Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » VmWare: Debian 12. futtatható...

VmWare: Debian 12. futtatható ha csak Debian 11-ig támogatja?

Figyelt kérdés

Nem tudom a legújabb VmWare van -e fent nálam, Debian 11. változatig támogatja a Debian-t, 12 ettől függetlenül futtatható rajta?

Nem értem miért ez a verziószámozás Debian esetén, ha Ubuntu esetén elég csak annyi hogy "Ubuntu" és nem kell ilyen verzióválasztással szenvedni.

2023. júl. 19. 18:13
 1/4 anonim ***** válasza:

"Nem tudom a legújabb VmWare van -e fent nálam, Debian 11. változatig támogatja a Debian-t, 12 ettől függetlenül futtatható rajta?"

Valószínű, hogy igen

"Nem értem miért ez a verziószámozás Debian esetén, ha Ubuntu esetén elég csak annyi hogy "Ubuntu" "

Pedig Ubuntunál is van verziószámozás - jelenleg a 23.04-nél tartanak:

[link]

2023. júl. 19. 18:20
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Azt gondoltam egyértelmű hogy a VmWare esetén történő verziószámra gondolok, Debian esetén tételesen ki kell választani hányas verzió Ubuntu esetén meg elég annyi hogy Ubuntu.

2023. júl. 19. 18:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem kötelező Debiannal sem, akár generic Linux beállítással is elfut, csak az optimalizáció véget jobb, ha konkrét verzió van megadva.
2023. júl. 19. 18:48
 4/4 anonim ***** válasza:
VmWare-ben nem vagyok jártas (de Virtualboxban igen), az, hogy ott vannak a verziószámok, azoknak nagyrészt csak kényelmi jelentőségük van. Oké, gyakorlati is, mert az elméleti ideális konfigurációt hozzáigazítja, de ez nem azt jelenti, hogy ha mondjuk egy vezióval későbbit, vagy korábbit telepítek, akkor ne futna el. Csak lehet, hogy az újabb jobban működik, ha kicsit több RAMot adsz neki. Hogy a Debiant miért szedték verziókra, az Ubuntut meg miért nem, nem is biztos, hogy van racionális oka. De egyébként 99,999%, hogy ha Debiant állítasz be, azon is fog menni az Ubuntu, illetve fordítva is, hiszen az Ubuntu a Debianon alapul.
2023. júl. 19. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!