Miért használ valaki Gentoot?
Néztem előnyeit és hátrányait. Ahogy néztem nekem az jött le, hogy baromi hosszú CPU fogyasztásért cserébe optimalizáltabb lesz a rendszer és USE flagekkel ki lehet venni belőle funkciókat.
Az adott processzorra optimalizálás a gyakorlatban 5-6% teljesítmény javulást hoz.
A USE flagek beállításával meg modulokat lehet kivenni a programból ami pontosan mire is jó? Tárhely megtakarítás? Mennyit takarít meg? 3-4 kilobájtot? Meg ilyen random hülyeségeket szoktak felhozni, hogy az adott modul bugos lehet ezért stabilabb a csomag... Érdekes ezzel egy Arch vagy Debianosnak sincs problémája csak a Gentoo felhasználóknak. Összességében tehát 5-6% plusz teljesítményért és összegezve rendszerszinten 2-3 MB megtakarításáért, build-elitek a komplett rendszert?
(Itt most a Gentoo desktop felhasználására gondolok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!