A Windows 10-et milyen gyakorisággal ajánlott újratelepíteni?
Azért amikor már az ember gyakorlott ebben, és van egy jóféle ssd a gépben, továbbá kéz alatt vannak a programok, és illesztőprogramok, amikre szükség lesz, akkor 30-40 perc alatt kész vagy.
Legalább is amikor én legutóbb telepítettem a gépem, olyan nyár körül, rászántam egy órát, és minden jó volt. Van néhány segédoldal, amik közül egyet szeretnék a figyelmedbe ajánlani:
Nagyon hasznos, ha nem szeretnéd egyesével letöltögetni a programok telepítőit. Ha a listában van, csak pipálgasd be, és nyomd meg a get ninite file gombot, amit lefuttatva már telepíti is felfelé egyszerre az alkalmazásokat, te pedig hátradőlve, popcornt a kezedbe véve, figyelheted a történéseket. És amennyiben már minden alkalmazásnál "OK" jelenik meg, akkor már be is zárhatod a programot.
Nagyon változó, hogy milyen időközönként kell újratelepíteni a gépet. Én olyan fél évente szoktam, de van, hogy évente.
Ahogy #2 írta: ez nem több egy hülye szokásnál, amit gondolkodás nélkül szeret mindenki átvenni. Eredete azokból az időkből származik, amikor még a Win9x-széria volt elterjedt, és divat volt agyba-főbe minden kétes eredetű hülyeséget telepíteni. Aztán előbb-utóbb csak települt valami, ami elbarmolta a fél rendszert. Vagy ha nem, - full admin jogokkal, hiszen akkor nem volt más - csak-csak belepiszkálgatott az ember olyan helyekre is, ahová nem kéne.
Na, ezekben az időkben terjedt el az a már akkor is baromságnak minősülő mondás, hogy "a Windowst évente illik újratelepíteni".
Na, erre mondom, hogy a frászt. Egyszer kell normálisan feltelepíteni, meg rendesen beállítani (pl. NEM admin jogokkal használjuk...), és elég újratelepíteni akkor, ha valami miatt használhatatlanná válik, vagy egyéb nyomós érv merül fel az újratelepítés mellett. (Mondjuk egy komolyabb kártevő után azért jobb újrarakni a rendszert.)
Igaz, én már nem használok Windowst pár éve, de ameddig használtam, rendszerint csak akkor kellett "újratelepíteni", ha a háttértárat lecseréltem. Egyébként simán működött évekig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!