Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért nem csökken a tömörített...

Miért nem csökken a tömörített fájlok mérete érdemben (WinRAR, 7zip)?

Figyelt kérdés
Kipróbáltam mindkét programmal, és a tömörített fájlok mérete kb. 1 MB-tal (pl. 74-ről 73-ra, vagy 643-ról 642-re) csökkent, mint az eredeti. Abszolút nem értek ezekhez, azt hittem ezeknek a programoknak pont a tömörítés a lényege, hogy kevesebb helyet foglaljon a gépen. A fő cél egy 40 GB-os mappa tömörítése lenne, de így esélytelen és semmi értelme, mert akkor 40-ből lesz 39,.. valamennyi?

2023. máj. 6. 10:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Én bármilyen filet be tudok tömöríteni <1kB méretűre (forrásfile méretétől függetlenül), csak a kitömörítése kicsit tovább tart. (évezredekbe)

Úgy hívják SHA hash. :D

2023. máj. 6. 14:18
 12/12 anonim ***** válasza:
Azt ugye vágod, hogy az nem tömörítés... Nem tudod egyértelműen visszaállítani még évezredek alatt sem. Nagyon nagyon sok olyan visszaállítás lesz, ami teljesen validnak tűnik, mégsem az eredeti "betömörített" file.
2023. máj. 6. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!