FreedomGPT (cenzúrázatlan ChatGPT alternatíva), mennyire lehet valós? Nem nagyon tudom eldönteni, hogy átverés -e vagy sem.
Ez a hivatalos oldala:
A minap dobott fel egy cikket:
Aztán kicsit utána néztem, és találtam róla reddit posztokat, de valakik szerint kamu, adathalász, mások szerint igen is valós. Elvileg offline változata is van, ami a saját PC -t terheli. Mac verzió már letölthető, Windows verzióra még várni kell.
Ti mit gondoltok?
Figyu már mit találtam, ez valami másik lesz, de nagyon úgy fest, hogy nem kamu. 4GB -os nyelvi modellt kell hozzá letölteni, szóval ez már közelebb áll a valósághoz. Megpróbálom beüzemelni virtual pc -n (vmware workstation programban), és elmondom hogy működik -e.
FREE ChatGPT on Your Computer! GPT4ALL Is HERE!
Működik, bár közelébe sincs az online ChatGPT -nek, és magyarul sem ajánlatos megszólítani, inkább angolul, de van egy olyan nyelvi csomag, ami nem cenzúráz elvileg. :D Bár nálam végtelen ciklusba futott a mese egy bizonyos mondat után, ettől függetlenül itt van egy példa (google vagy deepl fordítóval érdemes lefordítani a szöveget, aki nem érti, én kicsit megkönnyeztem, ilyet az online ChatGPT már nem enged, bár nekem volt szerencsém hozzá még a kezdetekben):
Fontos, hogy a videóban nem tér ki arra az illető, hogy a git -et fel kell előtte telepíteni, valamint ha a cenzúrázatlan nyelvi csomagot töltitek le, akkor a "gpt4all-lora-unfiltered-quantized.bin" fájl nevéből ki kell venni utólag az "-unfiltered" részt, vagyis "gpt4all-lora-quantized.bin" legyen a neve végül.
Én VMWare -ben 8 GB RAM -ot állítottam be (4 -el nem fog működni), valamint "Number of processor cores" -t 12 -re állítottam, bár ettől függetlenül feladatkezelőben 6 szálat mutat. A fő gépem egy ryzen5 3600, valamint 16GB RAM, természetesen SSD -n. Teljesen elfogadható sebességgel fut, de 8GB RAM mindenképp kell, talán processzor magokból/szálakból elég kevesebbet is megadni virtuálisan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!