Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A SHUTDOWN.EXE hogy működik...

K. Illés kérdése:

A SHUTDOWN.EXE hogy működik hogyan kell beállítani a gép leállításához vagy meg tudom nézni a beállítását? Egyszer már felraktam de nem emlékszem rá.

Figyelt kérdés

febr. 15. 19:15
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez csak egy parancsfájl, ha letöltötted valahonnan. Ugyanazt éred el vele, ha megnyitod a parancssort (start menü: cmd) vagy futtatást (winkey+r), és beírod ugyanoda a parancsot. Ha a futtatást használod, még ott lesz egy előzmény listában is, és nem kell újra megadni.

Parancs: shutdown -s -t 60

Ahol a "shutdown" a kikapcsolás parancsa, "-s" a háttérben csendben csinálja és nem dob fel értesítő üzeneteket, és a "-t X" pedig egy visszaszámláló hogy hány másodperc múlva fusson le. Így akár időzíteni is tudod.

febr. 15. 19:22
 2/4 anonim ***** válasza:

shutdown -r pedig a restart.

Egyébként shurdown /h a helpje.

febr. 15. 19:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem egyszerűbb az asztalon az Alt+F4 módszer...
febr. 15. 20:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Van olyan eset, amikor nem vagy ott hogy gombokat nyomogass.
febr. 15. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!