Laptopomat újra szeretném telepíteni, de hogy? (Lentebb)
Az én laptopon 12 éves és Dell.
Merthogy nekem kell egy laptop, hátha mozgásba lendülök, akkor jó lesz.
Nemrég vettem, kapott egy gyors procit, 4 GB RAMOt és egy PC-ből kinőtt 128-as SSD-t.
Win7 került rá és szárnyakat kapott, arra tökéletes.
Win7 jött, ahonnan lehetett, a RUFUS nevű programmal írtam egy USB-s bootolható telepítő "lemezt", nagyon gyorsan települt, harmad annyi dő alatt mint vinyóra.
Ha a WIN7 Nálad "újkorában" elég gyors volt, akkor telepítsd úrja és ismét a régi lesz...
óó persze, nekem tökéletes a win7, csak menjen normálisan. köszi.
Lehetséges, hogy még az is jót tenne neki, ha kifújatnám portalanítás céljából?
A kifújás nem jót tenne neki, hanem kötelező.
Kb. fél évente célszerű megtenni.
Én még azt az eretnek dolgot is megtettem, hogy telepítés után letiltottam a frissítést, mert hozzájárult a lassuláshoz.
Sok szempontból persze szükséges lenne, de amíg minden megy, lemondok róla. Mentségül van rajta fizetős vírusvédelem, persze ez csak részben vigasz.
A megoldás:
Keresel egy Windows 7 telepítőt a neten. Erre javaslom az oprend.hu-t. Amire figyelj, hogy 64 bites változat legyen. Ezt kiírod akár DVD-re, akár egy pendrive-ra. Előbbire szinte bármivel írhatod, míg utóbbihoz én a Rufus-t ajánlom.
Ha megírtad, és mindent lementettél, hagyd az adathordozót a gépben, és indítsd újra, és lépj be a BIOS-ba. Ezt úgy teheted meg, hogy mikor felvillan a kijelző, lenyomod vagy az F1-et, vagy az F2-t, vagy pedig a Del-t (nem tudom, melyik lesz jó, a géped kézikönyvében nem találtam erről infót). Ezek után a kézikönyvben leírtak szerint állítsd be az adathordozót az elsődleges eszköznek (a kézikönyv ezt a "Rendszer BIOS-beállítások" részben taglalja). Ha sikeresen beállítottad, nyomd meg az F10-et, és válaszd az igen (yes) lehetőséget.
A fenti műveletsor után a gép magától újraindul, és egy ponton kérni fog, hogy nyomj meg egy gombot a folytatáshoz. Tégy így. Ezután pedig már a telepítő fog végigsegíteni a telepítésen, azonban VIGYÁZZ, hogy milyen rendszert választasz akkor, mikor a telepítő erre lehetőséget ad! Azt a verziót válaszd, amihez van kulcsod (ezt jellemzően a laptop alján találod, egy CoA matricán).
A végeztél a telepítéssel, helyezd a DVD meghajtóba a gyártó által adott lemezt, és telepítsd róla a szükséges dolgokat. Ezután meg már menni fog.
És akkor a takarítás: SEMMIKÉPP ne összeszerelt állapotban próbáld tisztítani! Ezzel csak rontani fogsz a helyzeten. Ha bízol magadban, szedd szét a gépet útmutató alapján, porold ki, és a hűtőn cserélj pasztát, esetleg hővezető lapot, ha az is van. Ha viszont a fenti sorok kínainak hatnak, inkább keress egy szakit a hardveraprón, párezer forintért megcsinálják neked. Fontos, hogy ne csak tisztítást, hanem pasztázást is kérj, mivel ha az kiszárad (ez már jó eséllyel megtörtént), akkor akárhogy pucolod a gépet, ugyanúgy melegedni fog.
Értelek kedves utolsó és nagyon szépen köszönöm a bő és értelmes választ!
Még csak annyi kérdés az op.rendszer telepítésével kapcsolatban, hogy a gyártó által lemez gondolom az Asus Laptop lemezét érted; ja és mi az a kulcs? :D
Köszi előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!