OBS studio-val lehet egyáltalán éles game play videókat felvenni? Vagy csak homályos/pixeles felvételeket maximum beállítások mellett?
Az Nvidia saját kijelző fellevőjét (ShadowPlay) használtam, de nem voltam megelégedve vele. Ajánlották az OBS-t, ami jelenleg szarabb felvételt csinál mint a ShadowPlay.
Nem tartalom készítés a cél, haveroknak szoktam felvenni ezt-azt, viszont szeretném ha éles felvételek készülnének.
Ebből kifolyólag nem is nagyon merültem bele a program használatába. Mindent a maxra állítottam, de ugyan olyan szar homályos, ránézésre 30FPS videókat vesz fel mikor legalacsonyabb beállításokon van. Tehát gyakorlatilag mindegy mit állítok, mindig szar a felvétel minősége. 1440p-4K felbontáson játszok.
Gépem bőven elég lenne, 12700K, 32GB RAM, 2TB 980 PRO, RTX 4080.
Valamit én szerencsétlenkedek, vagy ennyit tud az OBS?
"Ebből kifolyólag nem is nagyon merültem bele a program használatába."
Hát akkor talán bele kellene merülni. Be kell állítani a hardveres enkódert, adni neki magas bitrateet( 4Kban simán felverhetet 50Mbitre ) és belőni 60fps-re ( asszem ennyi a max).
Bő 2 órát baszakodtam vele. Először az ajánlott beállításokkal csináltam, utána felvettem maxra mindent amit csak lehet (1 perc videó 3-4GB volt) aztán le minimumra. Mind a 3 alkalommal ugyan olyan fos felvételt csinált. Próbáltam mindenféle enkódert, amit csak lehet variáltam a látható beállításokon.
Olyan a végeredmény mintha 720p-ben 30FPS lenne a felvétel. Konkrétan ezt az írást is alig lehetne elolvasni a monitoron, annyira homályos.
Beállítások>Kimenet>Felvétel fül:
Ha youtubera töltenéd akkor a kódoló az nvenc H264 legyen, olyan felbontás amin játszol (1440p vagy 4K), a bitratenél elég a CBR ( ha átrakod loslessre akkor jönnek a brutál nagy fileok), 4K-hoz nyugodtan állíthatsz 40-50Mbitet is ha van helyed.
A beállítások >videó fülön tudod átállítani az fps-t 60-ra.
Ha ultimate minőség kell akkor felvered a bitrate-et veszteségmentesre.
Ha nem akarod sehova feltölteni, akkor H264 helyett használhatod az AV1-et is, ugyanolyna minőség mellett keveset helyet foglalnak a felvételek.
Nah, sikerült :D Ugye a kimeneti módnál át kellett állítani haladóra, amit én észre sem vettem mint opciót. Így egy kicsit több lehetőség nyílt meg :D Szóval köszi!!!! Nem tudom melyik két autista pontozott le...
7-es te meg csihadjál le, annyi erőforrásom van ami neked 2 élet alatt sem lesz soha :D
https://www.youtube.com/watch?v=5Q8D2kVL2OA
1440p-ben csináltam egy gyors yt feltöltést a javasolt beállításaiddal, ez azért már vállalható szerintem :D
Még egyszer ezer hála!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!