Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A Windows 10-et milyen gyakori...

A Windows 10-et milyen gyakorisággal ajánlott újratelepíteni?

Figyelt kérdés
Nekem már kb. 1,5 éve van fent ugyanaz a rendszer és semmi lassulást nem érzek, úgy, hogy közben volt egy alaplap csere is a gépben, de utána is működött rajta a rendszer, nem kellett újratelepíteni, csak a drivereket. Eléggé fárasztó dolog manapság teljesen nulláról újratelepíteni a rendszert, mert a programok telepítésével és beállításával rengeteg idő telik el.

2022. dec. 13. 06:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Mintha egykori, papíron informatikus végzettségű évfolyamtársamat hallanám. :D

Történt egyszer, hogy megkérdezte: szerintem milyen időközönként KELL újratelepíteni a Windowst? Én elmondtam neki, hogy ilyen nincs, oké, vannak bénaságai a Windowsnak, de ez akkor sem úgy működik, hogy X időnként "lejár", mint a dobozos tej. :D Akkor kell újratelepíteni, ha valami gebasz van vele.

Na, erre ő is kifejtette a véleményét. Szerinte évente legalább egyszer újra kell telepíteni. Jó, mondtam neki, hogy ez az ő véleménye, felőlem azt csinál a gépével, amit akar, nekem igazából ahhoz se lenne közöm, ha naponta telepítené újra. Ekkor hozzátette, hogy de hát az nagyon drága. Hirtelen nem tudtam, hogy mire érti? Annyira csak nem hülye, hogy minden újratelepítéskor külön licencet vesz? Inkább rákérdeztem, hogy mi ebben a drága. A válasz az volt: az, hogy aki újratelepíti neki, az mindig olyan sok pénzt elkér.

Na, ez volt az, amikor fél óráig sírtam a röhögéstől. Aki informatikusi végzettséggel képtelen maga egy Windowst feltelepíteni - akkor is, ha mondjuk nem szoftverüzemeltető a végzettsége -, az meg is érdemli, hogy lehúzzák.

2022. dec. 13. 09:30
 12/21 anonim ***** válasza:
21%
Ha újra van telepítve akkor gyorsabb lesz.
2022. dec. 13. 09:31
 13/21 anonim ***** válasza:

Hetente.

De online vizsga előtt 1 nappal mindenképp.. 🤣

2022. dec. 13. 09:36
 14/21 Alex Fly ***** válasza:
Miért kellene?
2022. dec. 13. 12:43
 15/21 Hintalow ***** válasza:
100%

A mostani gépemet kb valamikor 2016 körül raktam össze, és azóta az akkor feltelepített win van rajta, semmi szükségét nem érzem az újratelepítésnek.

Ez valóban régi berögződés, nekem is volt haverom, aki párhavonta telepítette újra a gépét annó, mert persze csak a jóégtudjamilyenedisön xp-t volt hajlandó használni, amibe minden bele volt integrálva, ami szükségtelen, és minden ki volt belőle szedve ami kellett volna. És grátisz a legnagyobb kodek pakkok is elengedhetetlenek voltak nála. Valahogy mindig galyra ment a rendszer :D

2022. dec. 13. 14:54
 16/21 anonim ***** válasza:

Egy reintall már önmagában is jó élmény, kár kihagyni. :P

Mondjuk én is már 5+ éve installáltam újra a gépem, pedig azóta platformot is váltottam (i5 ről ryzen5 re), de csak simán áttettem az ssd-t és minden ment tovább hibátlanul.

2022. dec. 13. 15:23
 17/21 anonim ***** válasza:

Nekem most életemben először van olyan gépem ( ami jelenleg egy laptop ) ami nem egy harmatgyenge tipus. Régen 3-4 hónapnál sosem bírta tovább a rendszer mert idővel rettentően elkezdett fagyni. Ennél a gépnél most majdnem két év után csak azért telepítettem újra a windowst mert ki szerettem volna a Windows 11-et próbálni, de a már régen letörölt Oracle Virtualbox a Windows 10 szerint még mindig fent volt és amiatt nem engedte frissítéssel telepíteni.

De ha nem akartam volna kipróbálni még legalább ennyi ideig tuti nem lett volna semmi baja a 10-nek sem, már ami a sebességet illeti. Nem használtam csilivili intgrált rendszert. Annyi hogy az akkori legfrissebb MSDN-es integrált frissításekkel volt feltöltve a telepítő. 64 bites Win10 Home.

2022. dec. 13. 16:36
 18/21 A kérdező kommentje:
Azt tényleg jól megoldották, hogy a legnagyobb hardverváltozásokat is meglepően jól kezeli a rendszer. Nálam alaplap csere volt és utána az új lappal is ugyanúgy ment a windows.
2022. dec. 14. 09:32
 19/21 Thunderfairy ***** válasza:
Én azt mondanám hogy amig elégedet vagy a mükődésével addig nem kell újratelepiteni semmit. Közel 4 év után azért telepitettem újra mert Linux-ra váltottam.
2022. dec. 15. 21:26
 20/21 Ditke50 válasza:
Én 2 éve telepítettem újra a laptopomat. Most kezdem észre venni,hogy lassul,akadozik,le fagy. Úgyhogy nagy valószínűséggel újra fogom telepíteni.
máj. 21. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!