Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért nem tudom Pendrive-ról...

Papatorpike kérdése:

Miért nem tudom Pendrive-ról telepíteni a laptopomat?

Figyelt kérdés

Szeretném Pandrive-ról teljesen újra telepíteni a laptopomat, de sehogyan sem tudom. Megcsináltam a rufussal a pendrivra a telepítő fájlokat ahogyan azt kell és más gépeken megjegyzem működik is tökéletesen, hiába jelölöm be a biosba is hogy a pendrivról bootoljon, igaz valamiért a biosban javarészt semmit nem tudok állítani, már a rufussal is minden variációt kipróbáltam Pl.: MBR helyett választottam a másik lehetőséget a partíció sémának még sem. Azért telepíteném újra tiszta telepítéssel. mert állandóan feljön egy üzenet és már hiába állítottam vissza teljesen gyárira a laptopomat még is ugyan ez a 2 üzenet fogad, még az értesítéseket is kikapcsoltam és hiába:

Nem támogatott 16 bites alkalmazás

A(z) "\??\C:\Users\sipos\AppData\Local\Temp\ZoomX.exe" program vagy funkció a Windows 64 bites verzióval fennálló inkompatibilitása

miatt nem inditható el vagy nem futtatható. Lépjen kapcsolatba a szoftver forgalmazójával, és ellenőrizze, hogy létezik e a 64 bites

Windows-verziókkal kompatibilis verzió.

Úgyan ez az üzenet a "ZoomE.exe"

Már arra is gondoltam, hogy esetleg mi lenne ha a laptophoz adott ADATTÖRLŐ BEVÁLTÓ KÓDOT felhasználva az mmhh oldalon töröltetném?

Pár infó a laptopról:

Laptopom típusa: Acer Aspire A315-58G

OP. Rendszer: Windows 11 Home

Processzor: DualCore Intel Core i3-1115G4, 3700 MHz (37 x 100)

Ram: 8 GB (DDR4 SDRAM)

Videó kártya: Intel(R) UHD Graphics 1 GB

NVIDIA GeForce MX350 2 GB

Merevlemez: NVMe Kingston OM8PDP3256B-AA1 250 GB SATA

2022. jún. 8. 15:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Az a ZoomX egy bitcoin bányász vírus, viszont, mintha mi már egyszer beszéltünk volna erről, még fél hete, 1 hete. Nem vagyok benne biztos, de, hogy ha 16 bites alkalmazásnak nézi, és nem enged telepíteni, ez valóban furcsa.

A Bios-ban, hogy érted, hogy nemtudsz semmit se állítani? Le tudnád fényképezni?

Szinte 100%, hogy vírus lesz a dolog, lehetséges, hogy olyan mint a MEMZ, MBR vírus féleség, viszont ez a BIOS-os dolog, nagyon furcsa.

2022. jún. 8. 15:46
 2/18 A kérdező kommentje:
Igen semmi nem oldotta meg ezt ZoomX-et már gyári alapértékre állítottam vissza a laptopot, és megint ez van. Igen a biosban szinte semmit nem tudok állítani egyszerűen látom mik vannak stb. de már a nyilakkal rá sem tudok menni, mint például hogy valamit enable-ről át állítsak., na ez egy példa volt, lényegében a rendszer időt esetleg a jelszót, illetve, hogy a boot menű be jöjjön az F8 billentyű lenyomásakor ezeket tudom csak állítani. Igen le tudom fényképezni.
2022. jún. 8. 17:33
 3/18 anonim ***** válasza:
2022. jún. 8. 17:35
 4/18 anonim ***** válasza:
Rendben, viszont, ha le is fényképezed, megkérlek rá, hogy adj teamviewer hozzáférést, vagy töröljük le azt a vírust, és vizsgáljuk át a géped, mondjuk, Malwarebytes-el. A lényeg, hogy a vírust, és a hozzákapcsolódó dolgokat, el kell távolítani, mert lehet, hogy bányászik, ez még a jobbik eset, de mindig számítani kell rá, hogy van bent egy időzítés, ami a jelszavaidat is feltölti valahova.
2022. jún. 8. 17:36
 5/18 A kérdező kommentje:
Na igen néztem a linket is a win10 telepítésről, a gond nem itt kezdődik, hanem ott, hogy a laptopom nem engedi, és ezt nem tudom miért nem.
2022. jún. 8. 18:39
 6/18 A kérdező kommentje:
Oké, adok hozzáférést, de itt nem írom be az Azonosítót és a kódot
2022. jún. 8. 18:44
 7/18 anonim ***** válasza:

Rendben, privátban írd le.

Én frissítem a teamviewer-t. Annyit fogunk csinálni, hogy letöltjük a process hacker-t, ha van a vírusnak futó folyamata, akkor suspended állapotba helyezzük egyszerre, meggátolva ezzel, hogy érékelje a problémát, előzetes lépésként, a pchunter-t töltjük le, bepipáljuk azt, ami megakadályozza a folyamatok létrehozását, eközben az összes automata indítási kulcsot megnézzük, kiszedjük belőle a vírust, miután ez megvan, lefuttatjuk a vírusirtót, és valami eszköz-t, amivel az MBR-t meglehet vizsgálni, azt majd helyben megnézzük.

2022. jún. 8. 18:46
 8/18 anonim ***** válasza:
A win beépített GyorsSegítség programja biztonságosabb lenne mint a TV és még telepíteni sem kell. De ti tudjátok..
2022. jún. 8. 19:46
 9/18 anonim ***** válasza:

Azt nemhiszem, 8-as. Ha ez egy olyan vírus, amit feltételezek, hogy érzékelni tudja az antivirusokat, akkor először is, hatástalanítani kell, másrészt, ha már a telepítést se engedi, akkor ez tényleg a komolyabb típusú vírus.

Bár azért, ha gondolod leírhatod, hogy, a GyorsSegítség program az micsoda? Mármint, hol található ez?

2022. jún. 8. 19:49
 10/18 anonim ***** válasza:

1. nincs olyan vírus ami meg tudná akadályozni hogy pendriveról újratelepítse valaki az oprendszert.

2. "Gyors Segítség" ezt beírod bal alul a keresősávba (a start gomb mellett) és meglátod.. (a segítőnek legyen MS fiókja)

2022. jún. 8. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!