Használtátok már a ChatGPT vagy az új Bing AI-t? Ha igen mi a tapasztalatotok, ha nem akkor mi a véleményetek róla?
Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszát! :)
Meglepő, hogy akik itt válaszoltak túlnyomó többségben jónak tartják és nem gondolja hülyeségnek. Ebbe a táborba tartozok én is, úgy vélem rengeteg kiaknázatlan lehetőség van még mögötte és igen legnagyobb problémája valóban az, hogy néha a tények semmibe veszi. :D
ChatGPT-t próbáltam, főleg szakmai (programozás, IT) téren, és ha nem iskolapéldás hello word-öket kérdez az ember, hanem részletesebben definiált pontosabb feladatot, akkor könyen elő tud fordulni, hogy nincsen információja, ilyenkor viszont nem azt mondja, hogy nem tudja, hanem nekilát "hallucinálni", vagyis nem létező dolgokat leírni.
Kell még neki 10 év, mire használható lesz, addig pedig nem kell csodálkozni, ha mondjuk egy töri beadandóba belegenerálja, hogy "Dugovics Titusz egy gamer, akinek kedvenc játéka a minecraft volt 1510-ben" vagy valami hasonlót.
15: Javaslom, hogy fizess elő a GPT-4-re, és számold újra azt a 10 évet, mert kissé el vagy tájolva barátom.
Ha a GPT-5 csak megközelítőleg is akkora lépés lesz, mint a 2->3 vagy 3->4 volt, nagyon gyorsan nagyon más világunk lesz.
16: Azt nem tudhatjuk, milyen lesz az 5, 6, 8.... De jelenleg az ingyenesen elérhető (ami gpt4) még nagyon kezdetleges. Nekem ez a véleményem, másnak meg más. Számomra nem volt meggyőző sem IT, sem általános témákban.
De meglátjuk 10 év múlva, melyikünknek volt igaza. Kicsit arra emlékeztet, amikor Musk mondogatta, hogy mindenki számára jön a teljes önvezető autó 3 éven belül. Ez volt 2010 környékén.
17: Sokféle véleményt hallottam már a GPT-4-ről, a "nagyon kezdetleges" és "nem meggyőző" szókapcsolatokat még pont nem, dehát úgy látszik vannak még igényes emberek, akiket nem lehet egykönnyen lenyűgözni.
Nyugi, nem kell tíz évet várni az eredményhirdetésre. Ez nem elektromos autó, hogy bármilyen felelősséget kelljen vállalni érte, már ránk eresztették élesben tanulni a g*cibe...
Használom, de inkább úgy tekintek rá, mint jó buli. Tesztelgetem, tanítgatom (bár kiderült, így tanulni nem tud). Angolul baromi jó verseket ír. Nagyon jó rímekkel és költői képekkel. Magyrul ez nem nagyon jön össze neki.
Viszont kifaggattam önmagáról és a működési elvéről. Szépen összefoglalta, honnan tudja, amit tud, hogy nem fér hozzá weboldalakhoz és külső forrásokhoz (valamit nem tudott és megkértem, hogy akkor tanulja meg Wikipediáról). Annyit tud, amennyit beleraktak a teszt időszakban, tehát egy sima zárt adatbázis, annyi, hogy a kezelőfelület szöveges :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!