogy ne menjenek a gyerekek iskolába.. nálunk meg leesik 2 mm hó és árokban vannak az emberek az autókkal, meg megbirságolnak, ha nem lapátoltuk el a havat a házunk előtt, mert XY elesik :)

(Amúgy a Proxima Kentauri az csillag, ha bolygóról van szó akkor azokat a csillag neve után az ABC kis betűivel jelölük. Nem googliztam, tudtam, csak mert sejtem, hogy ezután jönne, mivel írtad, hogy az élet egyéb területein is segg vagyok... )

Tehát megint TE torzítasz azzal, hogy a 15 fokos hőmérsékletre, amire a magyar emberek nagyrésze már beröffenti a vegyestüzelésűt, az élettel össze nem egyeztethető hőmérsékletnek mondod.. addig a finnek meg megmártóznak a -4 fokos tengervízben két szauna között, Jakutskban meg Ojmjakonban -49 fokban az iskolából hazajövő gyerek elmegy horgászni az apjával úgy, hogy a kifogott hal a szabad levegőn majdnem azonnal keménnyé fagy :)

Egyébként nem tudom ki volt, (ha te voltál, akkor visszaszívom) de a 18.-as válasza volt a legjobb szerintem, mert amellett, hogy kellően, közgazdaságtani szempontokat is figyelembevéve leírta, hogy mi a helyzet, nem tartalmazott felesleges, indulatoktól teli személyeskedést.

"A személyeskedéssel kapcsolatban pedig: amilyen az adjisten, olyan a fogadjisten. Ha nem kezdtél volna egy kukacoskodó, mindenkit lenéző hangnemben írni, én is más stílusban válaszoltam volna."

Miért, te talán érintett vagy? Szoftverfejlesztő vagy, akinek belegázoltam a lelkébe a kérdésemmel? Nem azt vonom kétségbe, mert simán lehetsz szoftverfejlesztő is, (de ez nem is számít igazából) hanem azt tartom furának, hogy ezek szerint magadra vetted a kérdést és megsértődtél rajta. Ha a gyakorikerdesek.hu-n talált kérdés képes téged felbosszantani annyira, hogy kikelj magadból és ismeretlen emberbe beleköss, akkor ott az élet egyéb területein biztosan gondok vannak és azokkal kellene foglalkoznod. Ezt csupán jóindulatból mondom.

UI: Hú, basszus.. amúgy ebben az egyben tényleg igazad volt.. tényleg felhoztam a Proxima Kentaurit példának :S

2023. nov. 12. 15:28
 29/32 anonim válasza:
48%
Amúgy ezt már én is rohadtul unom, hogy nem lehet feltenni úgy egy kérdést gyakorin, hogy arra ne érkezzen legalább 1 végtelenül pökhendi, okoskodó, való életben frusztrációkkal rendelkező szánalmas ember. Az a jó az ilyen "válaszokban" hogy legalább hálát tudok azért adni, hogy én nem vagyok ilyen...
2023. nov. 12. 15:37
 30/32 anonim ***** válasza:

28

[link]

Ez alapján a linux majdnem 3% és a Chrome OS is 4%, a Chrome OS az egy linux disztro, azért annyire nem elhanyagolható a kettő együtt. Egyébként pont a ChromeOS jó példa arra, hogy ha azzal adják el a gépen, akkor a felhasználók azt fogják használni.

A többibe nem kötök bele, eleve nem is nekem szól és már így eléggé off a topic. Azzal egyet értek, hogy a 18-as válasza a legjobb, szerintem amúgy ő nem a 27-es.

2023. nov. 12. 15:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!