Ha beviszem a laptopomat egy számítógépes szervizbe, akkor ott tudnak nekem a mostani Windows 10 helyett Windows 7-et telepíteni rá?
Eredetileg Windows 8 volt rajta, de amikor volt ez az ingyenes frissítés a fiam frissítette, majd újratelepítette tisztán a Windows 10 Pro-t.
Akár mennyi frissítés jön a Windows 10-re mindig lassabb. Most ez a tavaszi frissítés nagyon lelassította a rendszert, lassan használhatatlan.
Az ő gépén Windows 7 van, 2014-ben telepítette, azóta is gond nélkül megy neki.
Ő is fel tudná telepíteni a gépemre a 7-et, de azt mondta az nem lenne legális, ezért ha eredetit akarok akkor szervizbe vigyem.
Legális csak akkor lesz, ha van hozzá licenced is. Ezt legolcsóbban itt vehetsz: [link]
Ezzel a fiad teljesen legálisan tudja neked feltenni a rendszert. Mindazonáltal én már annyira nem javaslom ezt a 7-re történő váltást. Én is imádom a rendszert, és nem is váltok másra míg lehet, de ez az idő nemsokára eljön, mivel 2020 januárban megszűnik a támogatása. Ha fontos a Windows, és nem okoz gondot a modern felület, megérné kipróbálni a 8.1-et. 30 napig jogtisztán használható, ha pedig megtetszik, ahhoz is lehet így licenc kulcsot venni, és utólag aktiválni. Ez már 2023-ig támogatott rendszer egyébként.
Ha akkor frissítette, most a telepítéskor a win10 aktiválja magát automatikusan. Főleg, hogy eredeti win8 volt rajta.
Egyébként a win8.1 lenne a megoldás, ha nem jött be a win10.
A seriallal simán telepíthető, úgy is legális lesz. (gép alján matrica)...Nekem semmi bajom nem volt a csempével pl.
Rendben, köszönöm.
Csak azt nem értem, hogy ez viszonylag új gép, és erős, akkor miért vannak vele ilyen problémák?
A 18 éves fiamnak is volt laptopja, de 2014-ben valami tönkrement neki benne, ő azt mondta nem éri meg megjavíttatni.
Az akkori iskolájában selejtezték ki a számítógépeket, ő beszélt az infótanárával, és az egyik ilyen gépet odaadták neki. Az 2006-os gép, és neki azzal semmi problémája nincs. Akkor letörölte róla az XP-t, és Win 7-et tett rá.
17-ik szülinapjára gondoltuk hogy veszünk neki új gépet, de ő erre azt mondta hogy nem kell, amire neki kell (Facebook, Youtube, Word...) arra még jó az a gép.
Sok RAM és SSD a titka alapvetően annak, hogy egy Win10-es gép gyors, vagy nem. Az enyém annó Win7 alatt sem volt gyorsabb, mint most 10-esen, legalább is szemmel nem mérhető a különbség. Ezek adottak a gépeden?
Ami a legalitást illeti: nem, magánhasználatra _sem_ legális tört szoftvert használni. Sokan keverik azzal, hogy magáncélra általában készíthetsz másolatot (bár a XXI. században ennek egyre kevesebb jelentősége van), de azt csak eredetiről teheted, és nem adhatod tovább másnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!