Miért nem csökken a tömörített fájlok mérete
érdemben (WinRAR, 7zip)?
Tud az tömöríteni, de nem mindegy hogy mit akarsz? Képet, videót? Mert azok alapból tömörítve vannak, jobban nem fog összemenni!
2023. máj. 6. 11:02
2/12 A kérdező kommentje:
Ja értem, köszi. Videót szeretnék igen
A már tömörített tartalmon nincs mit tovább csökkenteni. Ez nem hiba. A videó méretét úgy tudod csak csökkenteni, ha újrakonvertálod egy még veszteségesebb beállítással (ezzel a minőségéből is sokat veszthet), vagy lecsökkented a felbontását, vagy ha van hatékonyabb tömörítésre lehetőség, akkor azzal kell (Pl. X264-ből X265-be, viszont egyes eszközök nem biztos hogy támogatják a létrejött új formátumot).
2023. máj. 6. 11:05
Videót újrakódolással tudsz tömöríteni, pl. H265 (HEVC). Remgeteg idő lesz ha belevágsz, ez nem sima tömörítés, kockáról kockára megy végig rajta.
2023. máj. 6. 11:07
5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem vagyok informatikus, nem értek ezekhez, szóval ennyiben hagyom akkor a dolgot, ha nincs mit tenni laikus felhasználóként
Szép is lenne, ha a tömörítás után minden esetben lényegesen csökkenne a fájlmméret... akkor 10x egymás után betömöríthetnéd ugyanazt és kapnál egy 1kB-os fájlt :D
2023. máj. 6. 11:25
"akkor 10x egymás után betömöríthetnéd ugyanazt és kapnál egy 1kB-os fájlt"
Régen a tömörítők harca idején volt ilyen kamutömörítő :)
Akárhányszor tömörítetted, a file mindig kb a fele lett.
És maradéktalanul ki is lehetett bontani, visszanyerted az eredeti file-t :)
2023. máj. 6. 11:29
7zip ben lehet állítani a tömörítési fokozatot. De lehet nem fogod tudni be-kicsomagolni olyan gépen amiben nincs legalább 32GB ram (vagy 64GB). Pont az ilyen limitációk miatt nem veszik maximálisra a tömörítést.
2023. máj. 6. 13:03
#7 és mit tömörítettél vele? Mert hogy nem tömörített videót, hangot az biztos. Egy 400 MB-os wav-ot nekem is levitt a felére a rar. Az mp3 meg a negyedére, de a minősége is romlott. A kapott mp3-at viszont már nem tömörítette tovább érdemben a rar.
2023. máj. 6. 13:05
"#7 és mit tömörítettél vele?"
Ez nem RAR vagy ZIP volt, hanem "speckó" új tömörítő.
Nem veszteségesen tömörített. Bármit a felére tudott tömöríteni, még azt is amit saját maga egyszer (vagy akár többször) már tömörített.
Garantáltan kb a felére összetömörített mindent.
Vissza is tudta állítani. Bitről-bitre vissza is tudta állítani (bináris összehasonlító programmal nyugodtan lehetett tesztelni).
Az volt az "algoritmusa" hogy a tömörített eredményt elkódolta (hogy ne legyen felismerhető) és a felét elmásolta a windows/system mappába valami kamu file névvel, a tömörített eredménybe meg beletette hova tette. :)
2023. máj. 6. 13:28
Kapcsolódó kérdések: