Hogy lehetne kiiktatni ezt a párbeszéd ablakot Total Commanderben?
Tudjátok,a Total Commander képes arra,hogy a segítségével úgy nyisd meg egy tömörített fájl tartalmát,sőt magukat a benne található fájlokat is,hogy ténylegesen nem is tömöríted ki.Ugye ilyenkor egy ilyen párbeszéd ablakot kapsz: [link]
És ha a tömörített fájlban pl. több kép is van,akkor olyankor a Mind kicsomagol és futtat-ra kell kattintani.
Viszont ami engem egyre inkább irritál ilyenkor,az ez a végén még pluszban,és érzésem szerint teljesen feleslegesen megjelenő párbeszéd ablak,miszerint Kattints az OK-ra amint a program végzett: [link]
Ettől nem lehetne valahogy megszabadulni?Beállításokban valahol nincs valami opció rá?
Persze nem nagy dolog ez,de akkor is csak egy teljesen felesleges plusz kattintás állandóan,szóval tényleg nem értem hogy minek.Szóval azért ha nem volna mégis csak sokkal jobb volna :-)
Ha "érzésed szerint" ez felesleges, az azt mutatja, hogy fogalmad sincs, hogy mit csinál a gép, amikor egy tömörített fájlból megnyitsz valamit.
De a jó hír, hogy van rá megoldás. Ne közvetlenül nyisd meg, hanem tömörítsd ki valahová, és akkor nem fog ilyesmiket kérdezni.
Ja, hogy utána azok már nem kellenek? Melyik a macerásabb? Egy kattintás, vagy minden alkalommal kitömöríteni, és a végén letörölni?
Ugyanis a háttérben az történik, hogy ilyenkor egy ideiglenes mappába kitömöríti az archívum teljes tartalmát. Nyilván, hiszen másképp nem tudná megnyitni. A tömörített fájl egy közvetlenül nem értelmezhető, kódolt adatfolyam, amit használat előtt ki kell bontani. A TC pedig nem lát a fejedbe, hogy te meddig akarsz az így ideiglenesen kibontott állományokkal dolgozni. Ezért kell jelezned, hogy mikor végeztél, mert akkor törli az ideiglenes állományokat.
#1: jó neked :-)
#2: te ne haragudj hogy lepontoztalak,mert aztán a #3-as,miután ő egy kicsit jobban is kifejtette hogy miért van az a párbeszéd ablak,így már értem miért kell.És igazából előtte te is azt írtad le.
Bár ezt még akkor sem értem:
"A TC pedig nem lát a fejedbe, hogy te meddig akarsz az így ideiglenesen kibontott állományokkal dolgozni. Ezért kell jelezned, hogy mikor végeztél, mert akkor törli az ideiglenes állományokat."
Ugyanis akkor hogy lehet az hogy ha a párbeszéd ablakban rákattintok az OK-ra,magyarán elvileg ezzel ugye jelzem a TC-nek hogy végeztem és ő törli is az ideiglenes állományokat,hogy akkor hogy tudom olyankor továbbra is nézegetni XnView-ben a tömörített fájl képeit?Feltéve persze az OK gomb lenyomása pillanatában már fut az XnView a tömörített fájl képeivel.
Nem tudom értitek-e hogy mit nem értek :-) Szóval hogy akkor miért tudom folytatni a kép nézegetést olyankor?Pl. a zip tartalmaz 20 képet,járok mondjuk a 12. képnél,majd nyomok egy OK-t arra ami a 2. általam feltöltött screenshoton van,és hogy az XnView-ben hogy tudok mégis tovább lépni a 13. 14. stb. fájlra?
#4: az baj már a kérdést sem értem :-S Amit kérdezel,hogy az hogy áll nálam,azt hol tudom egyáltalán megnézni?
#5: jó,de amikor egy zip-ben van mondjuk 150 kép,akkor nehogy már egyenként nyomjak nekik F3-at.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!